kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

Trajik son

Mircea Lucescu maçın kaderini belirleyecek üç önemli hamle yaptı. İkisi mükemmeldi, biri çok riskli.
1- Sistem üzerinde hiç oynamadı. Orta sahanın en önemli oyuncusu Federico Guinti'nin yerine Yasin Sülün'ü sürdü. Bu tek alternafti, doğru çıktı.
2- Savunmasını ve orta sahayı güçlü ve diri tutmak için Tümer Metin'i yanına oturttu, Daniel Pancu'yla oyuna başladı. Bu da mükemmel bir yorumdu.
3- Emre Aşık'ı oynatmak uğruna Ahmet Yıldırım yedek kulübesine oturtuldu. Bu uygulama Beşiktaş'ın sol kanadındaki hücum gücünü zayıflattı. Haftalardır oynamayan ve sakatlıktan yeni çıkan Kaan Dobra oynarken, son haftaların skorer oyuncusu Okan Koç yedekti. İşte bu noktada Lucescu'yu eleştiriyoruz. Çünkü Beşiktaş'ın iki kanadı üzerinde yaptığı operasyon çok riskliydi.

***


Elbette maç öncesi planlamaların eleştirisi bu. Hepimizi yanıltabilir ya da Lucescu'nun verdiği kararın mükemmel olduğunu söyleyebilirdik ama herşey planlanan gibi oldu. Beşiktaş savunması maça mükemmel adam ve alan savunmasıyla başladı. Özellikle Guiaro Ronaldo ve Antonio Zago ikilisi çok fedakarca oynadılar. Tayfur Havutçu orta sahayı dikine kullanmaya başladı. Ama Beşiktaş iyi oynarken bir yanlış yaptı. O da savunmaya çekildiği anlarda bütün sahayı Chelsea'ye bıraktı. Onlar da çok pas yaparak Beşiktaş'ı oyundan düşürdüler. Ama çabuk toparlandık. Çok korktuğumuz Yasin Sülün hem rakipten çok top kaptı hem de hücumda az pas hatası yaptı. İlk yarıda az gol pozisyonu verdik ama biz de hücumda çoğalamadık. 25.dakikada Terry'nin İlhan Mansız'ın yüzüne dirsek atması penaltılık hareketti. Devrenin son dakikasında Kaan Dobra'nın aşırtma pasını Daniel Pancu mükemmel yakaladı, vurmak için iki kez karar değiştirdi, çok kötü vurdu. Oysa bu topu gol yapsa maçın kaderi değişebilirdi.

***


Devreyi biz geç başlattık. Sahaya konfeti attık, Prag maçının sonucuna göre oynamak istedik. Ayrıca oyuna da mükemmel başladık. Yüklendik, gol kovalamaya başladık. Maçı çözebilirdik. Lucescu oyuna müdahale etti, Okan Koç'u oyuna soktu ki bu doğru bir karardı, Kaan Dobra artık yürüyordu. Sonra da hiç yapmadığı bir şeyi yaptı, Sergen Yalçın'ı oyundan aldı. Sergen sahada kalsa yürüyerek de oynasa gol atıyordu. Lucescu, Tümer Metin'i oyuna sokarak maçı kazanmak istedi. Bu yanlışlığa Jimmy Floyd Hasselbaink izin vermedi ve Beşiktaş savunmasının pozisyon hatasından bir gol attı. İnanılacak gibi değil. Aslında bu golü de ilk hazırlayan Yasin Sülün oldu. Maçın başından beri pas hatası yapmadan oynuyor dediğimiz Sülün öyle kötü bir geri pas yaptı ki Beşiktaş'ın rüyasına noktayı koydu. Sonrasında Lucescu çılgınca bir kararla yani beraberliği kurtarmak için orta sahadan bir adam eksiltti, Yasin Sülün-Ahmed Hassan değişikliği yaptı. Tek santrforla oynayan Beşiktaş, bir anda üç santrfora döndü. Bütün riskler alınarak gol peşinde koşuldu. Ama golü biz değil yine Chelsea attı. Wayne Brigde yine Beşiktaş savunmasının hatasını affetmedi. Rüya kötü bitti. Aslında bu bitiş çok trajik oldu. Prag'taki maç berabere haberi geldi, sonra da son dakikada şok gol haberi. Dedik ya tatlı rüya trajik bitti. Arena Stadı'nda herşey mükemmeldi, gurbetçilere binlerce teşekkür.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Terim batırdı!   / 16-12-2003
 Komik bir hata   / 14-12-2003
 Eyvah! Sayın Bilgili, Seba gibi oldu   / 12-12-2003
 Gülümseyin lütfen!   / 11-12-2003
 Trajik son   / 10-12-2003
 Luce'nin rüyası   / 09-12-2003
 Sergen misin sen!   / 06-12-2003
 Tümer Metin’i çıldırtan yorum!   / 05-12-2003
 İşte o fotoğraf!   / 02-12-2003
 4 golün 3’ü hata   / 01-12-2003
EMRAH KAYALIOĞLU
DÖRT ELLE SARILDI
Telekom ile Bursa'da kapışan Cimbom,...
LEVENT TÜZEMEN
Moral gecesi
Atalarımız "Tedbili mekanda ferahlık...
KAZIM KANAT
Beyin jimnastiği
Mircea Lucescu, beyin jimnastiği yaptı.
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Parti liderleriyle görüşen KKTC Cumhurbaşkanı müzakerecilikte ısrarlı...
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Ekonomi bürokratları 350 milyonluk asgari ücretin, işverene...
Kazandibi temasları
Kazandibi temasları
JAPONYA'DA bulunan Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, dün bir araya...
'Türban laikliği zedeler'
'Türban laikliği zedeler'
FRANSA'DA geçen hafta Ulusal Laiklik Komisyonu tarafından...
Hevesi kursağında kaldı!
Hevesi kursağında kaldı!
Helin Avşar, iki aydır Dolmabahçe Süzer Plaza'nın patronu...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.