kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ölümcül rol
Ölümcül rol
Dursun İri kimdir?

Öldüren rol

Çalıntı minibüsü satmak için götüren bir çeteci, Sultan'ı kızkardeşi rolünde rehin bırakıp sır oldu. Bedeli de genç kız canıyla ödedi...

Ayazağa'da ormanlık alanda üç ay önce cesedi bulunan Sultan Aysun Bozdağ'ın, film gibi bir olay sonucunda öldürüldüğü ortaya çıktı. Acı olay şöyle gelişti: Eşi cezaevinde olan Sultan sürekli geçim sıkıntısı çekiyordu.

PARA GETİRİLİNCE KURTULACAKTI
ÇETE davasında yargılanan eski polis Dursun İri, Sultan'a şu teklifi yaptı: "Çalıntı bir minibüsü satacağım. Seni de oto hırsızlarına kardeşim diye tanıtacağım. Parayı getirene kadar rehin kalacaksın. Sonra paranı öderim. Kabul mü?"

"ROL YAPTIM" DEDİ AMA ACIMADILAR
SULTAN
para için rehine oldu. Ama İri 'Kardeşini öldürürüz' tehdidine rağmen ne parayı ne de minibüsü getirdi. Bedeli 'Rol yaptım' diye yalvaran Sultan ödedi. Bıçaklanarak.




***

Ölümcül rol

Para karşılığı oto hırsızının kardeşi rolünü üstlenerek, çalıntı bir aracın satışı için rehin bırakılan genç kadın bu rolün bedelini canıyla ödedi.

AYAZAĞA'DA bir ormanlık alanda, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Sultan A. Bozdağ'ın para karşılığı üstlendiği 'kızkardeş rolü'nün kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bir oto hırsızının kardeşiymiş gibi çalıntı bir minibüsün satışı için rehin bırakılan Bozdağ, işler yolunda gitmeyince feci şekilde öldürüldü. Azrail'le pisi pisine karşılaşan Sultan 21 yıllık kısa yaşantısına filmlere konu olacak kesitler sığdırdı. Mübaşir babasının baskılarına dayanamayan Sultan, 2 yıl önce evden kaçtı. Arkadaşlarının evlerinde kaldığı bu dönemde tanıştığı Yılmaz Güngör'e ilk görüşte aşık oldu. Ancak Güngör, gasp ve cinayet olaylarıyla adını duyuran kanlı bir şebekenin elemanıydı. Gerçeği öğrendiğinde yıkılan Sultan, buna rağmen sevdiği adamdan vazgeçmeyip, onunla evlendi. Ancak genç kadın 5 aylık hamileyken beklenen oldu ve eşi işlediği bir suçtan cezaevine konuldu. Çaresiz kalan Sultan, baba evine sığındı ve oğlunu doğurdu. Artık tüm umutlarını verdiği yavrusuyla huzurlu bir yuva kurmaya çalışan genç kadın, ekonomik sıkıntılar çekiyor, ayakta kalabilmek için savaşıyordu. Durmuş Anuçin ile Aykut Sancaktar'ın liderliğini yaptığı çetenin elemanlarıyla da ilişkisini sürdüren genç kadının çektiği sıkıntıları bilen çete üyesi Dursun İri bir gün Sultan'a onun sonu olacak "rolü" teklif etti. Sultan, alacağı para karşılığında çalıntı bir minibüsü satmak isteyen İri'nin kızkardeşi olacak ve oto hırsızlarına aracın karşılığında rehin olarak bırakılacaktı.

FİNALİ KANLI OLDU
3 ay önce bir akşamüstü Sarıyer'deki gecekondusundan son kez çıkarken ise, hayatının finalini oynayacağından habersizdi. İri, genç kadını götürdüğü oto hırsızı Hüseyin Yılmaz'a çaldığı bir minibüsü satmak istediğini, bu nedenle aracı kendisine vermesini söyledi. Minibüsü sattıktan sonra parasını getireceğini, buna teminat olarak da kızkardeşi olarak tanıttığı Sultan'ı kendilerine rehin bırakacağını belirtti. Bunun üzerine Hüseyin Yılmaz da paranın gelmemesi ihtimaline karşı, genç kadını rehin aldı. Ancak Dursun İri bir daha ne aradı ne sordu. Korkuya kapılan genç kadın, rehinecilere kimsenin kızkardeşi olmadığını, bu rolü para için üstlendiğini söyledi. Ancak oto hırsızı, genç kadına inanmadı. "Yalan mı söylüyorsun, şimdi mi kızkardeşi olmadığını hatırladın" diyen Yılmaz, genç kadını da yanına alarak, çete üyesinin peşine düştü. Fakat, İri'nin izine rastlayamadı. Öfkeden deliye dönen Yılmaz, adamlarıyla birlikte Sultan'ı Ayazağa Suatlar Mevkii'ndeki bir ormanlık alana götürdü. Genç kadını burada bıçaklayarak, öldürdü.

KORKUNÇ İTİRAF
Cinayetin ortaya çıkmasından sonra ipuçlarını değerlendiren polis oto hırsızlığından sabıkalı Hüseyin Yıldız'ın ismini tespit etti. Önceki gün Kadıköy Fikirtepe'de bulunan bir eve baskın düzenleyen ekipler, Hüseyin Yılmaz ile birlikte yaşadığı 14 yaşındaki hamile sevgilisi H.S.'yi yakaladı. Yılmaz, Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ilk ifadesinde genç kadını öldürdüğünü itiraf etti. Cinayeti çaldığı bir minibüsü satmaya çalışırken dolandırıldığı için işlediğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Çaldığım bir minibüsü satması için daha önceden tanıdığım Dursun İri'ye verdim. Bir süre sonra, telefonla arayarak minibüse müşteri bulduğunu söyledi. Ardından da gelerek aracı aldı ve sattıktan sonra parasını vereceğini söyledi. Beraberinde bulunan kızkardeşini de rehin bıraktı. Parayı getirip, kız kardeşini geri alacaktı. Bir süre paranın gelmesini bekledik. Ancak ne kendisi ne de para gelmedi. Bir süre sonra telefonla aradık. Yanımızdaki kızla konuşturduk, ona telefonda 'başının çaresine bak' dedi. O zaman dolandırıldığımızı anladık. Kızın da para karşılığı bu rolü üstlendiğini söylemesi sabrımı iyice taşırdı. Çok sinirlenmiştik. Aracı Ayazağa'da boş bir araziye çekerek hepimiz aşağı indik. Ben kadını bıçaklayarak öldürdüm. Daha sonra onu orada bırakarak kaçtık." Bu korkunç itiraflardan sonra mahkemeye çıkarılan Yılmaz, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis eski trafik polisi Dursun İri ile Hasan Ahlat ve Ali adlı kişileri arıyor.

Mehmet AKTARAN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ben çözümcüyüm
 Vurun protestocuya
 TÜBİTAK'ta işler karıştı
 Yargıtay'da Neşter-2 soruşturması başladı
 Minik tanık: Annemi ısıttıklarını söylediler
 Biz sizden öndeyiz
 Dünya Basını
 'Dört halat kopsa bile ben geçerim'
 CHP'nin 2. adayı Toprak Kadıköy'ü değiştirecek
SAVAŞ AY
Müslüm Baba da yarışma kazanmıştı
Bayhan'dan Popstar...
ÖMER LÜTFİ METE
Abdülhamit'lik bir zaman
Bir hafta önce 'Türkiye AB'ye...
MEHMET TEZKAN
ABD yönetimini yine şaşırttık...
Amerikalı diplomatlar...
EMRE AKÖZ
Pembe hapı iç kız olsun mavi hapı iç erkek...
UMUR TALU
Uyuyunca büyümüyorsun ki!
Büyük devlet ile küçük...
MUHARREM SARIKAYA
Sadece çember daraltma
ABD Başkanı George W. Bush'un...
Veronica'nın intikamı
Berlusconi, "Estetik yaptırmamı eşim Veronica istedi" diye itiraf...
Kellesi istenen 12' TV yöneticisi
Doktor Kelly'nin ölümünden sorumlu tutulan BBC'de deprem... İngiliz...
Fener balayında
Fener balayında
Van Hooijdonk ile iki topu direkten dönen F.Bahçe, +106'da Tuncay'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.