kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
Reddetsem de görüşebilirim

Herkesin gözü bugün Ada'da

Sadece KKTC seçmeni değil, Ankara, hatta AB ve ABD de sandıktan bugün çıkacak sonucu heyecanla bekliyor

KIBRIS'TA çözümle ilgili tek somut platform olan Annan Planı'nın kaderini belirleyecek KKTC seçimleri bugün yapılıyor. Muhalefet seçimi kazanırsa Plan çerçevesinde görüşmelere hemen oturmayı vaadediyor.

KAZANSA DA VERMEM
İKTİDAR
partileri ise son güne kadar, "Muhalefetin ABD ve AB çevreleriyle Kıbrıs Türkü'ne karşı ittifak yaptığı" tezini savunageldi. Denktaş, güçlü bir çoğunlukla kazanmazsa muhalefete hükümet kurma görevi vermeyeceğini söyledi.


***

Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil

KIBRIS Türkü, "kader seçimi'' olarak nitelenen milletvekilliği genel seçimlerinde, 5 yıl süreyle görev yapacak yeni dönem milletvekillerini belirlemek üzere bugün saat 08.00'den itibaren sandık başına gidecek. Annan planı ve Kıbrıs sorununa endekslenen seçimi, muhalefet partileri "AB için referandum" şeklinde sunarken, iktidar ortakları ve sağ muhalefet, "Rum'a teslim olmak" şeklinde ortaya koydu. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün yapılacak seçim öncesinde son mesajlarını, Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti genel merkezlerini ziyareti sırasında verdi. UBP ve DP genel merkezlerini ziyaret ederek desteğini belirten Denktaş, yaptığı konuşmada, kamuoyu yoklamalarının, seçimi, devletten yana tavır koyanların kazanacağını gösterdiğini belirterek, "hayırlı uğurlu olsun demek için geldiğini'' kaydetti. Uzun süre idarede kalmanın getirdiği bazı şikayetlerin olabileceğini belirten Denktaş, "Ama bunları, birlikte, seçimden sonra el ele verip halledeceğiz. Bugünkü hesap bu hesap değildir'' dedi. Annan planına karşı çıkmanın, "hiç görüşmeyeceğiz'' demek olmadığının altını çizen Denktaş, Annan planının, BM Genel Sekreteri'nin sunduğu dördüncü plan olduğunu, bu planlardan üçünü Rumların reddettiğini ve hiç kimsenin bugün Türk tarafına yapılan baskıyı Rumlara yapmadığını anlattı.

"BİZİ BIRAKMADILAR"
Denktaş, şöyle konuştu: "Avrupa'nın ve Amerikalıların büyük bir pişkinlikle ağırlıklarını muhalefetten yana koymaları, halkımızın çok iyi düşünmesini gerektiren bir durum yaratmıştır. Bunlar bizi çok sevdiklerinden mi, bütün ağırlıklarını o tarafa koydular? Halkımızı yalnız bırakmadılar, rahat etsin, rahatlıkla seçim yapsın. Ve meseleyi, Türkiye'den Kıbrıs'ı ayırmak, AB yoluyla dolaylı Enosis yapmak meselesi haline getirdiler. Rumlar ne diye bütün ağırlıklarını diğer taraftan (muhalefetten) yana koymuşlardır, bizi sevdiklerinden mi? Yoksa Simitis'in, Hristofyas'ın söylediği gibi milli davaları için mi? Halkımız ve gençlik bunları çok iyi düşünsün. AB'ye başımız dik girme var. O da statümüzün belirlenmesinden sonra olur. Statümüzü bugün kabul etmeyenler, yarın AB içinde bizi toz ederler toz! Kimliksiz, kişiliksiz, egemenliği olmayan bir halk, bir Rum cumhuriyetinde azınlıktan başka bir şey değildir.''

"NE REFERANDUMU?"
Muhalefetin seçimleri referandum haline getirdiğini de kaydeden Denktaş, "Neyin referandumu; Annan planıyla AB'ye girme referandumu'' dedi. Denktaş, muhalefetin "gel'' dediği yola Rum ve Yunan liderlerin davet ettiğini belirtti.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu
 Sivaslılar'ın rüya başkanı
 AB'de bir ilk: Zirvede anlaşma sağlanamadı
 ANAP'ta kadın lider dönemi
 Patlamadan sonra ilk Şabat duası
 Yargıçlar Ediz Hun'a dava açtı
 Akgün KKTC'de gözaltına alındı
MUHARREM SARIKAYA
Brüksel'e Van golü
AB Zirvesi için Brüksel'de bulunan...
YAVUZ DONAT
Ankara ile İstanbul'un farkı
Ankara'daki "Gönül...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 16.50
"Her Yaş Güzel Olacak"
 Kanal D 17.10
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.20
"Yuvadan Bir Kuş Uçtu"
yıldızlı yılbaşı dört bin dolar
2004 yılını İstanbul'un en lüks otellerinden birinde karşılamak...
'Karım beni öldürtecek'
İzmirli işadamı, boşanma davası süren karısının, kendisini 650 milyar...
Milyarlar havada uçuşacak
Milyarlar havada uçuşacak
Türk antika piyasasına yön veren Antik A.Ş'nin sahipleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.