kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tüm öğrenciler sandık başına
Bu 23 Nisan'a seçilen gidecek
Tüm öğrenciler sandık başına
Karnelere yine reklam alınamadı

Tüm öğrenciler sandık başına

İLKÖĞRETİM öğrencileri, ikinci dönemle birlikte sandık başına gidecek. Her 23 Nisan'da okul müdürleri tarafından seçilen ve temsili olarak 'idari amir'liğe soyunan öğrencileri arkadaşları seçecek İLKÖĞRETİM, lise ve dengi okullar için yarıyıl tatili yarın başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 13 milyon öğrenci karne alacak. Kurban Bayramı'na rastlayan sömestr tatili 16 gün sürecek.

İLKÖĞRETIMLE lise ve dengi okulların öğrencileri artık kendi meclislerini kuruyor. Öğrenci meclisleri, öğrencilerin her türlü sorunlarını dile getirmeleri için kurulacak. Bu mart ayında sandık başına gidecek öğrenciler, önce ilçelerde meclis başkanlarını seçecekler. Daha sonra illeri temsilen öğrenci başkanları, tüm öğrenciler adına 23 Nisan'da TBMM'de temsili görev yapacak. Bugüne kadar okul müdürleri tarafından seçilen 23 Nisan'ın başbakanları, cumhurbaşkanları ve idari amirler, bundan sonra arkadaşları tarafından belirlenecek.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ
23 NİSAN'DA TBMM'ye çıkacak olan 81 il başkanı, arkadaşlarının sorunlarını ve taleplerini meclis ve bakanlık yetkililerine bildirecek. Ayrıca yıl boyunca öğrencilerin her türlü sorunu, meclis başkanları tarafından ele alınarak, yetkililere bildirilecek. Projeyle, demokrasi kültürünün ve siyasetin küçük yaşlardan itibaren öğrencilere aktarılması amaçlanıyor.

KARNELERİ İSTERİZ
ÖTE yandan 2003-2004 eğitimöğretim yılının ilk dönemi yarın bitiyor. Tüm Türkiye'de ilköğretimde 10 milyon 171 bin 254, ortaöğretimde ise 2 milyon 656 bin 746 olmak üzere 12 milyon 828 bin öğrenci yarıyıl tatiline merhaba diyecek. 1 Şubat'ta başlayacak Kurban Bayramı'na rastlayan yarıyıl tatili 16 gün sürecek. Ve öğrenciler 9 Şubat 2004 Pazartesi günü, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak. İlköğretimde 10 milyon 10 bin 466'sı resmi, 160 bin 888'i özel, ortaöğretimde ise, 2 milyon 586 bin 450'si resmi okullar, 70 bin 292'si özel okullardan olmak üzere toplam 12 milyon 828 öğrenci tatile çıkacak. İkinci yarıyıl ise 11 Haziran 2004 Cuma günü biterek, 3 aylık yaz talili başlayacak.

KARNE ÜCRETİ 250 BİN TL
MİLLİ
Eğitim Vakfı (MEV), bu eğitim-öğretim yılı için karne fiyatını 250 bin lira, diploma fiyatını ise 1 milyon 250 bin lira olarak belirledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgeyle, okul yönetimlerini karne fiyatları konusunda uyardı. Çelik, okulların, öğrenci sayılarının yüzde 10'unu geçmemek kaydıyla, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere karne, diploma, öğrenci kişisel dosyası ve öğrenci kimlik belgelerini ücretsiz vermeleri talimatında bulundu. Karne, diploma ve diğer belgelerin fiyatlarıyla ilgili olarak velilerden zaman zaman şikayetler geldiğini, bu şikayetlerin de okulları ve MEV'i yıprattığını belirten Çelik, genelgesinde şunları kaydetti: "Bu nedenle okullarımız belgeler için bu genelgede belirtilen fiyatlar dışında farklı fiyatla kesinlikle satış yapmayacaklardır. Bu konuda tüm ilgililer gerekli duyarlılığı gösterecektir. Milli Eğitim müdürlükleri bu konu hakkında gerekli hassasiyeti gösterecek, ayrıca bu husus ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bakanlık müfettişlerince sürekli denetlenecek ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır."

Zeynep İŞMAN-Fatih CANITEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dayak korkusu ölüm korkusunu bile yendi
 Minik Buse nasıl öldü?
 İç hatlarda kuyruk çilesi devam ediyor
 'İKÖ'ye reform lazım'
 'Kıbrıs kararını hükümet alacak'
 Davos'ta Erdoğan'a büyük jest
 Özet Haber
 Berlin ve Ankara "aynı ipi çekiyor"
 Virüs şimdi de ceplere dadandı
 Karanlık Çağ'a mı döndük ?
 İhale çetesine hasat operasyonu
 Weston'dan sürpriz ziyaret
MEHMET TEZKAN
Nutuk atma dönemi bitti..
BEYLİK söz oldu.. Siyaset...
EMRE AKÖZ
Hikâyeniz hazır mı?
HER AN TV'YE ÇIKABİLİRSİNİZ Eskiden,...
UMUR TALU
Her fırtınanın ilk kurbanı çalışanlar
Bir tarafta,...
Erkekler artık ikinci eşi çok zor "alacak"
Faslı kadının adıvar!
KADINLARIN yıllardır ikinci planda...
Mahkeme, eşini döven adamı haklı buldu!
İLGİNÇ dava, Faslı Latife Daghdagh ile boşanmak istediği...
2006'yı bekleyeceğim
2006'yı bekleyeceğim
Gazeteci ve işadamlarının yoğun baskısına "Evet" demeyen Ali...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.