kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adapazarı'nın kalitesi Japonya'yı yakaladı
Adapazarı'nın kalitesi Japonya'yı yakaladı
Oto üretiminde, en fazla artış gösteren ülke olduk
Sürücü için diz hava yastığı

Adapazarı'nın kalitesi Japonya'yı yakaladı

Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Thammer, Adapazarı fabrikasının kalitesini dünyaya ispatladığını belirterek, "Sadece iki yılda ana fabrikamızın seviyesine yükseldiniz" dedi.

Toyota'dan Adapazarı fabrikasına büyük övgü. Toyota Avrupa'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Johannes Thammer, Türkiye'de üretilen Corolla'ların kalitesine işaret ederek, "Corolla Sedan, Family ve Verso'nun üretildiği Adapazarı fabrikası, Toyota'nın en kaliteli üretim merkezlerinden biri haline geldi. 2 yıllık operasyonla, Türkiye'deki kalite ana fabrikamız olan Takaoka'yı yakaladı" dedi. Toyota Türkiye'nin 140 milyon Euro ek yatırım yaparak, üretimine başladığı Corolla Verso İspanya'da test edildi. Avrupalı tüketicilerin istekleri doğrultusunda tasarlanan 7 kişilik aracın satışına nisan ayı sonunda başlanacak. Avrupa ile aynı anda Türkiye'de yollara çıkacak olan Verso'nun fiyatı 36.7 milyar liradan başlayacak. Otomobilin uluslarararası basın toplatısında Türk otomotiv sektörünü gururlandıracak övgüler vardı. İlk kez üretim merkezi Türkiye basın kitapçıklarında bu kadar geniş yer alırken, Toyota Avrupa yetkilileri Adapazarı fabrikasının kalitesini öve öve bitiremedi.

İYİYE DOĞRU GELİŞME
İşte onların ağzından yerli Corolla Verso'nun doğuş hikayesi: "Avrupalı tüketiciler için tasarlanan Yaris, Corolla ve Avensis'ten sonra Japon otomobil üreticisinin gündeminde bir MPV vardı. Ancak bu otomobilin kalitesini ispatlamış bir fabrikada üretilmesi gerekiyordu. Kalite en büyük soruydu. Toyota'nın üretim merkezleri içinde Adapazarı fabrikası, kalitesini ispatladı. Aynı rolü Japonya'da Takoaka fabrikamız üstleniyor. Hatta yapılan yeni yatırımlarla, Adapazarı'nın kalitesi ana fabrikanın seviyesine ulaştı." Corolla Verso'nun tanıtım kitapçığında ise Toyota Türkiye fabrikasının genç ve yüksek motivasyonlu iş gücünden bahsedildi. Toyota Yolu olan Kaizen felsefesi (iyiye doğru sürekli iyileştirme) sayesinde üretim merkezinin en kaliteli fabrikalar arasında yer aldığı belirtildi. Bu arada Japonya'daki Takaoka fabrikasında Corolla, Prius gibi modellerin üretildiğini ve yıllık kapasitesinin yaklaşık 700 bin adet olduğunu hatırlatalım.

NİSAN SONUNDA YOLDA
Otomobile ilk bakışta aluminyum alaşımlı jantlar, ön ızgara ve spoiler, arka far grubu ve dolgun hacim göze çarpıyor. Yerli Corolla Verso MPV segmentinde birçok ilke imza atmış. Dokuz hava yastığına dahil olan diz hava yastığı, ön ve arka görüş için kamera sistemi, düz ve otomatik vites seçeneği sunan MMT şanzıman, istenildiğinde 7 kişinin oturabilceği koltuk düzeni, 5 inçlik ekrana sahip DVD aklımıza ilk gelenler. Corolla Verso'nun 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.6 VVT-i, 1.8 VVT-I ve 2.0 D-4D. Türkiye'de ise bu motorların 1.6 lt ve 1.8 lt versiyonları satılacak. 1.6 VVT-I Verso 110 beygir güç üretiyor. Maksimum torku 3600 devir/dakikada 150 Nm. 100 km'de ortalama 7.5 litre yakıt harcayan aracın maksimum sürati 175 km/s. 1.8 VVT-i Corolla Verso'da 129 beygir güç üreten motor kullanılmış. 100 km'de 7.7 litre yakıt harcıyor. 100 km/s'ye 10.8 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızı 195 km/s. Verso'nun Terra ve Sol olmak üzere iki farklı donanım seçeneği bulunuyor. Araç nisan sonunda Türkiye'de satışa sunulacak.

7 kişilik minivanların payı % 50 artacak
Toyota Avrupa yetkilileri, 2002-2006 yılları arasında bu segmentteki araçlarının satışının 1 milyon adetten 1.5 milyona çıkacağını öngörüyor. 7 kişilik MPV'lerin pazar payının da yüzde 50 oranında artacağı belirtiliyor. Bu yıl 53 bin adet Corolla Verso satmayı hedefleyen Toyota, önümüzdeki yıl bu rakamı 100 bine çıkartmayı planlıyor. 2010 yılı için Avrupa'da 1.2 milyonluk rakama ulaşmak isteyen Toyota için yerli Corolla Verso da büyük önem taşıyor.

METE TANSU

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Kent Vergisi geliyor!
 Mahkemeye başvuran tüketicinin % 86'sı kazandı
 Dul ve yetimlere 5 bin konut
 Almanya ile Fransa, IMF Başkan adayı için anlaştı
 İhracatçı KOBİ'lere teşvik geliyor
 Uzun vadeli konutta çalışmalar hızlandı
 Dünya Bankası elektrik özelleştirmesi için devrede
 Demiryolu ihalelerine 50'nin üzerinde başvuru
 Ritz Carlton, tatil köyü yatırımı için Türkiye'de
 Çiftçiye 2 katrilyonluk kredi verilecek
GÜNTAY ŞİMŞEK
TOBB ve şürekası
Türkiye'nin en büyük kamu iktisadi...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
İki seçim arası faiz ve enflasyon taban, iç borç ve...
Sandığa kan bulaştı
Ülkenin dört bir yanında seçim sandığına kan bulaştıran olaylarda...
OYumuzu kullandık
Olası sonuçları aylar öncesinden tartışılmaya başlanan 2004 Yerel...
Bir araba daha aldı
Bir araba daha aldı
Cem Yılmaz araba tutkusundan vazgeçemiyor! Bu sefer de...
Çapkınların aşkı...
Çapkınların aşkı...
Laila'nın patronu Şefik Öztek ile eski manken yeni oyuncu...
IMKB
E: 20,887 D:% 0.24
DOLAR
S: 1,318,000 D:% -0.08
EURO
S: 1,599,000 D:% -0.19
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.