kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum
İkincide sarhoş olurum

Alkol bağımlılığı gerekçesiyle oynadığı diziden uzaklaştırıldığı iddia edilen Nurseli İdiz anlattı

"İçki içip sarhoş olmadım mı, evet oldum, herkes kadar... Moralim bozuksa içki beni çabuk etkiliyor. Sadece şarap içerim. Ancak bir şişeden sonra sarhoş olurum."

"23 YILDIR ara vermeden yüzlerce oyunda rol aldım. Kınalı Kar'ı yorgun olduğum için bıraktım. Alkolle başım dertte olsa böyle çalışabilir miyim?"


***

Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum

23yıldır sanat dünyasının içinde bir isim Nurseli İdiz. Tiyatro aşkıyla başladığı mesleğinde binlerce oyunda görev aldı. Tek tek çıktı şöhret basamaklarını. Yıldızı 'Saklambaç' adlı yarışmanın sunuculuğuyla iyice parladı ve aldı başını gitti. Tiyatroya, dizi ve sinema oyunculuğunu da ekledi. Uzun süre haber spikerliği bile yaptı. Hayatında her şey yolunda gidiyordu, ta ki alkol bağımlısı olduğu yolunda söylentiler ayyuka çıkana dek. Geçen yıl yaz aylarında kızının doğum gününde sergilediği görüntülere kadar herkesin kafasında soru işareti olarak kaldı İdiz'in alkol bağımlılığı. O gece kızının kollarında güçlükle çıktı kameraların karşısına, ayakta duracak hali yoktu... İşte bu görüntülerden sonra artık adının yanına kaçınılmaz olarak alkolik sıfatı eklendi. Ardından da bu yüzden Kınalı Kar adlı dizinden uzaklaştırıldığı söylenmeye başladı. Kimileri, onun hayatını tiyatroda canlandırdığı Cahide kafasında bağımlılığı. kameraların görüntülerden olarak Kınalı başladı. Cahide Sonku'nunkine benzetiyordu. İdiz, alkol konusunda ilk kez suskunluğunu bozdu ve SABAH'ın sorularını yanıtladı. Cahide Sonku'nunkine benzetiyordu. İdiz, alkol konusunda ilk kez suskunluğunu bozdu ve SABAH'ın sorularını yanıtladı.

* "Kınalı Kar" dizisinden alkol bağımlılığınız yüzünden uzaklaştırıldığınız söyleniyor. Gerçekten de diziden ayrıldınız mı?
Bu aralar hakkımda hiç hoş olmayan haberler çıkmaya başladı. Diziden ayrılmamın sebebi yorgunluğum. Bir yarışma programının jürisiyim. Dizi çekimi ve yarışma arasında koşturuyorum. Kınalı Kar'da 62 bölümde oynadım. Şimdi işlerim izin vermediği için dizinden ayrıldım. Tıpkı Meltem Cumbul'un 'Yılan Hikayesi'nden ayrılışı gibi... 23 yıldır hiç dinlenmeden çalışıyorum. Ruhen ve bedenen yorgunum. Bu yarışma işini de bitirip uzun bir tatile çıkmayı planlıyorum.

* Bu yaptığınız, dizi ekibini yarı yolda bırakmak değil mi?
Böyle bir şey yapmak istemezdim ama limitimi doldurdum ve gücüm tükendi. Zaten dizi o kadar iyi ki, Nurseli İdiz'e ihtiyaçları bile yok.

"YAPTIĞIM İŞLERE BAKSINLAR"
* Alkol yüzünden diziden çıkarıldığınız haberleri niye konuşuluyor?

Artık hiçbir şey söylemek istemiyorum. Size sadece iki yıl içinde yaptığım işleri sıralayayım. Binlerce canlı yayın yaptım, iki buçuk yıl gece haberlerini sundum, devamlı tiyatroda oynuyorum, turnelere çıkıyorum, 150 oyunda rol aldım. Geçen sene Petek Dinçöz'le 13 bölümlük dizi çektik. Bu sene Serseri Aşıklar'da 13 bölüm çektim. 62 bölüm Kınalı Kar'ı çektim. Gerçekten başı alkolle dertte olan birinin bunları yapması mümkün değil. İçki içip sarhoş olmadım mı evet oldum, herkes kadar... Özellikle moralim bozuk olduğunda alkol bana çok tesir ediyor. Ama rakı içemem, viski içemem. Sadece beyaz şarap içen bir insanım. Bana bu içkiler dokunuyor vücudum kaldırmıyor. Zaten yaşım gereği her gece barda pavyonda olsam sabah 7.30'da işe gelemem. Kimi zaman on beş günde bir içtiğim oluyor. Bu aralar da içtiğim zaman sarhoş olacağıma çok eminim çünkü çok üzülüyorum.

* Bu konuda profesyonel yardım almayı düşünüyor musunuz?
Düşünüyorum. Yakın bir dostum "Senin kadar kendi kıymetini bilmeyen ve insanlara yansıtamayan biri olamaz. Git bunun nedenini araştır" dedi. Bunun için gerçekten de bir psikiyatriste gidip konuşacağım.

* Çok sık alkol alır mısınız?
Ben on beş günde bir içiyorum. Ben alkolik olsam bana bu kadar iş verirler mi? Ayrıca iş dışında içerim, buna kimse karışamaz. İçki yasadışı bir şey değil ki. Dünyada kimseyi şarap içtiği için cezalandırmıyorlar bir rezalet çıkarmadığı sürece...

"YOK OLMAMI MI İSTİYORLAR"
* Birilerinin sizi aşağıya mı çekmeye çalıştığını düşünüyorsunuz?
Bana diğer yıldızlara verilen değer verilmiyor. Belki çok direkt konuştuğum için, belki insanlarla vıcık vıcık ilişkiler kurmadığım için belki de basın danışmanım olmadığı için... Ben olduğum gibi çıplak bir vaziyette ortadayım. Yakın zamanda bazı starların başına neler geldi. Bu tarz olaylarla prim yapmak istemiyorum. Ama basın çekip gitme noktasına getiriyor insanı. Bu işi bırakmamı istiyorlar ve ben işi bırakıp gözlerden uzak olunca da mutlu olacakmış gibi bir havaları var.

*Bu iddialan yüzünden çekip gitmeyi düşünüyor musunuz?
İnanın bazen düşünüyorum. Gerçekten de psikolojim bozuluyor. Bu kadar başarım var. Ajansta en kabarık CV dosyası olan benim. Yapmadığım şey, almadığım ödül kalmadı. Bunlar hep tek bir satırda yazılıyor.

*Hangi durumlarda alkolle sarılırsınız?
Yemeğe çıktığım zaman ya da eve bir arkadaşım geldiğinde. Evimde içki de bulunmaz. İstersek Tekel'i arayıp getirtiriz. Zaten ben sadece şarap içerim

*Kaç kadeh ya da şişe içersiniz? Sarhoş olacağınız noktayı bilir misiniz?
Bir şişe şarap içerim. Sarhoş olacağım noktayı iyi bilirim. Bir şişeden sonra sarhoş olurum.

* Sarhoş olup ertesi gün uyandığınızda kendinizi nasıl hissedersiniz?
Kötü hissederim, kendimi görmek bile istemem.

* Üzerinize yapışan bu alkolik imajından nasıl kurtulacaksınız?
Bu kelimeden ömür boyu kurtulamayacağım. İnşallah yurt dışına gidince kurtulurum. Zaten gitmeyi düşünüyorum. Çünkü burada değerim bilinmedi.

* İçinde bulunduğunuz durumu Cahide Sonku'nunkine benzetiyorlar..
İkide bir beni Cahide Sonku'ya benzetiyorlar. Cahide Hanım çok karizmatik bir kadınmış ama kültürel yapısı çok çok zayıfmış. O şöhreti kaldıramamış. Ama ben son derece kültürlü, iki üniversite bitirmiş bir kadınım. Alkolik olacak olsam olurdum. Alkolik olmadığımı anlamaları için 60 yaşına mı gelmem lazım?..

* Şu anda içinde bulunduğunuz hayattan memnun musunuz?

Evet içinde bulunduğum hayattan memnunum. Bir borç batağındaydım. Onları temizledim. Artık borcum kalmadı. 2 trilyon borcum vardı ve tamamını ödedim. Artık çalışsam da olur çalışmasam da. Ama ben çalışmayı seven bir insanım. Kızımla birlikteyim her dakika. Erkek arkadaşım var, onunla beraberim. Sinemaya gidiyorum, deli gibi kitap okuyorum ve hayatı çok seviyorum..

GÜLŞEN YÜKSEL

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Hamile değil!
 Şansal'ın intikamı
 Londra'ya gidip stres atacak
 Aşıklar geri döndü
 Salılar sallanacak
 atv 14.00
"Son Bir Şans Ver"
 atv 15.10
"Sana Mutfağı"
 Star 15.00
"Hayat Treni"
 Star 16.10
"Görevimiz Tehlike"
 Kanal D 16.20
"Tom ve Jerry"
 TRT 1 14.25
"Damak Tadı"
Uzanlar'ın çiftlik evi cephanelik gibi çıktı
Uzanlar'ın çiftlik evi cephanelik gibi çıktı
Uzanlar'ın Sakarya'daki çiftlik evinde 25 tabanca, 10 uzun namlulu...
CHP'de 'aday bunalımı'
CHP'de 'aday bunalımı'
Adana adayı Özülkü'nün 'Şirinler Çetesi' ile birlikte gözaltına...
Cinayet gibi kazaya trilyonluk tazminat
Deplasmana giderken trafik kazasında kaptanını yitiren Gazi...
Aldatan âşığa işkenceli 'ölüm cezası'
Birlikte yaşadığı Emin Kaya’yı, uykuda bağladıktan sonra cinsel...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.