kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Hakan Coskun @ SABAH
 

Adaylara tüyolar

Diyelim ki belediye başkan adayısınız ama medyada bir türlü yer bulamıyorsanız. Sakın umutsuzluğa kapılmayın! Yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki:


METROSEKSÜEL OLAYINA GİRİN:
Hiç düşünmeyin, konu hakkınızda bir fikriniz olsa da olmasa da hemen metroseksüellik konusunda bir demeç patlatın. Mesela İstanbul metrosunda cinsellikle ilgili bir kitap okurken fotoğraf çektirip "Ben bir metroseksüelim" diyebilirsiniz.. Seçmen nezdinde düşeceğiniz durum hakkında bir şey diyemem ama haber olacağınıza dair garanti verebilirim.. Muhafazakar bir kentten aday olduysanız, olaya olumsuz yaklaşım size puan kazandırabilir. Bir sıra gecesi dekorunda çekilmiş fotoğrafınızın altında "Ben Anadolu çocuğuyum" başlık olarak hiç de fena durmaz.. Olumlu ya da olumsuz olarak metroseksüellik konusuna girmediğiniz sürece haber olabilme şansınızın hayli düşük olduğunu belirtmek isterim..

POPSTAR'DAN YARARLANIN:

Abidin ve Firdevs'i kentinize davet edin, iki star adayıyla birlikte kent turu atın, ertesi gün üç büyük gazetede garanti habersiniz.. Diyelim ki Abidin ve Firdevs "işlerinin yoğunluğu" nedeniyle "nazik" davetinizi kabul etmediler. Pes etmeyin! Hemen Deniz Seki'yle temasa geçip, "Popstar" konulu bir konferans vermesi için kentinize davet edin.. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz: Bir yandan davetinize icabet etmeyen Firdevs ve Abidin'den öcünüzü almış olursunuz, bir yandan da birkaç gazetenin manşetine tırmanma olanağı bulursunuz.. Nasıl olsa Deniz Seki, hem Popstar'ı önemsemediğini söyleyecek, hem de Popstar hakkında en az iki saat konuşacaktır.

NİKAH ŞAHİDİ OLUN: Tamam, Seren Serengil ile Cengiz İmren'in cezaevindeki içinde hem mutluluk, hem de gözyaşı bulunan nikını kaçırdınız ama durun, hemen pes etmeyin! Magazin dünyasındaki sürpriz birlikteliklerin ne zaman evliliğe dönüşeceği hiçbir zaman belli olmaz. Yakın takibe geçin..

BAKİR ALAN: EĞLENCE PROGRAMLARI:
Aday olduğunuz kentten bir grup taraftarınızı otobüslerle televizyonların gündüz kuşağı programlarına "seyirci" kategorisinden götürün.. Taraftarlarınızın program sırasında size yönelik tezahürat yapmasını sağlayın. Size yönelik yoğun ilgi programcının dikkatini çekecektir. Böylece ekranda bir süre görünme fırsatını yakalamış olursunuz.. (Not: Mümkünse Seda Sayan'ın programını tercih edin. Çünkü siyasetten hiç anlamadığını daha önce kanıtlamış olan Seda Hanım, sizi "adayımız" filan diye takdim bile edebilir.)

KELKİT BİR AVANTAJDIR:
Eğer doğum yeriniz Kelkit ve havarisiyse unutmayın ki müthiş bir avantajınız var. Memleketi Kelkit olan bir medya patronu var ve o patron çok sayıda gazete ve televizyon kanalına sahip.. Yapmanız gereken tek şey, imtiyazlı özgeçmişinizi Kelkit'in altını kalın kalın çizerek o patronun gazete ve televizyonlarına göndermek.. Garanti haber olursunuz. Eğer Kelkit'le hiçbir ilginiz yoksa hemen kendinize Kelkit'le ilgili bir geçmiş uydurun. Babanızın memuriyeti nedeniyle çocukluğunuzun bir bölümünü Kelkit'te geçirdiğinizi ve bu şirin kasabayı hunutamadığınızı söyleyebilirsiniz. Eşinizin aslen Kelkitli olduğunu öne sürmek de etkili bir yöntem olarak kullanılabilir..

SALDIRIYA GEÇİN:
Vizyondaki Türk filmlerine savaş açın. Vizontele Tuuba'nın Kürtçülük propagandası yaptığını, Hababam Sınıfı'nın halkı sınıf farkı gözeterek bölmeye çalıştığını filan iddia edin. Kesin ilgi çeker ve haber olursunuz. Ama başkan olur musunuz, işte onun garantisini veremem..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aman, heveslenmeyin!   / 03-02-2004
 Sıkışarak ölmek   / 02-02-2004
 Son izlenimler   / 30-01-2004
 Bush 'sıra bende' dedi   / 29-01-2004
 New York'ta Osmanlı vurgusu   / 28-01-2004
 Tezer Özlü'nün beğenmediği insan tipleri   / 26-01-2004
 İlahi adalet!   / 25-01-2004
 Son günlerde...   / 23-01-2004
 'Ver kurtul' diyen kim?   / 22-01-2004
 Sadun Aren'e açık mektup   / 20-01-2004
ERDAL ŞAFAK
Takdir-i ilahi
Kahire, İstanbul, Cezayir, Diyarbakır,...
AHMET HAKAN COŞKUN
Adaylara tüyolar
Diyelim ki belediye başkan adayısınız...
HINCAL ULUÇ
Galatasaray Başkanını arıyor!..
Kongreye bir ay kala,...
Aradaki fark 1 milyon dolar
Aradaki fark 1 milyon dolar
Kartal'dan yıllık 1.8 milyon dolar alan yıldız oyuncu Japonlar'a...
70 Trilyon lazım
70 Trilyon lazım
Canaydın ya da başkası. 27 Mart’taki kongreyi kazanacak isim acilen...
Zirveden hazırız mesajı
Zirveden hazırız mesajı
Başbakanlık Konutu'nda dün KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın da katıldığı...
İlk tur 15 Şubat'ta
Birleşmiş Milletler gözetimindeki Kıbrıs müzakerelerinin, 15...
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Pekmezli şifrenin faturası 5 bin dolar
Türk Eskobar'ın Narkotik'teki telekulağına ayda 5 bin dolar ödediği...
Dikkat! İstanbul bronşiti
Dikkat! İstanbul bronşiti
Modern insan, büyük kentlerde yaşamanın bedelini, adını bile...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.