kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ANAP'ta kadın lider dönemi
ANAP'ta kadın lider dönemi
Spor salonlarına sığmazdı ama, balo salonu bile dolmadı

ANAP'ta kadın lider dönemi

Ali Talip Özdemir'in çekilmesiyle kongreye favori aday olarak giren Nesrin Nas, ANAP'ın dördüncü genel başkanı oldu. Nesrin Hanım, siyasette Behice Boran ve Tansu Çiller'den sonra üçüncü kadın lider.

ÖZAL'LI yıllarda spor salonlarına sığmayan ANAP, 8'inci kongresini bir otelin balo salonunda gerçekleştirdi. Mesut Yılmaz'ın 3 Kasım seçimlerinde partinin baraj altında kalmasıyla çekilmesinden sonra genel başkan seçilen Ali Talip Özdemir'in "Turgut Özal gelse bile partiyi kurtaramaz" diyerek yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra, favori aday olarak ortaya çıkan Nesrin Nas, dün ANAP'ın dördüncü genel başkanı seçildi. ANAP 8. Kongresi için, partililerin ilgi göstermemesi nedeniyle, Atatürk Spor Salonu doldurulamayacağı görüşüyle, Dedeman Anadolu Oteli Balo Salonu tercih edildi. Ancak balo salonu bile doldurulamadı. Görevi bırakacağını açıklayan Ali Talip Özdemir ile genel başkan adayları Nesrin Nas ve son anda adaylığını açıklayan, ancak şans tanınmayan Nevşehir İl Başkanı Halil Mutluer, cılız alkışlarla salona girdiler.

"MEŞALEYİ ATEŞLEDİK"
İlk konuşmayı, partinin kurucularından Mehmet Keçeciler yaptı. Ardından, Özal dönemi sağlık bakanlarından Halil İbrahim Özsoy Divan Başkanı seçildi. Ve Özdemir, kürsüye çıkarak, Genel merkezde takım ruhunu oluşturamadığı için yeniden aday olmayacağını, bayrağı istediği yere götüremediği için delegenin seçeceği kişiye bayrağı teslim edeceğini anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan son anda genel başkanlığa aday olan Halil Uluer de, yaptığı konuşmada, parti büyüklerinin aday olmaması üzerine partiye sahip çıkmak amacıyla adaylığını koyduğunu anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan Nesrin Nas, kongrenin ANAP için yeni bir başlangıç olacağını söyledi, "ANAP meşalesinin ateşlendiği yer burası olacaktır. Bu küçük salonlardan Türkiye'ye taşacağız. Bize biçilen bu dar elbiseyi yırtıp atacağız" dedi. Nas konuşmasında Hükümet'i de eleştirdi, eski genel başkanı Mesut Yılmaz ve ANAP'lı eski bakanlar hakkındaki soruşturma önergelerine değinerek şöyle dedi: "Soruşturma komisyonlarını, kurduktan sonra yargıya güvenmediklerini söyleyip, kendi dokunulmazlıklarını kaldırmayı reddettiler. Biz bu süreçten de alnımızın akıyla çıkarız. Daha bakan başbakan olmadan defoları ortaya çıkanların da hesap verecekleri zaman gelecektir. Dokunulmazlık zırhına sığınıp dürüstlük nutukları atanlar bizim arkadaşlarımız gibi hesaplarını verecekler. ANAP'ı Yüce Divan gölgesi altında yerel seçimlere sokmak istiyorlar. Ama bunlara rağmen ANAP ayakta kalacaktır. Ben de söz veriyorum, emanete ihanet etmeyeceğim."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
 Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu
 Sivaslılar'ın rüya başkanı
 AB'de bir ilk: Zirvede anlaşma sağlanamadı
 Patlamadan sonra ilk Şabat duası
 Yargıçlar Ediz Hun'a dava açtı
 Akgün KKTC'de gözaltına alındı
MUHARREM SARIKAYA
Brüksel'e Van golü
AB Zirvesi için Brüksel'de bulunan...
YAVUZ DONAT
Ankara ile İstanbul'un farkı
Ankara'daki "Gönül...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 16.50
"Her Yaş Güzel Olacak"
 Kanal D 17.10
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.20
"Yuvadan Bir Kuş Uçtu"
yıldızlı yılbaşı dört bin dolar
2004 yılını İstanbul'un en lüks otellerinden birinde karşılamak...
'Karım beni öldürtecek'
İzmirli işadamı, boşanma davası süren karısının, kendisini 650 milyar...
Milyarlar havada uçuşacak
Milyarlar havada uçuşacak
Türk antika piyasasına yön veren Antik A.Ş'nin sahipleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.