kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

İşte o fotoğraf!

Saracoğlu'ndaki duygusal tablo şuydu; Maç bitmiş herkes evine gitmişti. Gitmeyenler ise, "Zoraki mahkum..." olan Beşiktaş taraftarıydı. O da ne!!!!!! Beşiktaşlı futbolcular ile taraftarlar birlikte Beşiktaş şarkıları söylüyorlardı. Bu büyük koroda baş solistler ise Teknik Direktör Mircea Lucescu, menajer Sinan Engin ve futbolculardı. Beşiktaş'taki başarının sırrı işte bu. Bu duygusal tablonun fotoğrafına bakın; Beşiktaş tribünüyle bütünleşenler kimler biliyor musunuz? Yuvaya dönen Sergen Yalçın en önde. Yanında Fener ve Kocaeli'den gelip Beşiktaş'a kaptan olan Tayfur Havutçu. Öteki yanda ise Fener ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a gelen Emre Aşık. Yani diyorum ki; Beşiktaş'ın değerini Beşiktaş'a gelince daha iyi anlayanlar! O fotoğrafa tekrar dönelim... Beşiktaşlı futbolcuların Beşiktaş seyircisinin önüne gelip birbirlerine güvendiklerini söyledikleri maçın sonucu bu kadar sevinmeyi hak eden, ettiren bir sonuç değil. Ama, Beşiktaş'ta başarıya giden yol sevgiden geçiyor. Haa...Yıllar önceydi. İşte o taraftar, işte o formayı giyen oyuncuları önlerine kadar çağırıp; "Hepiniz o....çocuğusunuz"diye bağırmıştı. Demek ki; değişimde ön koşul nefreti yok etmek, sevgiye kucak açmak. Dedik ya; Beşiktaş'ın başarısındaki sır bu. Bu sırrın adı da SEVGİ!... Haftanın analizinden mesajlar şöyle:
-Maç bitiminde Fenerbahçe'li yönetici Hakan Bilal Kutlualp'i ağlarken gördüm. Sandım ki anası veya babasından birini yitirmiş. Beraberliğe ağladığını anlayınca sitemle dolu; "Sevineceğine göz yaşı döküyorsun. Fener ikinci yarıdaki futbolunu oynarsa geleceği garanti" dedim. Sevgili Kutlualp de "Kalecimiz yok ki" dedi. Ben de; "Recep Bilir'i suçlamayın. Cordoba bile kötü gol yedi" dedim.
-Menajer Sinan Engin, "Sergen Yalçın'ın frikik golü güzel de. Biz ondan koşmasını da istiyoruz" diyor. İlahi Engin, Sergen koşsaydı Beşiktaş'ta işi neydi? Real Madrid'e gider David Beckham'ı bile yedek bırakırdı.!..
-G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, 2-0'da sahneye çıktı taraftarını alkışladı. Malatya'nın gollerinde ise kaçtı. Malatya'yı niye alkışlamadı? Diyorum ki: Sayın Canaydın; Malatyaspor'un gollerini de alkışlasana. Hani, Fair- Play ödülün var ya! l Fatih Terim, saha kenarına kadar gelip "El kol..." işaretiyle sahanın imparotoru hakem Arzuman'a hakaret ediyor. Peki sormak gerekir; Bay Terim; "Neşter" dedin, "Ameliyat" dedin, "Son şans" dedin. Peki birileri çıkıp da "Terim'e son şans" derse ne yaparsın?
-Hakan Şükür; Ovidiu Petre ve Cesar Prates'in gollerinin sevinç gösterisine katılmadı. Peki Bay Şükür'e soruyorum: Senin attığın 200. golün sevincine katılanlar konu mankeni miydi? Haftanın en değerlileri şöyle: Denizlispor: Avrupa fatihi Gençlerbirliği'ne futbol dersi verdiler. Erdoğan Arıca (Samsunspor): Taktik ve kadro seçiminde uzman oldu. İsmet Arzuman: Galatasaray-Malatya maçını mükemmel yönetti, haftanın hakemi oldu.. Fevzi Tuncay (Malatya): Kalecisi olmayan Türkiye'de yeniden doğan Fevzi Tuncay'ı haftanın oyuncusu ilan ediyoruz. Bülent Bölükbaşı (Gaziantep): Kaleci hatası da olsa da topla buluşma ve vuruş tekniği ile haftanın en güzel golünü attı.. Tuncay Şanlı (Fenerbahçe); Van Hoijdonk'un golleri onun asistliğinin eseriydi. MESAJ: Derbide kavga yok, çirkinlik yok!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Terim batırdı!   / 16-12-2003
 Komik bir hata   / 14-12-2003
 Eyvah! Sayın Bilgili, Seba gibi oldu   / 12-12-2003
 Gülümseyin lütfen!   / 11-12-2003
 Trajik son   / 10-12-2003
 Luce'nin rüyası   / 09-12-2003
 Sergen misin sen!   / 06-12-2003
 Tümer Metin’i çıldırtan yorum!   / 05-12-2003
 İşte o fotoğraf!   / 02-12-2003
 4 golün 3’ü hata   / 01-12-2003
EMRAH KAYALIOĞLU
DÖRT ELLE SARILDI
Telekom ile Bursa'da kapışan Cimbom,...
LEVENT TÜZEMEN
Moral gecesi
Atalarımız "Tedbili mekanda ferahlık...
KAZIM KANAT
Beyin jimnastiği
Mircea Lucescu, beyin jimnastiği yaptı.
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Parti liderleriyle görüşen KKTC Cumhurbaşkanı müzakerecilikte ısrarlı...
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Ekonomi bürokratları 350 milyonluk asgari ücretin, işverene...
Kazandibi temasları
Kazandibi temasları
JAPONYA'DA bulunan Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, dün bir araya...
'Türban laikliği zedeler'
'Türban laikliği zedeler'
FRANSA'DA geçen hafta Ulusal Laiklik Komisyonu tarafından...
Hevesi kursağında kaldı!
Hevesi kursağında kaldı!
Helin Avşar, iki aydır Dolmabahçe Süzer Plaza'nın patronu...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.