Bir gram tarçın 'şeker'i önlüyor
Vücudun insülin üreten hormanlarından kaynaklanan diyabet (şeker) hastalığının en tehlikeli ve yaygın türü olan 'Tip 2 Diyabet'le başetmenin yolu mutfaktan geçiyor. 'Diabetes Care' dergisinde yer alan makaleye göre, her gün yaklaşık bir gram tarçın vücutta insülin salgılanmasını düzenliyor!.. Diabetes Care'de yayımlanan deneysel araştırmanın sonucuna göre, günde bir gramlık tarçın kullanımı, insülin hormonunu aktive ederek glukozun hücrelere geçebilmesini ve hücrelerin bunu yakarak enerjiye çevrilmesini sağlıyor. Bu sayede de kandaki yüksek şeker seviyesi düşüyor. Araştırmayı gerçekleştiren ekip tarçının kandaki şeker miktarının düşmesinin yanı sıra kolestrol seviyesinin düzenlenmesine de yaradığını keşfetti. Diabet tedavisinin bugüne kadar sürekli rejim ve ilaçla yapıldığını hatırladan araştırmacılar tarçının keşfedilmiş en basit ve etkili yöntemlerden biri olduğunu söyledi.
DIŞ HABERLER
|