kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazandibi temasları
Kazandibi temasları
'Kiraz Çiçeği' gibi

Bayan Gül'e kiraz çiçeği kimono

Dışişleri Bakanı Gül ve eşi, Japon prensi ile prensesin konuğu oldu

HAYRUNNİSA Gül, Japonya'da Prenses Yuriko'ya Türk yemekleri kitabı hediye etti. Tokyo'daki temasları sırasında kimono giyen Bayan Gül, çay töreni ile ruhsal ve bedensel arınma sağladığına inanılan Okiyama törenine katıldı.


***

Kazandibi temasları

JAPONYA'DA bulunan Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, dün bir araya geldikleri Japon Prenses Yuriko'ya Türk yemekleri kitabı hediye etti. Prensesin en çok kazandibini sevdiğini öğrenen Gül, bu tatlının tarifinin olduğu sayfayı 'işaretlediğini' söyledi.

RESMİ ziyaret için Japonya'da bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül, dünkü programları çerçevesinde "2003 Japonya'da Türkiye Yılı' Onursal Eş Başkanı Prens Mikasa ve eşi Prenses Yuriko tarafından kabul edildi. Hayrunnisa Gül, Prenses Yuriko'ya 1963 yılında Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çatalhöyük'ü ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir albüm ile Japonca hazırlanmış Türk yemekleri kitabı hediye etti. Hayrunnisa Gül, Prenses Yuriko'nun Türk yemeklerini çok sevdiğini bildiği için hediye olarak Türk yemekleri kitabını özellikle seçtiğini belirterek, ''Prensesin en sevdiği Türk tatlısının da kazandibi olduğunu öğrendim. Bu nedenle kitaptaki yerinin kolaylıkla bulunabilmesi için kazandibi tarifinin bulunduğu sayfaya işaret koydum'' dedi. Hayrunnisa Gül, hediyelerden dolayı Prenses Yuriko'nun çok duygulandığını ve kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

JAPONYA'DAKİ TÜRKLER'LE BULUŞTULAR
Dışişleri Bakanı Gül ve eşi, daha sonra Tokyo Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda Japonya'da yaşayan Türklerle bir araya geldi. Resepsiyon sırasında, Japonya'da yaşayan Türklerle taşınarak sohbet eden Gül, daha sonra bir konuşma yaptı. Türkiye'den bu kadar uzak bir yerde Türk toplumuyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gül, ''Burası dünyanın en gelişmiş yerlerinden biri. Burada öğreneceğiniz ve Türkiye'ye dönünce tanıtacağınız çok şey var'' dedi. Japonya'da 2 bin dolayında kayıtlı Türk vatandaşı yaşadığını ifade eden Gül, ''Türkiye'de genelde kayıt dışı ekonomiden söz edilir ama, burada kayıt dışı vatandaşlarımızın yaşadığından söz ediliyor. Ama bu durum ortadan kaldırılmalı. Çünkü OECD ülkeleri içinde Türk vatandaşlarına vize uygulamayan tek ülke Japonya. Bu nedenle bu avantaj istismar edilmemeli'' diye konuştu.

ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ'NE 300 BİN DOLAR
Bu programın ardından Japonya Dışişleri Bakanı Yoriko Kavaguçi ile biraraya gelen Abdullah Gül, Japon meslektaşıyla bir dizi temaslarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki resmi görüşmeler öncesinde düzenlenen imza töreninde ise Gül ve Kavaguçi, Sivil Havacılık Anlaşması çerçevesinde Türk Hava Yolları'nın Türkiye-Japonya seferlerine ilişkin tarifeleri düzenleyen eki imzaladı. İki bakan ayrıca, Japonya'nın Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne 300 bin dolarlık hibe yardımına ilişkin notaya da imza koydu. Japonya'dan turizm konusunda da büyük beklentileri olduğunu söyleyen Gül, ''İstanbul'daki son terör eylemleri ardından, Japonya Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye ziyaret konusunda uyarı yapmış. Umut ediyorum bu gezi ardından bu uyarıyı kaldıracaklar'' dedi. Abdullah Gül, öğleden sonra da Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Yohei Kano ve Japonya Senatosu Başkan Yardımcısı Shooji Motooka ile görüştü. Aynı zamanda Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Motooka, görüşmenin basına açık bölümünde, Irak'ta bir süre önce iki Japon diplomatın öldürülmesi konusunda Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın gönderdiği taziye mesajı için teşekkür etti. Motooka, İstanbul'daki terör saldırılarını kınarken, teröre karşı uluslararası düzeyde işbirliğinin şart olduğunu kaydetti.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Türban laikliği zedeler'
 Sakata geldik biz emmioğlu
 Türkiye de 'Keko'yla gendinden geçecek
 Tüm Türkiye talihsiz C.'yi bağrına bastı
 Özarslaner: Bana şişelerle vurdular
 Kamuflaja tam not
 Niğde Üniversitesi'nin trafik sigortası jesti
 Taliban rehinesi, AK Parti'ye katıldı
 Çankaya, YÖK'e 'kamusalcı' üye atadı
 Belediye, bombacının cenazesini istemedi
 Hablemitoğlu dışında faili meçhul kalmadı
MEHMET BARLAS
Deniz Seki mi, Saddam mı daha erkekçe davrandı?
Biz köşe...
ALİ KIRCA
Hesaplaşma
Görünen odur ki; iki tarafın hesapta olmayan...
SAVAŞ AY
'Yurttan dertler korosu'
Gelin yazar bencilliğini bir...
ÖMER LÜTFİ METE
Kıbrıs ninnileri
Seçimde "halkın verdiği mesaj" üstüne...
REFİK DURBAŞ
Polis, kime anlatsın derdini?
Geçen cuma günü bu köşede...
MEHMET TEZKAN
CHP'de yine aynı kriterler mi?
GERÇİ henüz karar...
EMRE AKÖZ
'Caponlar'ı nasıl bilirsiniz?
KİMİ ırkçılık der, kimi...
UMUR TALU
İşte Saddam'ın ilk sorgusu (3)
Sorguda üçüncü gün. İran...
Savaşçı mı yoksa esir mi?
SADDAM nasıl yargılanacak. ABD önce "esir" dedi. Cenevre...
İşkence kasetleri izlettirilecek
AMERİKA, cumartesi günü yakalanan Irak'ın devrik lideri Saddam...
Gençlere tam not
Gençlere tam not
Terim, çoğunluğu gençlerden oluşan kadronun, ortaya koyduğu futboldan...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.