kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gurcan Bilgic @ SABAH
 

HOŞGELDİN FENER

İlk devre net fırsatları kullanamayan Denizli, 2. devre çöktü. Ümit Özat soldan iki nefis orta ile gemisini kurtardı. Tuncay ve Serhat'ın golleri, Kadıköy'de 50 gün sonra galibiyet getirdi

Daum, bu kez düzenini değiştirmişti. Tuncay ve Rebrov'u klasik iki kanat oyuncusu olarak görevlendirip Van Hooijdonk ve Serhat'ı ikili forvet olarak kullandı. Kanatları işler hale getirince F.Bahçe, maçı geniş alanda oynamaya başladı. Petkov'un durgunluğuna rağmen Ümit'le Ali Güneş'in ısrarlı bindirmeleri, sağ kanadı en tehlikeli bölge haline getirdi. Yine de Denizlispor nasıl oynayacağını iyi biliyordu. 4'üncü ve 11.dakikalarda iki net pozisyondan yararlanamadılar. Topu ayağa oynuyor, verkaçlarla önlerini açıyorlardı. Giray Bulak, Ersen Martin ve Timuçin'i önde tutarak rakip defansı rahatsız ederken bu ikiliye Ali Akdeniz ile Mustafa Keçeli değişerek destek verdiler. Hücum pres, aynı geçen haftaki Ankaragücü maçında olduğu gibi F.Bahçe'yi uzun top oynamaya itti. Oyuncuların arasındaki mesafe fazlalaştı ve dönen topları kazanan Denizlispor olunca maçın heyecanı kaçtı.

Tezahürat için anons
Tribünlerde boşluklar olmasına rağmen 30 binin üstünde taraftar, karşılaşmayı izliyordu. Koca Saracoğlu Stadı'nda seyirciye heyecan getirecek hareket olmayınca anonslarla tezahürat isteği yapıldı. F.Bahçe adına ilk yarının en önemli pozisyonu +45'te Van Hooijdonk'un sol çaprazdan kullandığı ve auta giden frikikti. İkinci yarıda Daum, Petkov'un yerine Aurelio'ya şans tanıdı. Ümit Özat yine Evliya Çelebi gibi dolaşmayı sürdürdü, bu kez sol bekteydi. Bu değişikliği yadırgayacak olduk. Çünkü boş alana koşu tek orta saha oyuncusu Ümit'ti. Fakat F.Bahçe'nin 57'de Tuncay, 73'te de Serhat ile kazandığı iki golün de ortası ondan geliyordu. Kaptan nerede olursa olsun gemisini kurtaracak formülü üretiyordu.

Aurelio kendini gösterdi
F.Bahçe'nin maçı kazanma isteği bu devrede üst düzeye çıktı. Van Hooijdonk'un frikiklerinden korkan Denizli savunması, ceza alanı çevresindeki driplinglere temkinli yaklaşınca Aurelio'nun meziyetleri kendini göstermeye başladı. Brezilyalı, topu daha akıllı kullanmayı düşünse bir anda maçın da önüne geçebilirdi. Denizli'nin skora oynamak adına arkasında geniş alan bırakmasıyla birlikte F.Bahçe pozisyon sayısını arttırdı. Açıkçası iki takım adına da güzel hareketlerin ve gol heyecanının yer aldığı bir ikinci yarı izledik. Daum'un oyun düzeninde yaptığı bu radikal değişikliği olumlu bulduk.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İki yüzlü maç   / 22-12-2003
 Gençlere dikkat   / 19-12-2003
 HOŞGELDİN FENER   / 14-12-2003
 Topa sorular   / 08-12-2003
KAZIM KANAT
Yetkili yetkisiz, SİNAN ENGİN
Beşiktaş menajeri Sinan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Antalya fırtınası
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin...
YÖK'te yeni dönem
YÖK'te yeni dönem
Hükümetle ilişkileri yumuşatmaya çalışan yeni YÖK Başkanı Teziç,...
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Bakan Çiçek, dokunulmazlıkta AB standartına uyularak, tüm...
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
ANTALYA'DA 3 günden bu yana etkisini sürdüren yağış kentte panik...
İstanbul Noel'i kutladı
İstanbul Noel'i kutladı
Hıristiyan cemaatinin en büyük bayramı ve Hz. İsa'nın doğum günü...
Hem aşk hem iş
Hem aşk hem iş
DJ'liğe merak saran sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu'nun uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.