kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 

Mutfakta durum

Sinan Ocak... Karadeniz kökenli bir işadamı... Şirketlerinin merkezi Ankara... 12 akaryakıt istasyonunun sahibi... İstasyonları Ankara, İstanbul, Trabzon, Adana, Mersin, İskenderun, Kırıkkale'de. Dedi ki: - Siyasi istikrar geldi, Allah razı olsun... Faizler aşağı indi, yatıp, kalkıp dua ediyoruz... Fakat yatırım yok... İşler durgun... Ne alan var, ne satan... İşsizlik her geçen gün artıyor.

***

Sinan Ocak "bazı tablolar" gösterdi. Tablo 1: Ocak'ın "Eskişehir yolu çıkışında" bir akaryakıt istasyonu var. Altı ay önce günlük satış "41 bin litre imiş." Önceki gün "21 bin litre." Tablo 2: - Ankara'nın, İstanbul çıkışında da bir istasyonum var... Altı ay önce 39 bin litre satış yapıyorduk... Önceki gün 16 bin litre sattık.

***

Sinan Ocak "yatırımcı firmalara" da akaryakıt satıyor. - Karadeniz Sahil Yolu'nu yapan müteahhitler, akaryakıtı bizden alır... Satışımız yüzde 70 düştü... Bu demektir ki, Karadeniz Sahil Yolu inşaatı yavaşladı. "Başka" diye sorduk: - Bursa çevre yolunu yapan müteahhit, yakıtı benden alır... Satışımız yüzde 60 düştü... Demek iş aksıyor. - Başka? - İskenderun-Toprakkale otoyolu... Ankara-Pozantı otoyolu... İnşaatlar neredeyse durmak üzere... Zira o yolların müteahhitleri akaryakıt alımını öyle azalttılar ki.

***

Sinan Ocak "dert yanmaya" devam etti: - Eskiden biz banka müdürünü arardık... Para ver diye... Şimdi banka müdürleri sırada... Hepsi de para vermeye hazır... Hem de düşük faizle... Alamıyoruz... Alıp da ne yapalım?

***

SABAH'ın Ankara Bürosu "Kavaklıdere'deydi." "Karum İş Merkezi'nde." Dün "yeni yerimize" taşındık. Söğütözü'ne. "Eski Yükseliş Koleji"nin karşısına. Eski kolej, şimdi TOBB'un "üniversitesi" oluyor. Önümüzdeki yıl öğretim başlayacak. Yeni binamız, Ankara Ticaret Odası'na da yakın. Dün sabah ATO Başkanı Sinan Aygün "komşuluğa... Hoşgeldine" geldi: "Hayırlı olsun... Demek daha sık görüşeceğiz" dedi. Sinan Aygün'e "adaşının... Sinan Ocak'ın" sözlerini aktardık. Tepkisi: - Doğru... Yüzde yüz doğru... Yüzde bin doğru... Ve biz bu doğruyu kimseye anlatamıyoruz.

***

Ankara böyle. Ya başka yerler? Örneğin Adapazarı. İstanbul ile Ankara'nın ortasında. Nüfusun yarısı "kırsalda", yarısı kentte." Adapazarı Ticaret Odası Başkanı Erol Öztürk'le konuştuk: - Durum? - Siyaseten iyi... Toplum rahatladı... Ama iktisaden durgun... Ocak ayında ne oldu bilemiyorum... Sanki sihirli bir el geldi, ekonomiyi durdurdu.

***

Sinan Ocak da, Sinan Aygün de, Erol Öztürk de "siyasetçi değiller." Üçünün de "iktidardan beklentileri" yok. "İktidar ile sorunları" da yok. Ama "aynı söylemde" birleşiyorlar: - Ekonomi durgun... İşsizlik artıyor.

***

Siyasette her şey "sonucuyla" ölçülür. Sonucu görmek için ise "mutfağa bakmak" yeterli. Bakınca görüyoruz ki "vatandaş cephesinde beklenti yüksek... Fakat, mideye giren bir şey pek yok."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türkiye keseleniyor   / 16-01-2004
 İğneli koltuklar   / 15-01-2004
 Çok mu içe kapanıyoruz?   / 14-01-2004
 Demokratik katılım   / 13-01-2004
 Sakıp Sabancı Hükümete ne dedi?'   / 12-01-2004
 Yerel seçim raporu   / 11-01-2004
 İnsan hakları... Ve patatesin hakları   / 10-01-2004
 Medyaya 'eşit mesafe'   / 09-01-2004
 Başbakan: "Müsteşarımı değiştirmeyeceğim"   / 08-01-2004
 Gerçek gündem   / 07-01-2004
YAVUZ DONAT
Mutfakta durum
Sinan Ocak... Karadeniz kökenli bir...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.00
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Korku cinayetleri çözüldü...
Kayseri'de dört cinayet, bir ifade ile aydınlandı.Katil zanlıları...
'Methadon kullansaydı Burçin Bircan yaşardı'
Yasaklı ilaç tartışma yarattı
Uyuşturucu bağımlılığının...
Sonunda yakalandılar
Sonunda yakalandılar
Gülben Ergen ile 'gizli' sevgilisi Mustafa Erdoğan ilk kez birlikte...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.