kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
 
Akademi Türkiye Başlıyor
Akademi için geri sayım başladı

Akademi için geri sayım başladı

16 finalist ile cumartesi akşamı izleyiciyle buluşacak olan atv'nin büyük heyecanla beklenen yarışması 'Blendax'la Akademi Türkiye', sürpriz jüri ve öğretim üyeleri ile de farkını ortaya koyacak 16 finalist ile cumartesi akşamı izleyiciyle buluşacak olan atv'nin büyük heyecanla beklenen yarışması 'Blendax'la Akademi Türkiye', sürpriz jüri ve öğretim üyeleri ile de farkını ortaya koyacak

Ve müthiş start için artık herkes tabancanın sesini bekliyor... Akademik öğretime dayalı, ciddi ve tutarlı duruşuyla birbirinin benzeri star yarışmalarından hemen ayrılan 'Blendax'la Akademi Türkiye', cumartesi gecesi atv ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. 16 bin başvuru arasından seçilen 16 finalist ile birlikte isimleri 'devlet sırrı' gibi saklanan jüri üyeleri de o gece canlı yayında açıklanacak. 'Blendax'la Akademi Türkiye' için özel olarak inşa edilen Akademi'de görev yapacak öğretim üyeleri ise yarın 17.30'da İstanbul Conrad Otel'de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

BİNDE BİR ŞANS
Yarışma için başvuran 16 bin kişi arasından 16 finalistin belirlenmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'da günlerce süren son derece titiz bir eleme gerçekleştirildi. Star olmayı kafasına koyan gençleri ise, o tarihlerdeki çetin kış koşulları bile durduramadı. Binlerce aday, Türkiye'nin dört bir yanından eleme merkezlerine aktı. Sabahın erken saatlerinden başlayıp, gece yarılarına kadar süren elemelerde en büyük engel 'heyecan'dı. Yarışmacıların kâbusu, seçici kurul önünde şarkının sözlerini unutmaktı. Şarkılarını seslendiren adaylar, yeterli görüldükleri taktirde seçici kurulun önerdiği bir koreografiyi uygulayarak, dans yeteneklerini de ortaya koymak zorundaydılar. Programın sunucularından Şafak Karaman ise, salonun dışında sonuçları adaylara açıklıyor ve onlarla röportaj yapıyordu. Karaman, kaybedenler için umutlarını tırpanlayan bir Azrail, kazananlar için ise şans meleği gibiydi. Ama kazansa da, kaybetse de haberi öğrenen hemen her adayın ortak tepkisi 'ağlamak' oluyordu. Başarılı olan adayların önünde ise, kendilerini Akademi'ye götürecek yolun etapları arasında mülakatlar, çekimler, sağlık kontrolleri, imaj çalışmaları gibi aşamalar vardı.

BÜYÜK GÜN CUMARTESİ

Yayınlandığı tüm ülkelerde milyonları peşinden sürükleyen yarışmanın Türkiye versiyonu olan 'Blendax'la Akademi Türkiye'nin ilk tanıtım ve performans gecesi, cumartesi akşamı atv ekranlarından izleyiciyle buluşacak. Gala gecesinde, önce jüri üyeleri, daha sonra da Akademi'ye girmeye hak kazanan 16 yarışmacı seyirci ile buluşacak. Akademi öğretim kadrosunun belirlediği 3 yarışmacı ise sahneye gelerek performanslarını sergileyecek. Bunlardan bir tanesi izleyicilerin oylarıyla, bir diğeri ise finalistlerin oylarıyla koruma altına alınacak. Yeterli oyu alamayan son finalist ise akademiye girme hakkını yitirecek. Bu eleme sistemi, her hafta performans geceleri sonunda uygulanarak, Akademi'den her hafta bir adayın elenmesi sağlanacak. Ancak elenen aday, 24 saat daha Akademi'de kalacak.

SIKI DİSİPLİN ALTINDA
Akademi'nin seçkin öğretim kadrosu ise 15 hafta boyunca adayları sıkı bir disiplin altına alacak. Ses, şan ve diksiyon eğitiminden, yabancı dil ve basınla ilişkilere kadar pek çok konuda öğretim görecek olan adayların Akademi'de ve evde geçirecekleri dakikalar, 100'e yakın kamera tarafından izlenecek. 5 bin seyirci kapasiteli salon ve sahne, atv'nin Halkalı'daki Merkez stüdyolarında teknolojinin en son olanakları kullanılarak kuruldu. Diğer ülkelerle aynı dekor, ışık ve ses sisteminin uygulanabilmesi için yaklaşık 60 kişilik bir ekip çalıştı. İki ayrı sahneden oluşan dekorda performansıyla bir sahneden diğerine geçebilen aday, yarışmaya devam etme hakkını da elde etmiş olacak.

HER TÜRLÜ KONFOR MEVCUT
Diğer yandan yarışmacıların yaşayacakları ev ve eğitim görecekleri Akademi'nin kurulması için de teknolojinin son olanakları seferber edildi. Yaklaşık 1200 metrekare üzerine kurulu Akademi ve evin içine yerleştirilen 100 kamera sayesinde tüm olup bitenler 24 saat boyunca televizyondan ve internetten izlenebilecek. Yarışmacıların kalacakları evde ise büyük bir salon, korumalı bir bahçe, iki büyük yatak odası, mutfak ve banyolar ile huzurlu saatler geçirmelerini sağlayacak her türlü konfor yer alıyor. Adaylar, Akademi'de görecekleri öğretimin yanı sıra her gün ziyaretlerine gelecek ünlü konukların öneri ve deneyimlerinden de yararlanma olanağı bulacaklar. Örneğin Eurovision birincimiz Sertab Erener, geçtiğimiz ay yarışmanın İspanya versiyonunda Akademi'ye konuk olmuş ve sempatik tavırlarıyla öğretim üyeleri, jüri ve adayların gönlünü fethetmişti. 'Blendax'la Akademi Türkiye'nin adayları da bir sabah uyandıklarında evlerinin içinde dünyaca ünlü bir popstarı görebilecek... Şimdi geriye bir tek cumartesi gecesinin bir an önce gelmesi için sabır göstermek kalıyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu Akademi çocukları bir harika   / 01-03-2004
 ABD'de yemek yemedim ama...   / 29-02-2004
 Alacakaranlık'ta el yordamıyla...   / 28-02-2004
 A kalite yarışma için hazır mısınız?   / 27-02-2004
 Bardağın yarısı dolu görünüyor   / 26-02-2004
 Bizim oranın adetleri ve cinayetleri   / 25-02-2004
 Eski hava tahminleri 'loto' gibiydi   / 24-02-2004
 Biz evlenmiyoruz, zorla mı ya?   / 23-02-2004
 Akademi Türkiye Başlıyor   / 23-02-2004
 Ekranlarda konuk kapmaca   / 22-02-2004
HAKAN & UTKU
Mal bildirimi
Hürriyet'in 'Ben Başkan Olsam'...
AYŞE TÜTER
Aşure
Buğdayı ayıklayıp geceden bol su ile ıslatalım.
Ben ne yaptım!
Kayınbiraderini tehdit eden adamın işyerini basan galerici...
Uzun yaşamın sırrı mevsimlerde
Japon Michio ve Avelino çiftinin, 50 yıl önce geliştirdiği...
Bir çift çorap için can verdi
Annenin acısı Bursa'da 11 yaşındaki Aslıhan, bir çift yeni...
Anne olmak istiyor
Anne olmak istiyor
Sosyetenin güzel kadınlarından Biricik Suden ile Mazhar...
Miami'de çalacak
Miami'de çalacak
Mankenliği ve oyunculuğu ikinci plana atıp DJ'liğe merak saran...
Çekmediği çile kalmadı
Çekmediği çile kalmadı
İngiltere'nin en tanınmış top modellerinden Kelly Brooke,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.