kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutsuz olurlar
Mutsuz olurlar


Başkan Bilgili'nin "Alırız" dediği Arif, Bülent, Hakan Ünsal, Hakan Şükür'ün 'G.Saraylı' olduğunu söyleyen Rumen hoca "Beşiktaş'ta mutsuz olurlar" dedi.

Beşiktaş'ı izliyorum, herkesin kafasında tek soru: "Adrian Ilie ne iş yapar?" Önceki gün oynanan Feyenoord maçında üç hareket yaptı, üçü de muhteşemdi... Lucescu soran gözlerle bana baktı. Ben de "Harika bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Ama ne zaman Beşiktaş'a yüzde yüz kapasiteyle hizmet edecek. Başını belaya soktun. Büyük bir transfer yapsaydın, seyirci de medya da şimdi senin yanındaydı. Şimdi bana ne söylesen ikna edemezsin, inanmam. Ne benim, ne taraftarın, ne Beşiktaş'ın beklemeye tahammülü yok" dedim. Hoca öfkelenmedi, "5 milyon dolarlık oyuncu alsaydım ve başarısız olsaydı en büyük eleştiriyi sen yapacaktın. Ben Ilie'ye kefilim" yanıtını verdi. Ben bekleyeceğim ama şu gerçeği de yazmak istiyorum:

Rekabet güzel şey
Sergen Yalçın'la Ilie aynı anda oyuna girdiler. Ilie harika bir pas verdi, Sergen de golü attı. Sonra Sergen, koşarak Ilie'nin boynuna sarıldı. Sonra bütün takım, bu oyuncuyu tebrik etmeye gitti. Bu fotoğrafın mesajı şu: "Sergen, Ilie'yi koruma altına aldı." Yani demek ki, Ilie bu takımda oynar. Meraklısına da şunu söyleyeyim, İlhan Mansız, inanılmaz değişim içinde. Hem çok çalışıyor hem de kendini yeniden kanıtlamaya uğraşıyor. Yani Ilie'nin gelmesi, İlhan'ın futbol kafasını değiştirmiş. Anlayacağınız, rekabet güzel şey. Beşiktaş'ta herkes büyük bir rahatlık bekliyor ama aksine büyük puan farkından kaynaklanan bir stres var. Yani şampiyonluk çantada keklik değil. "Kaybedersek" korkusu yaşanıyor.

Feyenoord çok gerdi
Yani futbolcular her şeyi çok ciddiye alıyorlar. Feyenoord yenilgisi, Lucescu'yu da aslında çok germiş. İkinci yarıda oynayan futbolcularını çok azarlamış. Haklı. Feyenoord oyuncu değiştirmeden 11 kişiyle oynadı, hem de yüksek tempo yaparak Beşiktaş'ı yendi. Beşiktaş idmanlarını izlerken, Sergen beni inanılmaz şaşırtıyor, tabii herkesi şaşırtıyor. Her kampa 90 kilo gelen Sergen, bu kampa üstelik 4 kilo verip, 82 kiloyla gelmiş. Sorumlu, ağırbaşlı ve çok çalışan biri. İşte bizim özlediğimiz Sergen bu. Beşiktaş'ta en çok eleştirilen isim aynı zamanda da en çok övülen isim. Yani İbrahim Üzülmez. Ulusal Takım antrenörü Ünal Karaman, birlikte Beşiktaş'ı izlerken onun için "Vazgeçmeyeceğimiz tek oyuncu" dedi. Üzülmez'le konuşurken haksız ve yersiz eleştirilerden rahatsız olduğunu anladım. "Beşiktaş Roberto Carlos'u aldı da ben mi engelledim. Ben verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. 30 yaşında bu noktaya tırnaklarımla kazıyarak geldim" diyor. Bizim bu konudaki yorumumuz şu: Beşiktaş'ın sol tarafında İbrahim Üzülmez yoksa, Beşiktaş üzülür.
Beşiktaş kampına iki iki haber geldi. F.Bahçe'de Daum, neredeyse medyaya savaş ilan etmiş. G.Saray'da ise Terim bir Fenerli'ye tokat atıyor. İşte böyle bir ortamda Mircea Lucescu ile sohbet ederken, karşımda bir antrenör değil, diplomat gördüm. Her sorudan ustaca sıyrılıyor, yani çalıların arasından sekerek uzaklaşıyor. Lucescu'ya dedim ki, "Başkan Serdar Bilgili, 'Luce isterse, G.Saray da ipleri koparırsa onları alırım' dedi. Yani Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Hakan Şükür hatta şu anda sözleşme imzalamamakta direnen Ümit Karan'ı... Lucescu yüzüme baktı, "Fenerbahçe'deki en mutsuz futbolcu kim?" dedi. Sonra ikimiz aynı anda Fatih Akyel'in ismini söyledik.

Emre-Ahmet farklı
Lucescu, "İşte bu yüzden onları almam. Çünkü onlar G.Saray'ın ismiyle büyüdüler. Bu 4 büyük futbolcu Beşiktaş'a gelirse inanılmaz mutsuz olurlar. Aynı Fatih Akyel gibi" dedi. Benim "Emre Aşık ve Ahmet Yıldırım" demem üzerine de Rumen hoca, "Onlar hiçbir zaman G.Saraylı olmadı. Onlar şu an çok iyi birer Beşiktaşlı" yanıtını verdi. Bu sözden sonra anladım ki Lucescu, çok sevdiği bu 4 futbolcuyu, sürekli Galatasaray'ın içinde görmek istiyor. Tabii Ümit Karan ayrı bir konu... Lucescu'ya "Geleceğe yatırım yapmayan antrenör olarak eleştiriliyorsun. Başkan Serdar Bilgili bu sene hem şampiyonluk istiyor hem de takımı gençleştirmeni istiyor" dedim. Bir kahkaha attı, "Bizim başkan çok şey istiyor. İkisini bir arada yapamam. Ben onun isteklerinden birini yerine getireceğim, o da şampiyonluk" diye konuştu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sistemin adı Pierre
 Trabzon tat vermiyor 0-1
 Bize 10 gün yeter
 İlie'yi boşuna aldılar
 G.Saray 4'üncü bitirir
 Günün İçinden
 Pistons'a yine Okur pistonu
 EFES, Asvel'i dağıttı: 73-67
 F.Bahçe günlüğü
 Ben de şaşırdım
 Statlar satışta, KDV iniyor
 G.Saray günlüğü
 Hido 12'den vurdu ama
 Ülker acıya son verdi! 81 - 73
GÜRCAN BİLGİÇ
Daum'a bağlı
Fenerbahçe'nin ikinci yarı için öngördüğü...
Hem övdü hem uyardı
Hem övdü hem uyardı
40 yıldır Türkiye'ye gelen ilk AB Komisyonu Başkanı olan Romano Prodi...
Vekillere dokunulacak
TBMM Genel Kurulu, Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Ceza Hukuku...
Valinin omuzladığı adam
Valinin omuzladığı adam
İzmirli hayırsever işadamı Tonguç Ösen, Hüsnü Bornovalı İlköğretim...
Danıştay Başkanı: Tüm yargı yıpratılmamalı
Danıştay Başkanı: Tüm yargı yıpratılmamalı
İddiaların yargıya yönelik güvensizliği artıracağı uyarısında bulunan...
Çağla'dan çorap şov
Çağla'dan çorap şov
Ünlü mankenler, önceki gece Swissotel'de düzenlenen bir çorap...
En güzel sarışın
En güzel sarışın
Türkiye'nin en kaliteli magazin dergisi Şamdan'ın bu haftaki kapak...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.