kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gurcan Bilgic @ SABAH
 

Antalya fırtınası

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) her yıl düzenlediği seminerlerin konuları ve konukları açısından hep ilginçliğini korur. Spor yazarları, geçen sene Süreyya Ayhan'ı ayakta alkışlayıp, Şenol Güneş'ten de Dünya Kupası'nın hikayesini dinlemişlerdi. Bu kez konuk seçiminde değişiklik yapıldı. İlk oturuma hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ile hakemlerin başı Bülent Yavuz bir arada konuldu. Amaç bu ikilinin hakem yorumları hakkında spor yazarlarını sağlıklı bilgilendirip, bu konuda yazılacaklara ışık tutmasıydı. Açıkcası Toroğlu'nun seminere konuşmacı olarak çağrılması dernek üyeleri arasında bazı rahatsızlıklar da doğurdu. Bir çok ünlü isim, seminer çağrısını olumlu cevaplamadı, bazı katılımcılar da söz Toroğlu'na geçtiğinde toplantıyı terkettiler.

Kapışma yarım kaldı
Spor yazarlarının tepkisi Toroğlu'nun bir-iki hafta önce yaptığı bir söyleşi de maç yorumlarının yapılışlarını eleştirmesi ve hakaret eder gibi konuşmasıydı. Dernek yöneticileri bu konuyu Toroğlu'na açtıklarında, kendisinin bu tip bir yazısı olduğunu hatırlamadığını, eğer varsa bilgisinin de olmadığını, hemen düzelteceği yanıtını aldılar. Yine de Yavuz-Toroğlu birlikteliği hakem yorumları üzerine bir hesaplaşma olarak geçti. Bülent Yavuz hataların azaltılması için ne kadar çok çalıştıklarını anlatıp, "Ama biz de hata yapıyoruz, ne yapalım" dedi. Toroğlu ise bu hataların 'bile bile' veya 'göz göre göre' yapılmasının nedeni araştırdı. Sonuçta Türk hakemliğine ışık tutabilecek tartışma ortamı, zaman sorunu nedeniyle gelişemeden, doping ile ilgili bilgilendirme paneline takıldı. Kısıtlı zamanda, en çok bilgiyi almaya çalışanlar, en gerekli olanlar için yeni çareler düşünmek zorunda kaldılar.

'Aferin' doping değil
Doping ile ilgili yeni gelişmeler Turgay Atasü'nün önderliğindeki tıp adamları tarafından ayrıntıları ile belirtildi. En önemlisi artık Hasan Şaş gibi 'aferin' alıp, altı ay ceza yenmeyecek. Çünkü bu ilacın içinde bulunan doping sayılan madde artık listeden çıkartılmış. Aynı şekilde iki kahve içip kafein nedeniyle "Doping yaptı" denilenler de kurtuldu. Çünkü kafein de listeden çıkartıldı. Seminerde bugün de Şenol Güneş var. Milli Takım Teknik Direktörü, yıldızının bir türlü barışmadığı spor medyası ile karşılıklı oturacak. Hep eleştirileri dinlerken susan Güneş'in, bu kez eleştirenleri eleştireceği ve bazı sorularına cevap arayacağı belirtiliyor. Spor ailesi kendi tartışmalarını yüz yüze yapıyor ve cevap arıyor. Ara sıra köşelerinde 'gazetecilik dersi' verenler ise buralara gelmiyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İki yüzlü maç   / 22-12-2003
 Gençlere dikkat   / 19-12-2003
 HOŞGELDİN FENER   / 14-12-2003
 Topa sorular   / 08-12-2003
KAZIM KANAT
Yetkili yetkisiz, SİNAN ENGİN
Beşiktaş menajeri Sinan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Antalya fırtınası
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin...
YÖK'te yeni dönem
YÖK'te yeni dönem
Hükümetle ilişkileri yumuşatmaya çalışan yeni YÖK Başkanı Teziç,...
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Bakan Çiçek, dokunulmazlıkta AB standartına uyularak, tüm...
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
ANTALYA'DA 3 günden bu yana etkisini sürdüren yağış kentte panik...
İstanbul Noel'i kutladı
İstanbul Noel'i kutladı
Hıristiyan cemaatinin en büyük bayramı ve Hz. İsa'nın doğum günü...
Hem aşk hem iş
Hem aşk hem iş
DJ'liğe merak saran sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu'nun uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.