kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçini çocuklara döktü
Çocuklara açıldı

Erdoğan büyüklere söylemediğini küçüklere anlattı: Değiştim Din de demokrasi de araçtır. AKP örgütü Gürtuna'yı istemiyor

BAŞBAKAN'IN MESAJLARI
Erdoğan, atv'deki Siyaset Meydanı programında, 10-15 yaşlarındaki öğrencilerin soruları üzerine ilginç açıklamalar yaptı.
GÜRTUNA OLUR MU?
"Adaylığı konusunda maalesef İstanbul İl Teşkilatımız ve MYK'mız zorlanmaktadır."
DEĞİŞİM Mİ GELİŞİM Mİ?
"Her şey değişime mahkGelişimin gereği bu. Siz de değişeceğinizi yaşayıp göreceksiniz."
AMAÇ MI ARAÇ MI?
"Bütün sistemler gibi demokrasi de araçtır. Ama din de araçtır. Amaç, insanların mutluluğu."
NEDEN ABD'DE EĞİTİM?
"Oğullarım imam hatip katsayısı, kızlarım da başörtüsü nedeniyle ABD'de eğitim görüyor."
NEDEN MÜSTEŞAR ISRARI?
"Ömer Dinçer gayretli, çalışkan, dürüsttür. Ona karşı takınılan tavır ise çok sulu."


***

İçini çocuklara döktü

Erdoğan Siyaset Meydanı'nda çocuklara bütün sırlarını anlattı. Erdoğan'ın Gürtuna hakkında ne düşündüğü, dine bakışı ve çocuklarının neden ABD'de okuduğunu tüm Türkiye öğrendi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam katıldığı "Siyaset Meydanı" programında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve yaşları 10-15 arasında değişen öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çocuklara çok samimi davranan Erdoğan, büyüklere söyleyemediklerini çocuklara rahatlıkla anlattı. Saatler süren programın sonunda tüm Türkiye, Başbakan'ın İstanbul için Ali Müfit Gürtuna'ya destek vermediğini, dini amaç değil araç olarak gördüğünü ve çocuklarını İmam hatipli oldukları için ABD'de okuttuğunu öğrendi. Erdoğan'ın sorulara verdiği yanıtlardan çıkan mesajlar şöyle:

GÜRTUNA'YA UMUT YOK
* Şu ana kadar Ali Müfit Bey'in İstanbul İl Teşkilatımızın aldığı, maalesef partiye girme noktasındaki yaklaşımı olumsuz. MYK'daki şey de olumsuz. Olumsuz olduğu için böyle bir karar vermekte, gerek İstanbul il örgütümüz, gerekse MYK'mız şu anda zorlanmaktadır. Ama biz yine de kamuoyu araştırmaları noktasındaki değerlendirmelerden sonra, gerek MYK, gerek İstanbul il örgütümüz olumlu bir yaklaşım sergilerse, değerlendirmeye alırız.

* KIBRIS konusunda Türk tarafı asla müzakere masasından kaçan taraf olmayacak. Genelkurmay ile şu ana kadar ciddi bir faklılık görmüyorum. Usülde bazı farklı görüşler var. Şu anda dışişleri yetkililerimiz, Genelkurmay'daki arkadaşlarımız bu çalışmaları sürdürüyorlar. MGK'nın bu ayki toplantısında konuyu aramızda müzakere edeceğiz. Bu müzakerelerden sonra bizler yol haritasını çizmiş olacağız. Fevkalade bir ayrılığın olacağına ihtimal vermiyoruz. Birçok konuyu müzakere ede ede bir noktaya kadar getirdik, zaten getirmeliyiz de. Getiremediğimiz takdirde bunun bedelini Kuzey Kıbrıs ödemeye devam edecek. Çözümsüzlük çözüm değil.

DİN AMAÇ MI, ARAÇ MI?
* BAŞBAKANLIK Müsteşarım Ömer Dinçer'le ilgili takınılan tavrı gayrı ciddi, sulu bir tavır olarak görüyorum. Gerek teori, gerek pratik noktada gayretli, çalışkan, dürüst olan bu arkadaşımdan gayet iyi istifade ediyorum. Gece gündüz demeden benimle beraber çalışan, sürekli üreten bu arkadaşımla, Kamu Yönetimi Reformu denilen tasarının hazırlanmasında hazırlayanlar arasında olan Müsteşarımla ilgili bu takınılan tavrı gayrı ciddi, sulu bir tavır olarak görüyorum.''

* İNCİRLİK'TEN asker sevkıyatı söz konusu değil. ABD, Irak'taki askerlerinin rotasyonunu yapıyor. Yaklaşık 60 bin askerini değiştirecektir. Yapılan sadece budur. Başka bir şey söz konusu değildir.

* (BİR öğrencinin, geçmişte bir gazetede yayımlanan röportajını anımsatması üzerine) Demokrasi araç mı amaç mı meselesi yine gündeme getiriliyor. Bu üzerinden yaklaşık 5- yıl geçmiş bir konu. Çok açık, net söylüyorum, bütün sistemler araçtır. Amaç insanların mutluluğudur. Sistemler insanların mutluluğu için hazırlanır, ortaya konur. Aynı şekilde dinler de birer araçtır, amaç değildir. Amaç yine insanların mutluluğudur. Türkiye'de demokrasi insanların mutluluğu için seçilmiş bir sistemdir. Yol budur, çalışma budur. Farklı yaklaşımların hiç birisinin Tayyip Erdoğan ile alakası yoktur. (Değiştim) meselesine gelince, her şey değişime mahkumdur. Sizler de değişeceksiniz. Gelişimin gereği budur. Bunu yaşadıkça göreceksiniz.

ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan Ailesi Bayhan'cı
 Türban, Bayan Bush'a takılmadı
 'Siyaset sivilleşmeli MGK kaldırılmalıdır'
 'Beşiktaş'ı dünya kenti yapacağım'
 'AKP tabanı beni arzuluyor'
 İstanbul'un üç taliplisi
 Ağar: Çalınan paralar nerede?
YAVUZ DONAT
Mutfakta durum
Sinan Ocak... Karadeniz kökenli bir...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.00
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Korku cinayetleri çözüldü...
Kayseri'de dört cinayet, bir ifade ile aydınlandı.Katil zanlıları...
'Methadon kullansaydı Burçin Bircan yaşardı'
Yasaklı ilaç tartışma yarattı
Uyuşturucu bağımlılığının...
Sonunda yakalandılar
Sonunda yakalandılar
Gülben Ergen ile 'gizli' sevgilisi Mustafa Erdoğan ilk kez birlikte...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.