kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kendi biranı kendin yap!

Özellikle Amerika ve Almanya'da çok yaygın olan bira restoranının bir örneği artık İstanbul'da. Tap's adlı mekanda istediğiniz biranın hem yapılışına tanık oluyor hem de taze birayı tatma imkanı buluyorsunuz

Amerika'da ve Avrupa'da taze biraların hem üretildiği hem de satıldığı restoranlara çok sık rastlamak mümkün. İşte bu restoranların bir örneği de bira muslukları anlamına gelen Tap's. Özellikle biraseverlerin rağbet edeceği bu restoranda Türkiye'de hiç bulunmayan biraları da tatma imkanı bulacaksınız. Üstelik bir yandan biranızı yudumlayıp, bir yandan da yemeğinizi yerken içtiğiniz biranın yapılışına da tanık olacaksınız.

BİRAYA UYGUN MÖNÜ
Nişantaşı, Atiye sokaktaki Tap's küçük bir bira fabrikasını andırıyor. Dört ortağın işlettiği Tap's'in en önemli özelliği taze bira satması. Taze biranın en önemli özelliği ise hiçbir katkı maddesi içermemesi ve pastörize işlemlerine girmemesi. Bu sayede bira çok daha hafif ve farklı bir lezzete sahip oluyor. Üç kattan oluşan Tap's'in en üst katında arpaların öğütüldüğü bir değirmen var. Onun altındaki katta ise bira kaynatma kazanları, restoranın giriş katında ise bekletme kazanları bulunuyor. Bodrum katında da ekstra bekletme ve biranın soğutulduğu hizmet tankları var ki bu tanklar, barda bulunan bira musluklarına bağlı. Böylece siz bira istediğinizde taze ve soğutulmuş biranız hemen servis ediliyor. Dünya üzerinde yapılan her çeşit birayı yapabilecek teçhizatlara sahip olduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Karahanoğlu, gelen konuklarının her ay farklı bir bira çeşidini tadabileceklerini de ekliyor.

Pek tabii ki Tap's'de birayla iyi gidebilecek bir mönüye yer veriliyor. Özellikle Amerikan mutfağının büyük tabaklarına, büyük bardaklardaki biralar eşlik ediyor. İtalyan mutfağının da lezzetli çeşitlerini Tap's'de bulmanız mümkün. Ama biranın ekürisi olarak bilinen patates kızartması da elbette var. Tap's bira sosları ile yapılmış soğan halkaları ile tavuk parçacıkları özellikle tercih ediliyor. Taze bira ile yenebilecek bir yemeğin kişi başına maliyeti ise 15 milyon lira civarında.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır