kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türban, Bayan Bush'a takılmadı
Beyaz Saray'da leydiler zirvesi

28 Ocak'ta ABD Başkanı Bush ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan'ın eşini de Laura Bush özel olarak ağırlayacak. ABD yetkilileri bayan Erdoğan'ın türbanının kendileri için sorun olmadığını açıkladı.


***

Türban, Bayan Bush'a takılmadı

Emine Erdoğan'ı ağırlayacak olan Laura Bush'la ilgili olarak ABD'li yetkililer "türban sorun olur mu" sorusuna "Dalai Lama da Budist kıyafetiyle ağırlanmıştı" yanıtı verdi.

Ocek ayı sonunda gerçekleşen ABD gezisinde Başbakan Tayyip Erdoğan'a refakat edecek olan Emine Erdoğan, ilk kez bir dünya liderinin eşiyle başbaşa resmi program yaparak Beyaz Saray'da Laura Bush'la görüşecek. Davetin Erdoğan'ın Bush'la görüşeceği 28 Ocak'dan bir gün önce ya da bir gün sonra yapılmasının beklendiğini belirten ABD'li yetkililer, Emine Erdoğan'ın başörtülü oluşunun kendileri açısından herhangi bir engel teşkil etmediğinin altını çiziyor. Emine Erdoğan'ın First Lady Laura Bush'la görüşmesine Abdullah Gül'ün eşi Hayrünissa Gül ve Erdoğan'ın ABD programını hazırlayan İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış'ın da katılması bekleniyor. Henüz kesinleşmeyen programa göre First Lady Bush'un AKP'li bayanlarla sohbetinde, geçmişte diğer lider eşleriyle yaptığı gibi Türkiye'de kadınların durumu, okuma yazma, edebiyat ve çocukların eğitimsel gelişimi gibi konulara değinmesi bekleniyor. Siyasi anlamda ender olarak kocasının işleriyle meşgul olan Laura Bush, buna karşın İslam dünyasında kadının rolü konusuna özel bir ilgi duyuyor. Bayan Bush bu çerçevede Taliban zulmünden kaçan Afgan kadınlar ve yeni Afganistan yönetiminde kadınların rolü konusuyla yakından ilgileniyor.

GELENEKLER ÖNEMLİ
Emine Erdoğan'ın "başürtülü" oluşunun ABD hükümeti açısından herhangi bir sorun teşkil etmediğini belirten üstdüzey ABD'li yetkililer, "Bayan Bush sık sık Başkan'la görüşmeye gelen liderlerin eşleriyle buluşur. Prensipte Bayan Bush ve Erdoğan'ın birbirini tanıma fırsatı yakalaması Türk- Amerikan ilişkileri açısından son derece mantıklı. Bayan Erdoğan'ın başörtüsü takıp takmaması Türkleri ilgilendiren bir mesele. Nasıl Dalai Lama'nın Budist kıyafetiyle ağırlanıyorsa Bayan Erdoğan'da ne giyerse giysin Beyaz Saray'da aynı şekilde ağırlanacaktır" dedi. Bu görüşmenin Türkiye'deki başörtüsü tartışmaları üzerinde etkisinin olacağının hatırlatılması üzerine, üst düzey bir ABD'li yetkili görüşme "olsa da eleştirileceğiz, olmasa da eleştirileceğiz" diyerek "Bizim dikkat etmemiz gereken, ziyaret eden liderleri ve eşlerini saygıyla ağırlamayı gerektiren kendi geleneğimiz" diye konuştu.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İçini çocuklara döktü
 Erdoğan Ailesi Bayhan'cı
 'Siyaset sivilleşmeli MGK kaldırılmalıdır'
 'Beşiktaş'ı dünya kenti yapacağım'
 'AKP tabanı beni arzuluyor'
 İstanbul'un üç taliplisi
 Ağar: Çalınan paralar nerede?
YAVUZ DONAT
Mutfakta durum
Sinan Ocak... Karadeniz kökenli bir...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.00
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Korku cinayetleri çözüldü...
Kayseri'de dört cinayet, bir ifade ile aydınlandı.Katil zanlıları...
'Methadon kullansaydı Burçin Bircan yaşardı'
Yasaklı ilaç tartışma yarattı
Uyuşturucu bağımlılığının...
Sonunda yakalandılar
Sonunda yakalandılar
Gülben Ergen ile 'gizli' sevgilisi Mustafa Erdoğan ilk kez birlikte...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.