kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İmam el sıkışırken pimi çekti
İmam el sıkışırken pimi çekti
Saldırılardan komşu ülkeler sorumludur

İmam el sıkışırken pimi çekti

Erbil saldırılarının detayı ortaya çıktı. KDP'nin bürosunu kana bulayan intihar komandosunun imam kılığında binaya girdiği belirlendi. KYB'nin bürosunu ise kemerinin altına sakladığı bombayı patlatan bir kadın militan havaya uçurdu.

Irak'taki iki Kürt partisi KDP ve KYB parti bürolarına düzenlenen ve 67 kişinin ölümüyle 267 kişinin de yaralanmasına neden olan intihar saldırıları ardındaki soru işaretleri yanıtlarını bulmaya başladı. KYB bürosuna saldıran militanın kadın olduğu, KYB bürosunu kan gölüne çeviren diğer militanın ise binaya imam kılığında girdiği ortaya çıktı. Olay şöyle gelişti: Pazar günü... Saat 11.00... KDP ve KYB bürolarında bayramlaşma için tüm hazırlıklar yapılmıştı. İnsanlar birbirlerine çikolata sunup, öpüşerek bayramlaşıyordu. Kalabalığın artması üzerine Kürt yetkililer, Güvenlik Şefi Aziz Ali Ahmet'e gelip, insanların aranmasını teklif etti. Ahmet, "Hayatımın hatası" dediği kararı aldı ve Kürt yetkililere "Bugün bayram. İnsanlar dilediği bayramlaşsın. Aramalar yaparak bu kutsal günde insanları korkutmayalım" dedi. Bu kararından 10 dakika sonra gelen korkunç patlamayı Ahmet şöyle anlatıyor: KDP Konsey üyelerinin elini sıkmak için insanlar sıraya girmişti. Ardından bıyıklı, imam elbisesi giymiş biri dikkatimi çekti. Sıra imama geldiğinde sağ elini üyeye uzattı. Gözgöze bakarken, intihar bombacısı sol eliyle pimi çekti. Kulakları sağır eden bir patlama oldu... Aynı saatlerde KYB bürosu... KDP Erbil Bürosu Başkanı Adnan el Müftü, halkla bayramlaşıyordu. Sırada bulunan bir kadın bir anda sıradan çıkıp el Müftü'ye doğru ilerlemeye başladı. El Müftü'nün korumaları devreye girdi. Kadını durdurdu. Sıradaki yerine doğru ilerleyen kadın bir anda döndü ve kemerinin altına sakladığı bombanın pimi çekti... Sonuç: 67 ölü... İki büro da paramparça oldu. El Müftü saldırıdan kırık bir bacak, 10 kırık diş ve yüzüne saplanan 20 şarapnel parçasıyla sağ olarak kurtuldu. Kürt polis teşkilatı kurulduktan sonra savaş durumunda çağırılmak üzere mayıs ayında evlerine gönderilen peşmergeler yeniden Erbil'in çevresine konuşlandırıldı. Üç günlük yas ilan edildi. Radyo ve televizyonlar da müzik yayınını durdurdu. Ölenler için Savaf Camii'nde toplu taziye yapıldı.

Talabani: Özerklik kararlarımız güçlenecek
IRAK'TAKİ
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYP) liderleri bürolarına düzenlenen çifte saldırıyı şu şekilde yorumladı: Saldırılar birleşmemize ve federal Irak içinde özerklik kararlarımızın güçlenmesine hizmet edecek... IKDP lideri Mezud Barzani, IKYB lideri Celal Talabani'ye gönderdiği başsağlığı mesajında "Bu tür terörist saldırılar yönetimlerimizin birleşmesi kararına karşı yapılmıştır. Diğer demokratik partilerle birlikte bu saldırıları önlemek için çalışmalıyız. Teröristler mücedalemizi zayıflatamayacak" diye yazdı. Talabani'nin Barzani'ye cevabı ise "Yönetimlerimizi birleştirmek için daha ciddi çalışmalar gerekiyor. Demokratik ve federal Irak için birlikte çalışacağız" şeklinde oldu.

Talabani kaçtı iddiası
SALDIRI
sırasında büroda olmayan KDP lideri Mesud Barzani'nin, eylemi daha önceden haber aldığı ve bu nedenle kent dışına kaçtığı iddia edildi. Barzani bu iddialarla ilgili açıklama yapmazken, 67 kişinin ölümüne neden olan saldırılar dünya basının ilk gündem maddesini oluşturdu. "Saldırıların yönetimin Iraklılar'a devredilme ve federe bir Kürt devleti kurulması sürecini hızlandırıcağı ve Kürtler'i birbirlerine daha çok yakınlaştıracağı" Erbil'deki intihar eylemlerinin dünya basınındaki yansımalarıydı.

MÜRSEL ACAY

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Yeni Hillary geliyor
 Chirac yargıçların isyanına kulak verdi
 En büyük zevki araba lastiği kesmek
 Efsane kadın Hepburn biseksüelmiş
 Kardeş Bush, mahkemeye DNA örneği verecek
 Bisküvilerle hayatta kalan bir "melek"
 Bush, komisyon kuracak Blair'a baskı artıyor
 Çilek in çikolata out
 Okuluna ateş açtı
 Hollanda'yı rüzgâr vurdu
Sporun Oscarları
Sporun Oscarları
Yine SABAH, yine bir ilk... SABAH Spor Ödülleri 16 Şubat gecesi Lütfü...
Atılmayacaksın
Atılmayacaksın
Başkan Bilgili, Samsun maçının devre arasında özel olarak uyarmasına...
'Az tatil yapıp çok çalışalım'
'Az tatil yapıp çok çalışalım'
Başbakan Erdoğan 'Temennim Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'yi...
Nas: Sorunlara çare biziz
Nas: Sorunlara çare biziz
ANAP İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan bayramlaşma törenine...
Deprem gibi facia.
Deprem gibi facia.
138 kişinin yaşadığı binada enkaz altındakilere ulaşmak için Konya...
Hac'daki izdihamda ölenlerin 9'u Türk
Hac'daki izdihamda ölenlerin 9'u Türk
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mina'daki Şeytan Taşlama sırasında ölen...
Kardeşine ağlarken eşiyle yıkıldı
Erbil'deki intihar eylemleri aynı ailenin 15 gün içinde iki kez ölüm...
Yol boyunca dua ettim Damla'm olmasın diye
Geçen bayram dokuz yaşındaki Gizem'e tecavüz edip öldüren sapık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.