kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DEMOKLES'İN KILICIYIM
DEMOKLES'İN KILICIYIM
Demokles'in Kılıcı Nedir?
Fener'e dayanamam
Barcelona, futbola bakışımı değiştirdi
Rüştü'den İnciler

DEMOKLES'İN KILICIYIM

"Bana gösterilen sabır başarıyı getirdi. Recep ve Volkan'a da sabredilmeli. Onlar için Demokles'in Kılıcı gibiyim. Dönmemin konuşulması onlara ve Fenerbahçe'ye zarar veriyor.".

oynamaya başlamamla herşey değişti. Şimdi kesinlikle bu sezonu bitirmeye kararlıyım. Barcelona'da kalacağım. Bunu herkes böyle bilsin. Oynayacağıma da inanıyorum. Gelecekte ne olacağını, Türkiye'ye dönüşümü hep zaman belirleyecek. Ama bugün dönmemin konuşulmasının, sürekli gündemde tutulmasının Fenerbahçe'nin kalecilerine ve Fenerbahçe'ye zarar verdiğini herkes görsün artık.

*Fenerbahçe'nin kalecileri Volkan ve Recep için yorumun nedir? Volkan ve Recep farklı özellikleri olan iki genç kaleci. Onlara sabretmek lazım. Bana da sabredilmişti. Kaleci için bazen 2-3 yıl bile sabretmek gerekir, onlar oynadıkça kendilerine gelirler. Volkan daha tecrübeli, ama Recep'in de kalitesi var. Ben kendimi hâlâ geliştiriyorum, onların da buna ihtiyaçları var. Aslında sabır yalnız kaleci için değil herkes için gösterilmeli. Fenerbahçe benim ayrılmamdan sonra yeni ve genç bir ekip kurdu. İyi olacaklardır, çünkü Fenerbahçe her zaman iyi olmak zorunda. Ancak bu sadece istemek ve konuşmakla olmaz. Hem herkesin çalışması hem de doğru anlayışı göstermesi gerekir. Bu anlayışlardan biri de sabırlı olmak. Beşiktaş maçında Recep'in yediği goller konuşuluyor, ama karşı tarafta Cordoba'nın yedikleri de bana göre ondan çok farklı değildi. Yılın son günlerinde kendisinin de beklemediği bir anda Barcelona'da forma bulmaya başlayan milli kalecimiz Rüştü Reçber, noel tatilini fırsat bilerek İstanbul'a özlem gidermeye geldi. Rüştü, içindeki Fenerbahçeliliğin hiçbir zaman bitmediğini vurgularken "Dönüp dönmeyeceğim artık konuşulmasın. Çünkü herkese zarar veriyor. Barcelona'da kalacağım, bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

*En klasik soru ile başlayalım: F.Bahçe'ye dönecek misin? Yakın gelecek ile ilgili planların nedir? Bu sezon başlarında oynayamayınca aklımda bazı düşünceler belirmişti. Almanya ve İspanya'dan teklifler vardı. Örneğin Hamburg beni istiyordu. İspanya'da da Barcelona'nın transfer ettiği bir futbolcuya herkes güven duyar, kadrosuna katmak ister. F.Bahçe her zaman olacak ama ikili temasa geçmemiştim. Son dönemde

*Senin adının sürekli gündemde olması Recep ve Volkan'ı etkiliyor mudur?
Fenerbahçe'de Rüştü adının olması elbette normal. Keşke hiç etkilemese ama Demokles'in Kılıcı gibiyim. Bunun önüne de geçemem. Ben kaleye Engin Ağabey'in sakatlanmasıyla zorunlu olarak geçmiştim. Bana gösterilen sabır başarıyı getirdi. Barcelona'da da durum çok farklı değil. Zubizaretta'nın 1993 yılında gitmesinin ardından iyi bir kalecinin gelmediği hep konuşuluyor. Ama bunun beni etkilemesine izin vermiyorlar.

*Fenerbahçe'den alacağın var. Bu seni üzüyor mu?
Başkanımız Aziz Yıldırım alacağımı vereceğini, endişe etmeme gerek olmadığını söylemişti. Böyle bir söz bana yeter. Sonuçta ben Fenerbahçeli'yim. Böyle şeyleri kafama takmam. Uzun yıllar Fenerbahçe'de oynadım. Emeğim hiçbir zaman karşılıksız kalmadı.

*Rüştü olarak ilk kez bu kadar uzun süre yedek kaldın. Milli Takım da Portekiz'e gidemedi. Neler hissettin?
Açıkçası içim acıdı, kırıklık yaşadım. Oynamamak çok kötü bir şey. Büyük beklentilerle gitmiştim Barcelona'ya.. Çok üzüldüm. İlk maçımı Barcelona şehrinin derbisinde Espanyol'a karşı oynamak benim için değişik bir başlangıç oldu. 16 hafta oynamamıştım. Maçtan iki gün önce taktik idmanında yer bulunca şaşırdım. 3-1 kazandık, 6 kırmızı kart çıktı, tam bir derbiydi. Ama ben büyük moral kazandım. Son maçımda yediğim golle ilgili büyük eleştiri yok. Zaten İspanya'da böyle düşünülmüyor. Ayrıca Rijkaard golle ilgili olarak savunma oyuncularını suçladı, bana destek verdi. Bundan sonra futboldan bu kadar uzak kalacağıma inanmıyorum. Kuşkusuz Milli Takım da beni üzdü. Portekiz'e gidememeyi aklımdan bile geçirmemiştim; ama yapacak bir şey yok.

*İspanyolca ile aran nasıl?
Barcelona'da yeni bir futbolcu geldiği anda ona herkes her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Dil de dahil. Ben, tek sıkıntıyı dil konusunda yaşıyorum. Onu da zamanla aşacağım. Zaten Avrupa deneyimli bir oyuncu olarak bazı temel kelimeleri biliyordum. Sadece bunları geliştiriyorum. İspanya'da bazen mikrofonlara İspanyolca konuşuyorum. Sonra aklıma Türkiye'deki yabancılar geliyor. 'Acaba ben de onlar gibi mi konuştum?' diyerek gülümsemekten kendimi alamıyorum.

DENİZ DERİNSU

DİĞER SPOR HABERLERİ
 İLHAN'A DESTEK
 Sergen'e Ameliyat
 Kaptan hep GÖREVDE
 Alex eşini ikna ederse gelecek
 Fenerbahçe'de KALECİ krizi
 KAPTAN BUNALIMI
 Yardımcı oluruz!
 İŞTE O 4 NUMARA
 2 KİŞİYLE OLMUYOR
 Vazgeçilmez LUCIANO
 Canaydın'a moral
 Kupadan ihraç olmaz
 Ligde yedinci ama TOP-10'da ikinci!
 Hooijdonk uzak ara
 Bir Görüş
 Hasan'ın ağzını bıçak açmıyor
 Günün İçinden
 Yumruk mesafesine dikkat!
 Efes ikiye katladı
 Orlando çarpıldı
 Hakemlere GÖZDAĞI
 Cesaret edemedik!
Erdoğan'a elektronik kalkan
Erdoğan'a elektronik kalkan
Başbakan bombalı saldırılara karşı elektronik kalkanla korumaya...
Bülent Arınç ve Erdoğan'dan Noel kutlaması
İsa'nın doğumgünü olan Noel'in hayırlara vesile olmasını temenni eden...
Çığlıklar atarak suya gömüldüler
Çığlıklar atarak suya gömüldüler
Marmaris'te batan mülteci teknesindeki 69 kişiden umut kesilirken,...
Erbakan çürüğe çıktı
Erbakan çürüğe çıktı
Erbakan cezasının bir yıl ertelenmesi için gerekli olan 'çürük'...
Ayhan Akbin barıştırdı
Ayhan Akbin barıştırdı
TÜSİAD ve Anadolu Endüstri Holding Başkanı Tuncay Özilhan'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.