kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bitsin bu çile
Bitsin bu çile

Sezonu mayıs ayının başında bitirmek için kış ortasında maç oynatılmasının sıkıntısı devam ediyor. Son olarak Beşiktaş-Denizlispor ve Bursaspor-Ankaragücü maçları bugüne ertelendi.

Süper Lig'de olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen maçlar kervanına Beşiktaş- Denizlispor karşılaşması da eklendi. Dün saat 19.00'da oynanması gereken mücadele için İstanbul'da her şey uygundu. İnönü Stadı temizlendi ve evsahibi Beşiktaş maç saatini beklemeye başladı. Ancak konuk Dezinlispor için İstanbul'a ulaşmak hiç de kolay olmadı. Önce uçakla gelme girişimleri yapan yeşil-siyahlı kafile, uçuşlar iptal edildiği için İstanbul'a otobüsle gelmeye kalktı. Ancak Kütahya'dan sonra karayolu da Denizlispor'a izin vermedi. Bunun üzerine tren yolculuğu seçildi ve Denizlispor tam 30 saatlik yolculuktan sonra İstanbul'a ulaştı.

Bugün saat 14.00'te
Futbol Federasyonu'na ilk erteleme talebini, İzmir-Denizli yolunda yapan ancak sonuç alamayan yeşil-siyahlı kulüp, yorgun oldukları gerekçesiyle erteleme talebini tekrarladı. Federasyon da Beşiktaş'ın onayını alarak karşılaşmayı bugün saat 14.00'e ertelendi. Dün saat 13.30'da oynanması gereken Bursaspor-Ankaragücü karşılaşmasının da sahanın kardar temizlenememesi nedeniyle bugün aynı saatte oynanmasına karar verildi. Beşiktaş-Denizlispor ve Bursaspor-Ankaragücü maçlarının bu şekilde ertelenmesi ligde bir süredir konuşulan önemli bir sorunu da yeniden gündeme getirdi.

Kış ortasında maç
Türkiye Futbol Ligleri'nde sezonun ikinci yarısının kış mevsiminin tam ortasında başlaması yüzünden son yıllarda bir çok maç olumsuz hava koşulları yüzünden ertelendi. Ayrıca Denizlispor örneğinde olduğu gibi bir çok takım 1 günü aşan sürelerle, yolculuklarda perişan olup deplasmanda maça çıkmak zorunda kaldı. Bu uygulamanın altında yatan neden ise sezonun mayıs ayının başında bitirilmek istenmesi. Oysa, devre arası tatilinin uzatılması ve ikinci yarının mart ayına doğru başlaması kulüpleri bu dertlerden kurtaracak, maçlar da büyük oranda zamanında oynanacağı için sezon başında planlanan programda bir aksama olmayacak.

Ekonomik çöküntü
Bu ertelemelerin bir de ekonomik boyutu var. Ortalama 25 kişilik kafilelerle deplasmanlara giden takımların yol ve otel masrafları, oldukça ciddi boyutlarda. Bu durum, özellikle alt liglerde büyük sorunlara yol açabiliyor. Zaten kısıtlı bütçelerle mücadele etmeye çalışan kulüpler, bu türden ekstra masraflar yüzünden ekonomik anlamda da zorlanıyorlar.

DENİZLİSPOR'UN 30 SAATLİK ÇİLESİ
Cuma 08.00:
Çardak Havaalanı'nın iniş ve kalkışa kapanması nedeniyle Denizlispor kafilesi rotayı İzmir Adnan Menderes Havalaanı'na çevirdi.

Cuma 08.30: 11.45 uçağına rezervasyon yaptırıldı ve otobüsle İzmir'e hareket edildi.

Cuma 11.45: Uçak burada da kalkmadı! 2.5 saatlik rötar olacağı bildirildi. Fakat bu sürenin bitiminde de, uçaklara kalkış izini verilemeyeceği açıklandı.

Cuma 14.30: Denizlispor kafilesi, otobüsle Denizli'ye dönüşe geçti. Kafile başkanlığını yapan futbol şube sorumlusu Turgut Dalaman'ın federasyondan erteleme talebi olumsuz yanıtlandı.

Cuma 16.30: Denizlispor otobüsü tesislere geldi.

Cuma 17.00: Federasyonun isteği ile yeniden otobüslerle yola çıkıldı.

Cuma 23.50: Denizli kafilesi Kütahya'ya vardı. Burada, yetkililer yolun kapalı olduğunu ve geçiş izni verilemeyeceğini bildirdi.

Cumartesi 00.30: Trenle gitme kararı alındı.

Cumartesi 01.30: TCDD'nin yakın ilgisi ve yardımı ile Pamukkale ve Meram Ekspresleri'nden yer ayırtıldı. Ve Kütahya'dan iki grup halinde tren yolculuğu başladı.

Cumartesi 08.30: Teknik Direktör Giray Bulak ve 6 futbolcunun bindiği Pamukkale Ekspresi, Adapazarı yakınlarındaki Arifiye'ye ulaştı. Bu sırada trenin son üç vagonu, raydan çıktı! Bulak ve 6 futbolcu Arifiye'de bir süre bekleyip Meram Ekspresi'ne bindi ve kafilenin diğer bölümüne katıldı.

Cumartesi 13.00: Tren Haydarpaşa Garı'na ulaştı. Denizlispor kafilesi burada kısa bir süreliğine VIP Salonu'nda konuk edildi.

Cumartesi 13.25: Denizlispor burada kısa bir bekleyişten sonra Mecidiyeköy'deki Sürmeli Otel'e hareket etti.

Cumartesi 14.30: Denizlispor'un tam 30 saat süren yorucu ve korku dolu yolculuğu sona erdi. Tüm yol boyu sandviç ve çayla idare eden Denizlisporlu futbolcular, otelde yemek bile yemeden odalarına çıkıp uykuya daldılar. Daha sonra Federasyon'dan erteleme kararı çıktı.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Aslan'ın yüzakı
 En iyi arayış
 Samsun +93'te vurdu 1-0
 Kayseri dondu 1-1
 Efsane döndü
 Çilingir Hassan
 İçimizdeki yabancı
 Trabzon'a milli gurur
 Para pul değil 3 puan önemli
 AIG ile zoraki nikah resmen sona erdi
 Evde boş geçmem
 Bizim Tunus şampiyon
 Filenin güneş'i çabuk doğdu
 Mondi kalesini teslim alıyor
 Şeytan aldı götürdü
 Frank De Boer Rangers'ı kurtardı
 Sebat: Düşmeyeceğiz
 Erciyes tavan yaptı
 Mersin'de gol sesi yok
 Nihat yine rüzgâr gibi
 Tuborg'tan Kolej'e ders 83-74
 Gülşah Günenç ABD'yi sarstı
 All-Star heyecanı Los Angles'te'ta
 Şişli'den Emlak'a geçit yok
 Günün İçinden
 Saracoğlu'na kar yağmadı!
 İnönü'de 1 yıl sonra gündüz
 Kombineler satışa çıktı
 Beşiktaş'tan Denizli'ye jest
 Elazığ'a piyango 2-1
 Ülker son 5 dakikada 62-61
AKP'de 621 aday tamam
AKP'de 621 aday tamam
Erdoğan, partisinin Diyarbakır, Gaziantep ve Samsun büyükşehir...
Yolun sonu göründü
Yolun sonu göründü
Başbakan Erdoğan "Tüm mücadelemiz aynı istikamette sürecek" dedi,...
İstanbul'da normale dönüş
İstanbul'da normale dönüş
İstanbul'da iki gündür etkili olan kar yağışı hızını keserken kentte...
Doğa'nın sessiz dramı
Doğa'nın sessiz dramı
Doğa Toksoy henüz 8 yaşında. İşitme ve konuşma engelli. Geçtiğimiz...
Verdi, imdada yetişti!
Verdi, imdada yetişti!
Verdi'nin "romantik üçlemesi"nin en son halkası "Il Trovatore"nin...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.