kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlk hedef 1 Mayıs'a kadar Annan çözümü
Hükümet tamam ilk hedef çözüm

KKTC'DE hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP ile DP anlaştı. CTP lideri Talat, "İlk hedefimiz, 1 Mayıs'a kadar Annan Planı çerçevesinde çözüm" derken, Denktaş "Riski göze aldık" dedi.

***

İlk hedef 1 Mayıs'a kadar Annan çözümü

KKTC'de yeni hükümet için DP'yle anlaştıklarını açıklayan CTP lideri Talat, ilk hedefin 1 Mayıs'a kadar Annan Planı çerçevesinde çözüm olduğunu açıkladı. Denktaş da "Riski göze aldık" dedi.

KKTC'DE hükümeti kurmakla görevlendirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, dün Demokrat Parti (DP) lideri Serdar Denktaş ile basın toplantısı düzenleyerek, "DP ile toplumsal uzlaşma ve çözüm hükümeti kurduklarını'' açıkladı. Talat, CTP-DP komitelerinin toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında, 4 bakanlığın DP'de, 6 bakanlığın da CTP'de olduğunu bildirdi. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevinde olacağını açıklayan Talat, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığının DP'de, Eğitim ve Kültür Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının da CTP'de olacağını kaydetti. Talat, bakanlar kurulu listesinin bugün Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a sunulmasının ardından, hükümet çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Hükümetin 1 Mayıs'a kadar Annan Planı üzerinde çözüm arayışı içinde olacağını ifade eden, "Referandum, tarafların uzlaştığı tarihte yapılacak" diyen Talat, tüm toplumsal kesimlerin hükümeti desteklemesini istedi ve ''bir bütün hükümeti olarak hareket edeceklerini'' belirtti.

DENKTAŞ: RİSKİ GÖZE ALDIK
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, iki partinin tabanlarından gelen destek ve karşı çıkışları bir arada değerlendirdiğini belirterek, bu hükümetin dışında seçim seçeneğinden başka bir alternatif kalmadığını, beklentilerinin, seçim öncesi kamplaşmalarının geride bırakılarak uzlaşma anlayışı içinde hükümete destek olunması olduğunu söyledi. Denktaş, şöyle devam etti: "İçinden geçmekte olduğumuz önemli süreçte hükümet oluşturmayıp bir başka formülü denemek, oyalanmak hiç kimseye hiçbir şey kazandırmayacaktı. Bu sorumlulukla ve her iki parti de kendine göre bazı riskleri de göze alarak, bu adımı atmış bulunuyor. Hayırlısı olsun diyorum. Ümit ediyorum ki, hükümetin oluşumu hem demokrasi kültürümüzün bugün olduğundan daha da gelişmesine, hem toplumsal uzlaşmaya ve hem de ada üzerinde yaşayabilir, kalıcı bir çözümün bulunması uğraşlarında başarılı olur. Biz iki parti olarak, öyle inanıyorum ki, samimiyetle ve birbirimizi anlayarak, birbirimizi kollayarak bu yolda yürüyebileceğiz.''

ANKARA'YI BEKLİYORLAR
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Talat, "Cumhurbaşkanı'nın onayını aldıktan sonra hemen BM'ye, görüşmelere hazır olduğunuzu bildirecek misiniz?'' sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Hayır. Daha Türkiye'de görüş oluşturuluyor. Biz işbirliği içinde bu görüşün oluşturulmasına katkıda bulanacağız. Bu ortak görüş çerçevesinde o adımlar atılacak. Henüz o aşamada değiliz."

İlk kez sol parti iktidarda
KIBRIS Türk siyasi tarihinde ilk kez bir sol parti başkanının başbakanlığında hükümet kuruldu. DP ve CTP, 1993'te yapılan erken genel seçimin ardından, DP başkanlığında 2.5 yıl süren koalisyon hükümeti kurmuştu. DP-CTP hükümeti üç kez bozulmuş ve yeniden kurulmuştu. 50 sandalyeli KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde CTP ve DP'nin üye sayısı 26. Oldukça kritik bir sayı olmasına karşın, güvenoyu için yeterli. CTP'nin, meclisteki kritik sayıyı da dikkate alarak ve meclisin daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla CTP'ye bağlı bakanlıklara meclis dışından atama yapması bekleniyor.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül, Washington ve Tahran arasında arabuluculuk önerdi
 İkinci turizm hamlesi: Hedef 30 milyon turist
 İşadamlarına çağrı
 Sümeyye ABD'ye gitti
 MHP'nin adayı Meral Akşener
 Müsteşarı görevinden al'
 Erdoğan: Beklediğimiz buydu, hedefimiz ortak
MEHMET BARLAS
Herkesin yatağının altında bekleyen bir timsah...
YAVUZ DONAT
Sakıp Sabancı Hükümete ne dedi?'
Birkaç gün önceydi...
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Show TV 20.15
"Spor"
 Star 19.30
"Ana Haber"
 Star 20.10
"Spor"
Talih kuşu zengini hızlı yaşadı, battı
Sokaklarda fıstık satarken, çeyrek biletine Milli Piyango'nun 6...
Poliste çok büyük bir değişim var
Polis Akademisi'nin ilk sivil ve kadın dekanı Prof. Dr. Tülin İçli...
Pınar'ın zevki tartışılıyor...
Pınar'ın zevki tartışılıyor...
Pınar Altuğ, sevgilisi Tony Teodoridis ile çok mutlu. Aşıklar...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.