kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayıp habere tepki
Ayıp habere tepki
Hürriyet Yöneticileri Ne Dedi?

Ayıp habere tepki

HÜRRİYET'TE yayınlanan 'Muhabirin iş kazası' başlıklı haber, hem basın dünyasından hem de gazetenin okurlarından büyük tepki gördü. Çünkü haber, bir bayan muhabirin sıyrılan pantolonundan görünen iç çamaşırı ile ilgiliydi.

İSTANBUL Üniversitesi'nde bir konferansa katılan Rusya Federasyonu Olağanüstü Büyükelçisi Aleksandr Çernişev'e soru sormak için, eğilen bir bayan gazetecinin sıyrılan pantolonundan görünen g-string iç çamaşırı, bir fotoğraf karesine yansıdı. İşte bu fotoğrafın kullanıldığı ve önceki günkü Hürriyet gazetesinde, 'Muhabirin iş kazası' başlığıyla verilen haber, basında etik tartışmasına neden oldu. Hürriyet'te yayınlanan fotoğraf, dün hem basın dünyasından hem de okurlardan gelen tepkilere yol açtı. Hürriyet, gün içinde okurlarından gelen tepkiler nedeniyle internet sayfalarından bu haberin fotoğrafını kaldırıp, okurlarının tepki mektuplarına yer verdi.

GÖRÜNCE FENALAŞTI
HABERE konu olan bayan muhabir, ise dün oldukça zor bir gün geçirdi. Dün sabah çalıştığı televizyon kanalı Sky Türk'te gazeteleri okurken haber olduğunu gören bayan muhabir fenalaşınca, şirketi kendisine birkaç gün izin verdi. Haberi okur okumaz gözyaşlarına boğulan gazeteciyi, arkadaşları ve meslektaşları teskin etmeye çalıştıysa da üzüntüsünü gideremediler. Telefonunu ancak akşamüstü açan bayan gazeteci, kişisel olarak onurunun çiğnendiğini ve bir anlık dikkatsizliğin kendisini lekelediğini iddia etti. "Önce annem babam bu durumda ne düşünür diye aklımdan geçti. Bu bir anlık gafletti. Ben görünümüme son derece dikkat ederim. Kıyafetimde bir sorun yoktu ancak bu şekilde eğilince ortaya çıkan görüntü ile özdeşleştirilmem çok hatalı. Çünkü bu durum isteğim dışında ortaya çıkmış" dedi. Zaman zaman haber koşturmacası içinde bu tip durumlar yaşandığında yalnızca uyarıldıklarını anlatan bayan muhabir, "Ben gazeteciliğe başlayalı üç yıl oldu. CNN'de başladım, şimdi Sky Türk'teyim ancak bunun haber olmaması gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

MAHKEMEYE VERECEK
HAKKINI mahkemede arayacağını ifade eden bayan muhabir, "Ben o gün 4 saat boyunca Çenrnişev'i canlı yayına çıkarabilmek için uğraştım. Eğildiğimde de bunun hakkında konuşuyordum. Sonunda kabul etti ve Kıbrıs konusunda görüştük kendisiyle. Hürriyet böylesi bir konferansta haber yapacak bir tek benim hatalı oturuşumu bulmuş. Üstelik haber öğesi olarak beni ve ismimi kullanırken adımı bile doğru aktaramayacak kadar mustaripler" diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdikten sonra televizyonculuğa başlayan genç muhabir, "Fotoğrafımdan utanmıyorum. Çünkü o bir kazaydı. Basında insanların ve haberlerin bu bakış açısı ile sınırlı olmadığını da biliyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ne polis ama!
 Kıbrıs'ı 6 ayda çözeriz
 Erdoğan: Cami değil, okul yaptırın
 Erdoğan'ın telefonundaki sır: Mağrur olma
 Bedri Baykam'ın imajı
 Bildiriden virgül kalktı, kriz bitti
 Hülya Avşar beyaz tişörtlerini tanıttı
MANSUR FORUTAN
Yapma be Ozzy!
Ölmeden önce yapılması gerekenler...
MEHMET TEZKAN
Bakalım pirincin taşını kim, nasıl...
EMRE AKÖZ
Skandal fotoğrafı ben de basardım ama böyle...
MEHMET ALTAN
Arsız ganimetçiliğe 'milli dava' mı diyorsunuz?
Yarın...
MEHMET BARLAS
Her şiirde ve şarkıda mutlaka "aşk" mı vardır?
TRT-4'te,...
Aliyev ABD'de öldü
A Azerbaycan'ın eski cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tedavi gördüğü...
Bu ne yaman çelişki CIA
ABD, Ladin'le görüştüğü için "istenmeyen adam" ilan ettiği Saddam'ın...
AKDENİZ ATEŞİ
AKDENİZ ATEŞİ
Şampiyonlar Ligi'nde üst turlar hedefini tutturamayan Beşiktaş ve...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.