kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğa'nın sessiz dramı
Doğa'nın sessiz dramı
'İyi niyetimizi suistimal ettiler'

Doğa'nın sessiz dramı

Doğa Toksoy henüz 8 yaşında. İşitme ve konuşma engelli. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında anne ve babasını bir trafik kazasında kaybetti. O günden beri amcası Erol Toksoy'un himayesinde Doğa'nın amcası, küçük kızın özel eğitim masraflarının altından kalkamadığını söyleyerek, trafik kazasına sebebiyet veren Fermani Özgür Altun'a sesleniyor: Gelin Doğa'yı kurtaralım....

DOĞA Toksoy, hayatın acı yönleriyle henüz 7 yaşında tanıştı. Aynı gece, hem annesini, hem babasını, hem de 4 ay sonra doğacak kardeşini kaybetti. İşitme engelliydi, konuşamıyordu ve acısını dahi haykıramadı. Geçen yıl 3 Şubat gecesi, Çırağan Oteli'in personel gecesinden dönen Şenol ve Şeniz Toksoy çifti, bir trafik kazasına kurban gitti. 4. Levent Metro alt geçidi gece yarısı olduğundan kapanmıştı. Belediye, üst geçidi de kaldırmıştı. Şenol Bey, alt geçide güvenip taksiden inmişti. 5 aylık hamile eşini yormak istemiyordu, 'Yol boş nasılsa, arka taraftan dolanacağımıza buradan geçelim' deyip caddeye adımlarını attıkları anda, Maslak yönünden gelen otomobilin hızla çarpmasıyla, genç çift oracıkta can verdi. Çiftin ölümüne sebebiyet veren aracı, Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'un oğlu Fermani Özgür Altun'un kullandığı ortaya çıkınca, olay haftalarca basının gündeminde kaldı. Trafik kazasının üzerinden bir yıl geçti ve olanlardan en büyük zararı minik Doğa gördü. Anne-babasını kaybedince ona amcası sahip çıktdı.

ÖZEL EĞİTİM GEREKLİ
YAŞITLARI okula giden Doğa, şimdilik evde oturmak zorunda. Çünkü işitme ve konuşma engelli Doğa'nın yaşıtlarının seviyesine gelebilmesi için, özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmesi gerekiyor. Ancak banka memuru amcası Erol Toksoy, bu masrafların altından kalkamayacağını söylüyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında işitme cihazı takılan Doğa, şimdi bir kaç kelimelik cümleler kurabiliyor. Amcası Erol Bey, Doğa'nın tedavisinin sürebilmesi için birinin yardım eli uzatmasını beklese de en çok, Şenol ve Şeniz Toksoy'a çarpan otomobilin sürücüsü, Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'un oğlu Fermani Özgür Altun ile uzlaşmak istiyor. "Ölenleri geri getiremiyoruz. Özgür Bey ve ailesinin Doğa'ya sahip çıkması, en azından tesellimiz olurdu. Tüm çabam, Doğa'nın geleceği için. Özgür Bey Doğa için elinden ne geliyorsa yapacağını söylemişti. Hâlâ kendisinden haber yok" diye konuşuyor.

EVİMİ, ARABAMI SATTIM'
EROL
Bey, kardeşinin ölmeden önceki son iş yeri olan Çırağan Oteli'in de çok duyarlı davrandığını, mahkeme ve Doğa'nın masrafları için yardımda bulunduğunu belirterek, "Bir yılda 60-70 milyar para döktüm bu olanlar yüzünden. Evimi, arabamı sattım, kirada oturuyorum. Çırağan Otel de en az benim kadar masraf etti. Ama Doğa hâlâ okula gidemiyor. Evimizin tam karşısında okul var, ve o çocukları gördükçe Doğa hırçınlaşıyor, çünkü o da okulda bulunmak istiyor" diye konuşuyor.

TEDAVİ İÇİN GEÇ KALINDI
EROL Toksoy'un eşi Serpil Hanım ise "Zaten tedavi için yeterince geç kalındı. Bu çocuğa gereken parayı bulamazsak hayatını normal bir şekilde sürdüremeyecek. Doğa'nın özel dersleri ve psikiyatrik tedavisi, ayda 2.5 milyar lira tutuyor. Ölenleri geri getiremiyoruz. Bari bu çocuk için birlik olalım. Bu iş mahkeme salonlarında değil, iki aile arasında çözümlenmeli" diye görüşlerini anlatıyor. Serpil-Erol Toksoy ailesi artık kızları Damla'nın yanında minik Doğa'ya da anne babalık yapıyor. Ancak minik kızın alması gereken eğitimin masrafları için artık Altun ailesinden adım bekliyor.

Özlem YURTÇU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'da normale dönüş
 Kirlilik yaratan aday ve partilere ağır ceza
 Halk, Durak'ı AKP'de istiyor
 Sarıgül birinci Topbaş ikinci
 Uludağ'da kar 4 metre
 Karadeniz sularında gemi 'kurtaramama' operasyonu
 RUM BASINI: Geri dönüş yok
 ABD: Türk tarafı sayesinde aşıldı
 Aday olamayanın başka partiye gitmesine engel
 İki lider Mutlu'nun nikâhında
 Köftecide Sevgililer Günü yemeği
MEHMET TEZKAN
Sosyal yaşama iki gün ara vermek çok mu zor?
Bu ne...
EMRE AKÖZ
Fahişeler ve meraklıları
Sosyalizmin son kalelerinden...
UMUR TALU
Ülkesini sevmek, çok sevmek, çok çok...
Bin türlü şeyi...
'Barışa Türk lokumu'
Eski İsrail Dışişleri Bakanı Peres: Türkiye'nin Ortadoğu barışında...
Putin'in rakibi: Kaçırıldım
RUSYA'DAKİ başkanlık seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir...
Bitsin bu çile
Bitsin bu çile
Sezonu mayıs ayının başında bitirmek için kış ortasında maç...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.