kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zeki Alasya yakında CUMHURBAŞKANI
Cumhurbaşkanlığı yolunda
Zeki Alasya yakında CUMHURBAŞKANI
Türk sineması artık Oscar'lık

Zeki Alasya yakında CUMHURBAŞKANI

Ancak beyazperdede... Usta oyuncu Zeki Alasya, Sinan Çetin'in son projesi için bir cumhurbaşkanını canlandırmaya hazırlanıyor. 'Cumhurbaşkanı kaybolsa...' fikrinden yola çıkılarak hazırlanan filmi Alasya yönetecek.

Yıllarca partneri Metin Akpınar'- la beraber izlediğimiz Zeki Alasya, bu kez bir cumhurbaşkanı olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Sinan Çetin'in üstlendiği, yönetmenliğini kendisinin yapacağı son filmi için 'Farklı bir Zeki Alasya göreceksiniz, çok iyi hazırlandım' diyen Türk sinemasının en büyük starlarından biri olan Alasya ile konuştuk...

* Yakın zamanda bir cumhurbaşkanının birkaç gününü anlatan bir film projeniz var. Fikir ortaya nasıl çıktı?
Aralık ayında Küba'da film çekimindeydik. Sinan Çetin de oradaydı ve "Beraber bir şeyler yapalım" dedi. Ben de "tamam" dedim ama o zaman henüz bu proje ortada yoktu. Türkiye'ye döndükten sonra Sinan beni aradı ve "Bir düşüncem var abi, bir gelir misin, konuşalım" dedi. Hemen gittim. Bana bir tek cümle söyledi ve o da yetti. "Cumhurbaşkanı kaybolsa"... Hemen senaryo ekibimizle kapandık ve "Hadi bakalım uçmaya başlayalım" dedim. Böylelikle proje ortaya çıkmış oldu.

* Senaryo tamamlandı mı peki?
Evet, senaryo bitti. Ama tabii benim için hiçbir şey bitmedi. Filmi çekeceğim gün bile ben çalışmaya devam ederim. Dünyada da böyle oluyor. İyi filmler bu şekilde ortaya çıkar çünkü.

* Çocukluğunuzda cumhurbaşkanı olmak gibi bir hayaliniz var mıydı?
Hayır, hiç yoktu. Yakın zamana kadar da hiç aklıma bile gelmemişti. Ama ben sanatçı olmasaydım, açıkçası doktor olmak isterdim. İki sene kadar 'Hastane' adlı dizide doktor rolünü oynadım. Aktörlüğün böyle de bir avantajı var. Olmak isteyip de olamadığınız bir şeyi, bir gün olabiliyorsunuz.

* Kimi canlandıracağınız belli mi? Ahmet Necdet Sezer mi, Süleyman Demirel mi, yoksa hepsinden de biraz var mı rolünüzde?
Ben bir cumhurbaşkanı çiziyorum. Ama açıkçası hepsinden biraz var karakterin içinde. Özellikle iyi tanıyanlar bunu anlayacaklar. Ben şimdiki zamanda insan bir cumhurbaşkanını anlatacağım. Tabii ki bütün cumhurbaşkanları insandır ama biz o insani yanlarını hep geride bırakırız. Genelde suratlı, pek gülmeyen insanlar olarak biliriz. Yavaş yavaş bu da değişiyor tabii. Filmde de, bu belli olacak zaten.

* Hiç, bir cumhurbaşkanımızla tanışma fırsatınız oldu mu?
Şimdiki Cumhurbaşkan'ımızı yakından tanıma imkânını bulamadım. Davetlerde, ayaküstü karşılaşmalardan zaten pek fazla bir şey öğrenebileceğimizi sanmıyorum. Fakat Demirel olsun, rahmetli Turgut Özal olsun, onlarla oturup saatlerce konuştuğumuz olurdu. Bir cumhurbaşkanı ve bir sanatçı gibi, bazen de iki arkadaş, ağabey, kardeş gibi sohbetlerimiz olurdu. O yüzden onları çok iyi tanıyorum. Bu filmde Ahmet Necdet Sezer'den de renkler olacak.

* Film tam olarak neyi anlatacak peki?
Film 4-5 günlük bir macerayı anlatacak. Sadece cumhurbaşkanı değil aynı zamanda başbakan, genel kurmay başkanı, kuvvet komutanları da olacak filmde. Cumhurbaşkanı çok sıkılacak, bunalacak. Bu bugün de böyledir zannedersem; siz veya ben sıkılıp bunaldığımız zaman kaçabiliriz ama cumhurbaşkanının kaçışı da yoktur, bir yere gidemez. Ama bu filmdeki cumhurbaşkanı gidiyor. Her ne kadar yakınları engellemeye çalışsa da, o gidiyor. İşte böyle bir macerayı anlatacak film.

* Diğer oyuncular belli mi?
Evet, yavaş yavaş belli oluyorlar. Sinemada film sayısı arttıkça oyuncular da devamlı çalışıyor oluyorlar. Eşimi, son dakikada bir terslik olmazsa eğer, Hülya Koçyiğit oynayacak. Onun dışında Kadir Çöpdemir, Selahattin Duman ve Metin Uca da filmde yer alacak. Eğer kabul ederse Burçin Oraloğlu, başbakanı oynayacak. Tabii şu an her şey tam olarak kesinleşmiş değil.

* Sizi genelde komik rollerde görüyoruz. Birdenbire ciddi bir rolü oynamak zor olmayacak mı?
Aktörün kaderi bu. Ama ben son dönemde 'Güle Güle'de olsun, 'Oyunbozan'- da olsun, çok ciddi roller oynadım. Her şeyden önce ben 16 yıl sinemaya ara verdim. Yeniden başladığım zaman farklı bir Zeki Alasya olarak başladım. 'Hababam Sınıfı'nda oynamam rahmetli Ertem Eğilmezin anısına verdiğim bir armağandı benim için. Artık her olay komiktir gözlüğü ile bakmıyorum, farklı bir gözlükle bakıyorum. Bunun için cumhurbaşkanını oynayabilirim.

* Çekimler nerede yapılacak?
Ya Bolu, ya Kayseri. Büyük ihtimalle Erciyes eteklerinde bir dağ köyü ve geri kalanını da, izin gelirse Çankaya'da yapacağız.

* Şu an yapılan Türk filmlerinin de eskileri gibi bundan 15 yıl sonra hâlâ izlenebileceğini düşünüyor musunuz?
Evet, hepsi olmasa bile, çoğunun izleneceğini tahmin ediyorum. O bir masal dönemiydi. O filmlerde iyiler hep iyi, kötüler hep kötüydü. Bir de filmin sonu kötü bittiği zaman insanlar şaşırırdı. Bugün daha gerçekçi bakıyoruz artık, ben inanıyorum yapılan filmlerin hepsi olmasa bile, büyük bir kısmı ileride de seyredilecek.

* Eski filmlerinizi hâlâ seyrediyor musunuz?
Tabii ki seyrediyorum ve hatalarımı buluyorum. Hatta eğer oturup beraber seyretsek, sizi konuşmaya tutar, hatalarımı bulduğum bölümleri seyrettirmemeye bile çalışırım. Eğer ben teknik direktör olsam, maçlardan sonra hemen antrenmana çıkarmak yerine hemen maçı seyrettiririm. Ben kendi filmlerimi seyredip hatalarımı buluyorum ve bir daha o hataları yapmıyorum.

* Eski filmlere özlem var mı?
Evet, özlediğim filmler var. Onları tekrar yapacağım. İçlerinde komik olanlar da var. Ama farklı bir bakış açısı ile yapacağım.

* Oynamak istediğiniz bir rol var mı hiç?
Bir tek Walter Mattheu ile Jack Lemmon'ın oynadığı iki hınzır ihtiyar filmi var. O rollerin Metin ile bana çok yakışacağına inanıyorum. Bu bir film ya da dizi olabilir ama öyle bir şey yapmayı çok isterim.

* Metin Akpınar'a bu düşüncenizden bahsettiniz mi?
Evet, bahsettim. O da yapalım diyor. Ama Metin öncelikle artık çok iyi bir işadamı. Eskiden olduğu kadar sinemaya zaman ayıracak vakti yok. Filmlere de 5 hafta kadar bir süre ayırabiliyor. Metin, diziye o kadar vakit ayıramayabilir. '

Öykü YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Belediye otobüsleri ANAOKULU oluyor
 HANDE evleniyor
 GÜNAYDIN yazdı Sponsor bulundu
 Asuman'ın gerçek aşkı: Popçu Yaşar
 Charlize'e bir ödül daha geldi
 Şimdi moda MUHTARLIK
 İçinden altın çıkan ekmek imal ediliyor
 Conforme ile rahat ve güvenli ulaşım
 Ruhsal sorunu olan hastalığını saklıyor
 Bir tatlı huzur almaya geldik'
 Step'ten sonra striptiz modası
 AJandA
 Hanımlara özel öğütler
 Sevgi Sözcükleri
 Victorian yüzük
HAKAN & UTKU
Hisseli Harikalar Kampanyaları
Nevin Serengil artık bir...
AYŞE TÜTER
Sütlü hindi
Isıtılmış 4 çorba kaşığı yağda soğanları...
Cinayet gibi kazaya trilyonluk tazminat
Deplasmana giderken trafik kazasında kaptanını yitiren Gazi...
Aldatan âşığa işkenceli 'ölüm cezası'
Birlikte yaşadığı Emin Kaya’yı, uykuda bağladıktan sonra cinsel...
Öğretmenlerimiz hep yaşayacak
Doğubeyazıt'ta öğrencileri için ölümü göze alan Aysun Karalar ve...
Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum
Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum
23yıldır sanat dünyasının içinde bir isim Nurseli İdiz. Tiyatro...
Hamile değil!
Hamile değil!
Şubat başında STFA'nın veliahtlarından Sezai Taşkent'in eşi...
Ronaldo'nun yeni aşkı
Ronaldo'nun yeni aşkı
Dünya'nın en iyi futbolcularından Brezilyalı Ronaldo'nun aşk...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.