kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'un üç taliplisi
İstanbul'un üç taliplisi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayları arasında üç iddialı isim var: Kadir Topbaş, İdris Güllüce ve Erol Kaya.

AKP'NİN İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları isimleri ön plana çıkan Kadir Topbaş, İdris Güllüce ve Erol Kaya'nın ortak özellikleri, üçünün de belediye başkanlığı yapıyor olması. Üçünün de teşkilat yoklamalarında ilk üçe girmesi bekleniyor.

KASIMPAŞALI TOPBAŞ
Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Başbakan gibi Kasımpaşalı. Erdoğan'ın iyi ve kötü gününde hep yanında oldu. 30 yıl önce Milli Görüş'le siyasete başlayan Topbaş, Erdoğan'ın AK Parti kurulurken, İstanbul örgütlenmesi için görev verdiği 5 kişiden biriydi. Eski bir güreşçi olan 58 yaşındaki Topbaş, ilahiyat ve mimarlık eğitimi aldı, sanat tarihi doktorası yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Erdoğan'ın danışmanı olan Topbaş, belediyeye bağlı saray, kasır ve tarihi eserlerin onarımı ve dekorasyonunu organize etti. Babasının kurduğu Beyoğlu'ndaki ünlü Saray Muhallebicisi'nin ortağı olan Topbaş üç çocuk sahibi.

GÜLLÜCE'NİN MERAKI
Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce adaylığını açıkladığında, hiç kimse ona şans tanımıyordu ama ismi bir anda öne geçti. 53 yaşındaki Güllüce, Erzurumlu yoksul bir köylü ailesinin çocuğu olarak doğdu, İstanbul'da büyüdü. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ne girdi. 1977'de mezun olan Güllüce, 1988'de Refah Partisi'ne girdi. 1992'de Tuzla Belediye Başkanı oldu ve üç dönem üst üste seçim kazanma başarısı gösterdi. Güllüce, Milli Görüş'ten AK Parti'ye uzanan çizgide, "tutarlı ve belediyenin kaynaklarını istikrarlı" kullanmasıyla Erdoğan'ın "uyumlu" belediye başkanlarından biriydi. Orta Asya ve Avrupa ülkelerinin neredeyse tümünü gezen Güllüce'nin bir merakı fotoğraf çekmek, diğer merakı ise kum saati koleksiyonu yapmak. Evinde yaklaşık 100 kum saati var.

EN GENÇ BAŞKAN
44 yaşındaki Erol Kaya ise Adapazarı'na bağlı Topağaç Köyü'nde doğdu. Ailesi Pendik'e gelince İstanbul macerası başladı. Kartal Ticaret Lisesi'ni bitirince, 19 yaşında ticarete atıldı. Kereste ve parke sattı, ardından inşaat sektörüne girdi. 1982'de Refah Partisi'ne katılan Kaya, Pendik İlçe Teşkilatı Kurucu başkanı olduğunda ise 32 yaşındaydı. İki yıl sonra Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak Pendik'ten seçilmeyi başardı. Pendikspor'un da bir dönem başkanlığını yapan Kaya'nın üç çocuğu bulunuyor. Kaya, başarısının sırrını şöyle açıklıyor: "Entellektüel birikimi olan uzmanlarla çalışmalı bir başkan."

Zülkifar Ali AYDIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İçini çocuklara döktü
 Erdoğan Ailesi Bayhan'cı
 Türban, Bayan Bush'a takılmadı
 'Siyaset sivilleşmeli MGK kaldırılmalıdır'
 'Beşiktaş'ı dünya kenti yapacağım'
 'AKP tabanı beni arzuluyor'
 Ağar: Çalınan paralar nerede?
YAVUZ DONAT
Mutfakta durum
Sinan Ocak... Karadeniz kökenli bir...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.00
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Korku cinayetleri çözüldü...
Kayseri'de dört cinayet, bir ifade ile aydınlandı.Katil zanlıları...
'Methadon kullansaydı Burçin Bircan yaşardı'
Yasaklı ilaç tartışma yarattı
Uyuşturucu bağımlılığının...
Sonunda yakalandılar
Sonunda yakalandılar
Gülben Ergen ile 'gizli' sevgilisi Mustafa Erdoğan ilk kez birlikte...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.