kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yine Türk işi facia ama yer Moskova!
Yine Türk işi facia ama yer Moskova!
Donmamaları için sıcaklık veriliyor
Donmaktan son anda kurtarıldılar
300 milyon dolarlık iş yaptı

'İhraç göçük'te 26 ölü

Moskova'daki Transvaal su parkı ve yüzme havuzu 400 Rus'un hafta sonu cehennemi oldu. Çöken cam tavanın altında kalan dördü çocuk 26 kişi öldü, 100'ü aşkın yaralı var.

TÜRK müteahhidi Koçak İnşaat'ın yaptığı havuzdaki faciaya kar birikmesinin mi yoksa ısı farkının mı yol açtığı araştırılıyor. Müteahhit suçlu bulunursa 5 yıl hapis cezası alacak.

MAYOLARLA FIRLADILAR

HAVUZDAKİLER can havliyle mayolarla dışarı, eksi 18 derece soğuğa kaçıştı.
800 kişi kapasiteli havuzun yarı yarıya boş olması ölü sayısının artmasını önledi.


***

Yine Türk işi facia ama yer Moskova!

Moskova'daki, 800 kişi kapasiteli Transvaal yüzme havuzu ve su parkında önce patlama sesi duyuldu. Ruslar canlarını kurtarmak için -18 derece soğuğa aldırmadan mayolarıyla dışarı fırladılar. 26 ölü var. Tesisi yapan Koçak İnşaat'ın yetkilileri şokta.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Transvaal yüzme havuzu ve su parkında cam tavanın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 26'ya yükselirken, tesisin Türk inşaat şirketi 'Koçak' tarafından yapıldığı bildirildi. İtar-Tass Ajansı; itfaiye yetkililerine dayanarak verdiği haberde, ölü sayısının 26'ya yükseldiğini, bunların 4'ünün çocuk olduğunu, enkazın altında 20 kişinin daha olabileceğini belirtti. Kurtarma çalışmaları sürerken, yaralı kurtarılanların sayısının 110 olduğu belirtildi. Yetkililer, su parkının kapasitesinin 800 kişi olduğunu ancak şans eseri olay olduğu esnada, komplekste 400 kişinin bulunduğunu belirttiler.

PATLAMA SESİ GİBİ
KONYA'DA 60'tan fazla kişinin öldüğü "bina faciası"nın bir benzerini geçtiğimiz akşam Moskova yaşadı. Haftasonu tatilini fırsat bilenler, her zamanki gibi dün yine eğlenmek için soluğu, Transvaal isimli yüzme havuzunda almıştı. Akşam üstü saatleriydi. Kimileri yüzüyor, kimileri ise yorulduğu için dışarı çıkmış havuz kenarında soluklanıyordu. Hatta küçük bir çocuğun doğum günü vardı. "İyi ki doğdun" şarkıları, havuz etrafında koşuşturan çocukların neşeli kahkahaları inletiyordu etrafı. Ve ne olduysa, yerel saat tam 19.15'i gösterirken oldu! Önce patlama sesine benzer büyük bir ses duyuldu. Ardından karanlık... Sevinç kahkahalarının yerini korku dolu çığlıklar aldı. Cam tavan çökmüştü ve Ruslar, canlarını kurtarabilmek için -18 dereceyi bulan soğuğa aldırış etmeden mayolarla dışarıya fırlamıştı.

BASINÇ FARKI MI?
PEKİ 26 kişiye mezar olan facianın nedeni neydi? Bazı yetkililer binanın çökmesine çatıda biriken karların neden olduğunu söylerken, bazları da faciaya içerdeki ve dışardaki sıcaklık farklılıklarından kaynaklanan basınç farkının neden olduğunu ileri sürdü. Görgü tanıkları bir patlama sesi duyduklarını söyleseler de, Rus savcı Anatoly Zuyev, çatının çökmesinin nedeninin 'büyük olasılıkla binanın yapımındaki hatalar ve bakımsızlık' olduğunu ifade ederek terörist saldırı iddialarını reddetti. Belediye Başkanlığından yapılan açklamada da çatının çöküş anının kameralar tarafından görüntülendiği belirtildi. Bu arada Rus televizyonları, havuzun 15 yıldır Rusya'da iş yapan Türkler'e ait Koçak İnşaat tarafından yapıldığını duyurdu. Rus yetkililer, tavanın çökmesinin ardından şirket yetkililerinin ifadelerini alırken; inşaatın çökmesinde müteahhit firmanın kusuru olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. İnşaat sahiplerinin suçlu görülmeleri halinde 5 yıla kadar hapis ve en az 3 yıl ihalelerden men cezası alabilecekleri kaydedildi. Koçak şirketinin 4 yüzme havuzunun olduğu kompleksi 18 ay gibi bir sürede tamamladığı belirtiliyor.

DIŞ HABERLER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dernek ve vakıf sorunu çözülemiyor
 Kar giderken lodos geldi
 Beyaz felaket göz açtırmıyor...
 Ada'da iki taraf da alış-veriş yapacak
 Denktaş: Plan Allah'ın emri değildi
 New York için 6 senaryo vardı
UMUR TALU
Kamunun kamulaştırılması
Devletin manası, devletin...
EMRE AKÖZ
'Biz Evlenmiyoruz'
Show TV'de yayınlanan 'Biz...
MEHMET ALTAN
Milliyetçilik, patent sayısı ile ölçülür...
Türkiye'de...
'Ortaklık teklifi' ile geliyor
Ankara'nın bugün önemli bir konuğu var: Alman Hıristiyan...
İngiliz devleti de BBC'ye el koyuyor
SUNDAY Times gazetesine göre, Türkiye'de 2 gün önce...
Ahmed'den önce Ahmed'den sonra 3-1
Ahmed'den önce Ahmed'den sonra 3-1
Beşiktaş, Denizli karşısında 1-0 geri düştü. A.Hassan'ın girmesiyle...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.