kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Koç Üniversitesi’nde öğrencilerden muhtıra
Koç Üniversitesi’nde öğrencilerden muhtıra
Öğrenim bedeli 11 bin 500 dolar
Kayboluşunun 19. gününde ‘Rıfat Abi’yi geri istiyoruz’

Koç Üniversitesi’nde öğrencilerden muhtıra

Üniversite yönetiminin sınırlamalarından rahatsız’ olan öğrenciler Rektör Atila Aşkar’a isteklerini sıralayan mektup yazdılar.

KOÇ Üniversitesi öğrencileri Rektörleri Prof. Dr. Atila Aşkar'a 'muhtıra' verdi. Okulda 'yasaklar' getiren kararların öğrencilere danışılmadan alınmasını eleştiren mektupta, Rektör Aşkar'dan öğrencilerle buluşması istendi. Koç Üniversitesi öğrencileri okul yönetiminin getirdiği sınırlamalardan yana çok dertli. Okul yönetiminin aldığı kararların üniversitedeki sosyal ve akademik hayatı ortadan kaldırdığını söylüyorlar. Öğrenciler, üç yıldır kampus içinde öğrencilerin itirazlarına rağmen 'yasaklar' getirildiğini vurguluyorlar. Son olarak fakültelerdeki hemen hemen tüm derslik ve labaratuvarların da 17.45'ten sonra kapatılmaya başlandığını anlatan öğrenciler, bu uygulamaların üniversitelerini 'tutucu, ısrarcı, sıkıcı, geri kafalı bir üniversite' haline dönüştüreceğini belirtiyorlar.

ÖĞRENCİLER ADINA YAZILDI
Koç Üniversitesi öğrencileri adına Öğrenci Konseyi Başkanı Şahan Savaş Karataşlı Rektör Atila Aşkar'a bir mektup yazdı. 'Sayın rektörüm, Sayın Koç Üniversitesi'ni bir mükemmellik merkezi yapmaya çalışan çok değerli yöneticiler' sözleriyle başlayan mektupta son zamanlarda okul yönetiminin aldığı kararların öğrencileri çıkmaza soktuğu vurgulandı. Öğrencilerin 'okul yönetiminin kararlarından memnuniyetsizlikleri' anlatıldı.

TOPLU MEKKALMADI
Mektupta son alınan kararla her fakülteden üç sınıf dışında bütün fakültelerdeki sınıfların ve bir labaratuvar hariç tüm bilgisayar labaratuvarlarının saat 17.45'ten itibaren kapatılması eleştirildi: "Açık olacak sınıf ile bir bilgisayar labaratuvarı da saat 02.00'de kapatılıyor. O sınıflar bizim toplu çalışma mekanlarımız. Bu kararlarla artık okulda öğrencilerin toplu olarak bir araya geleceği mekan nerede ise kalmadı. Açık olanlarda güvenlik ya da temizlik nedeni ile kapatılıyor. Kararlara da, alınma biçimine de karşıyız. İhtiyaçlarının neler olduğu öğrencilere sorulmalı."

DİKKAT ÇEKEMEDİK
Üniversitenin tanıtımı yapılırken 24 saat yemek servisi verildiğinin belirtildiği vurgulanan mektupta şöyle denildi: "Birimler saat 01.00'da servisi bitiriyor. Çünkü 'Öğrencinin bu servise ihtiyacı yok. Sabah saatlerindeki derslere katılımı bu yemek birimlerinin açık olması azaltıyor. Gece yemek yemek ise bir kültürün göstergesi değildir' gerekçesi ile kapatıldı. Tepkiler üzerine 02.00'a kadar yemek servisi olmadan açık kalmasına karar verildi. Sınavlarda ders çalışırken sabahladığımız yemek ihtiyacımızın olduğunu söyleyince bize 'ders çalışmayı bilmediğimiz ve zaman ayarlaması yapamadığımız' belirtildi. Dilekçe yazdık, alkış protestosu yaptık, dikkat çekemedik."

NE İFADE EDİYORUZ?
Mektupta üniversitenin tanıtımında 4 kişiye bir bilgisayar düştüğünün belirtildiği ancak son kararla bu bilgisayarların 17.45'ten sonra kullanılamadığına işaret edildi. Yurtlarda da sıkıntılar yaşandığı söylenen mektupta şöyle denildi: Onbinlerce doları hak eden dünya standartlarındaki servis sadece vitrine dönüşmüştür. Böyle giderse Koç Üniversitesi'nin ismi bile okulu kurtarmaz. Maalesef artık öğrenciler üniversiteden memnun değil. Eğer sorun varsa bunları sınıfları, büfeleri, toplu yaşama mekanlarını kapatarak çözmeyelim. Bu yüzden öğrencilerle okul yönetiminin iletişim kurmak için bir araya gelmesi ve ortak noktaları konuşması gerekiyor. Biz bu üniversite için ifade ettiğimizi bilemez hale geldik." Mektupta Ekim'den bu yana alınan kararlarla ortak mekanların ortadan kaldırıldığı belirtildi. Yurtlarda da olumsuz koşullarının bulunduğu mektupta şöyle denildi: "Ayıptır söylemesi aylık ortalama 300 dolar verdiğimiz öğrenci odalarında 11-12 kişi, 2 duş kabini 2 tuvaleti kullanmak zorunda kaldık" denildi.

ESKİ YASAKLAR
Mektupta üç yıl önce gelen yasaklar da şöyle sıralanıyor: "Kampuse gece 01.00'dan sonra 'kampus içinde bütün hizmetlerinizi sağlayacak birimler var, güvenlik açısından bu daha makul' diyerek giriş yasaklandı.
*Yurtlarda kız ve erkek öğrencilerin birbirlerinin odalarına girişleri yasaklandı. 'Bu tutuculuk. Biz birlikte ders çalışıyoruz' dediğimizde, 'Çalışma ve dinlenme salonlarında çalışın' denildi.
*Yurtlarda internet kullanımı 'internet akademik çalışma içindir, MP3 indirilmesi, ya da film izleyin diye değil' gerekçesiyle sınırlandırıldı.
*Okulun ve yurtların pahalılığı ile ilgili şikayetlerimiz ise 'size dünya standartlarında servis veriyoruz' cevabı verildi.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sizden öğreneceğimiz çok şey var
 Azra tacını teslim etmek için Çin’de
 Sırrı çözüldü
 Önce ceza sonra erteleme
 Saksofon=Böbrek
 “Çok mazbut bir aileydik”
 Levent Çarşı terör sonrası imaj yeniliyor
 Köyün çobanı şimdi üniversiteli
 50 yıldır kızını sırtında taşıyor
 Güzeller engel tanımadı
 Salsa ve Tango yerine Zeybek
 Marmara Öğrenci İşleri’nden şikâyet var
 Konferans... Sempozyum... Sinema
 Model Konferans
ERDAL ŞAFAK
Bir dönemin sonu


Tam 8 yıl boyunca çıkışları,...
ÖMER LÜTFİ METE
Gizli servis cenneti
Kasım katliamları milletimizin...
SAİT GÜRSOY
Güzel bir rüya
Çok ilginçtir ki geçen gün rüyamda Üçüncü...
MEHMET TEZKAN
Avrupa kapılarını kapatıyor biz yendik diye...
EMRE AKÖZ
Hepimiz engelliyiz!
TÜRKİYE bir efsaneler ülkesidir. Dün...
TÜRK FIRTINASI
TÜRK FIRTINASI
Süreyya ve Elvan’ın başını çektiği 9 atletimiz, 1948 yılından beri...
YENİLMEZ ARMADA
YENİLMEZ ARMADA
Temsilcimiz, Alba önünde Alman takımlarına karşı 13. galibiyetini...
Sezer’den Sarıgül’e ‘Altın Plaket’
Sezer’den Sarıgül’e ‘Altın Plaket’
CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Dünya Özürlüler Günü...
CHP, Yüce Divan’lık dosyaları açtı
TBMM'DE yolsuzluk dosyaları tek tek açılmaya başladı. AKP'den sonra...
‘Farklı seslere de kulak vermeliyiz’
‘Farklı seslere de kulak vermeliyiz’
Demokrasi özeleştirisi yapan Başbakan Erdoğan, ‘Sadece kendi sesimize...
Yuvalara büyük ilgi
Yuvalara büyük ilgi
SABAH gazetesinin 25 Kasım tarihinde yayımlanan "Bir kucak da siz...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.