kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
Cennet'te cehennem

ANTALYA'NIN ilçelerini perişan eden fırtına ve şiddetli yağmur kentin içini de etkisi altına aldı. İlçelerle bağlantıyı sağlayan 4 köprü çöktü, 6 tekne battı, elektrikler kesildi. Elektrik çarpan bir kişi öldü. Çeşitli köylerde sel sularına kapılan 6 kişinin kaybolduğu bildirildi.

***

Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var

ANTALYA'DA 3 günden bu yana etkisini sürdüren yağış kentte panik yarattı. Sel sularını tahliye etmek isteyen bir çiftçi elektrik akımına kapılarak öldü, limanda balıkçı tekneleri battı.

ANTALYA'DA 3 gündür etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına hayatı felç etti. Antalya Merkez ilçeye bağlı Doyran Köyü'nde 3 kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Kaybolan kişilerin isimleri Hasan Negiz, Nuriye Negiz ve İsmail Negiz olarak belirlendi. Ayrıca, en az 100 koyunun telef olduğu öğrenildi. Fırtına nedeniyle Antalya Yat Limanı'ndaki 6 balıkçı teknesi battı. Antalya-Kemer ve Antalya- Manavgat karayolları üzerindeki köprülerden dördünün yıkıldığı belirtildi. Kemer Karayolu zaman zaman ulaşıma kapanırken, Boğaçayı Köprüsü'nün ayaklarının biri de sel sularına kapıldı.


KEMER'DE OKULLAR YİNE TATİL
FİNİKE İlçesi'nde Tatlısu Deresi'nin taşması sonucu Yeni Mahalle'deki birçok evi su bastı. Antalya merkezde 3 köyün bağlantısını sağlayan köprü sel suları nedeniyle çöktü. Merkeze bağlı Hacısekililier, Akdamlar ve Kundu köyünü birbirine bağlayan köprü, dağlardan gelen sel sularının dereyi taşırması sonucu tamamen çöktü. Köprünün çökmesi nedeniyle 3 köyle ulaşım bağlantısı kesildi. Kemer ilçesinde okullar bugün de tatil edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri timi ve AKUT ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı. Antalya ve Kemer'i birbirine bağlayan Boğaçay Köprüsü'nün sahile yakın olan ayağında 2 metrelik bir çökme oluştu.Aralıksız devam eden yağmur ve fırtınadan sonra merkeze bağlı 6 köyle de irtibat kesildi. Kumluca ilçesinde 28 yaşındaki çiftçi Ecevit Adak, Karşıyaka Mahallesi'ndeki serasında, aşırı yağışlar sonucu oluşan sel sularını tahliye etmek istedi. Tahliye için motopomp kullanan Adak, bu sırada elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

DOZER DEVRİLDİ: 2 KAYIP
ELEKTRİK hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle Ermenek Mahallesi, Ahatlı, Avni Tolunay, Habipler Mahallesi, Tarım Mahallesi başta olmak üzere 10'a yakın mahalleye uzun süre elektrik verilemedi. Bu arada, merkeze bağlı Aşağıkaraman Köyü'nde yağış ve fırtına nedeniyle eletrik ve telefon hatları koptu. Akdamar Köyü'ndeki kurtarma operasyonuna katılan bir dozer devrildi. Dozer operatörü ile birlikte bir itfaiye eri ve kurtarılan çocuk sel sularına kapılarak kayboldu. Antalya Belediyesi İtfaiye Amiri Şaban Kibar, "Akdamlar Köyü'nde kurtardığımız bir çocuğu getirirken, üzerinde bulunduğumuz dozer devrildi. İsmini bilmediğim dozer operatörü ile kurtardığımız çocuk ve itfaiye eri arkadaşım Ali Oktay sel sularına kapılarak kayboldular" dedi. Ali Oktay daha sonra kendi çabasıyla kurtuldu. Dozer operatörü Murat Necef'in de öldüğünün kesinleştiği açıklandı.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul Noel'i kutladı
 Süryani cemaatinin "Doğuş Bayramı"
 Satürn yılbaşını kutlamaya geliyor
 Binbaşılı-yarbaylı define şebekesine suçüstü
 Türk elçiliğine roketli saldırı
 Çeçenistan'da öldürülen Türk hukuk okumuş
 Cesetler kıyıya vurmaya başladı
 Ankara'da şüpheli araç paniği yaşandı
 Uzan'a 'devre arası' sorgusu
 Çapan'a 1 yıl 3 ay hapis
 Okul servisi zam yapmadı
 Elektrik kesintisi için uyarı
 Türk Dünyası Belediyeleri
 Türkiye'den kaçan bin militan Irak'ta saklanıyor
ÖMER LÜTFİ METE
Kırmızı pasaport silgisi
Barzani ve Talabani 'coğrafi ve...
REFİK DURBAŞ
Siyasette tutarlılık
Soru: Siyaset yaptığı yaklaşık 30...
SAVAŞ AY
Pop Star'da nasıl torpil dönüyor?..
Pop Star yarışması...
MEHMET TEZKAN
Derviş de haklı Erdoğan da..
Ofotoğraf karesi çok...
EMRE AKÖZ
Neyle yazdığın da önemlidir
MEHMET BARLAS VE HINCAL...
MUHARREM SARIKAYA
Baykal'ın Annan Planı'na bakışı
CHP lideri Deniz Baykal,...
Müşerref'e suikast
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e bomba yüklü kamyonetle...
Kıtalararası terör paniği
Amerika'nın yılbaşı döneminde saldırı riskinin çok yüksek olduğunu...
İSYAN ÇIKTI
İSYAN ÇIKTI
1988'den önce doğan bayan futbolcuların ligde oynamasını yasaklandı.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.