kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hastaya kolonya çiçek bir de İclal Aydın

Hastane önlerinde satılan belki de tek kitap... İclal Aydın'ın 'Hayat Güzeldir' kitabı, hastalara kolonya ve çiçek niyetine götürülüyor. Aydın, "Yaşam Motivasyonu" ödülü de alacak

Hayat Güzeldir" televizyon programı ile büyük bir izleyici kitlesi yakalayan İclal Aydın, artık izleyicileri ile ekranda değil, yazılarıyla buluşuyor. Geçtiğimiz hafta 'efsane geri dönüyor' sloganıyla yayın hayatına başlayan GÜNAYDIN gazetesinde yazan İclal Aydın'ın geçen kış çıkan kitabı "Hayat Güzeldir" ise 22 baskı yaptı. Kitabın 23 ve 24. baskıları da sırada. Bu yüzden kitabın en çok satanlar listesinde olmasına şaşmamak gerek. İşin enteresan tarafı ise bu kitabın hastane önlerinde satılması. Kolonya, çiçek ve Hayat Güzeldir kitabı gidiyor artık hastalara. Geçen gün kitabevine gelen bir mail'e göre Ankara Numune Hastanesi'nin önünde yarım saatte 12 kitap satılmış.

Televizyondaki programları bırakıp yazılarına ağırlık veren İclal Aydın son iki ay içinde pek çok dizi teklifi almış ama bunları kabul etmemiş. Ama bir dizinin hikaye danışmanlığına hayır dememiş.

YAZMASINI SEYİRCİ İSTEDİ
Peki şu anda herşeyi elinin tersiyle itmesine neden olan yazı, hayatına nasıl girmiş? Kendi ağzından dinleyelim: "Program için metinleri ben yazıyordum ve o metinler çok seviliyordu. Kimileri onlara şiir diyordu ama ben üstüne basarak söylüyorum onlar şiir değil, şiirsel metinlerdi. Sonra izleyicilerden bu metinleri onlara göndermem için gelen teklifle birlikte Epsilon Yayınevi bu projeyi bir kitap olarak yayınlamak istedi."

Bu taleple İclal Aydın'ı hem bir sevinç hem de bir telaş alıyor. Yazdıklarının beğenildiğinin farkında ama kitabı kaç kişinin alacağı üzerinde de şüpheleri var. Tüm bu heyecan ve endişeler, kitabın basıldığı ilk hafta 10 bin satması ile yerini büyük bir sevince ve başarıya bırakıyor. "Hayat Güzeldir" isimli kitapla yazarlık hayatına adım atan İclal Aydın, kitabıyla birlikte Türkiye'nin her yerinde imza günleri düzenliyor. Gittiği yerlerde gördüğü ilgiden şaşkına dönen Aydın, "Televizyonda izleyenlerim olduğunu biliyordum ama kitap okuma oranının bu kadar düşük olduğu ülkemizde kitabımın bu kadar satması beni çok sevindirdi. Demek ki gerçekten rafine insanlara hitap ediyorum" diyor.

Önümüzdeki günlerde ise daha önce hiç gitmediği Diyarbakır, Malatya, Balıkesir, Antalya, Bodrum ve Almanya'da kitap imzalama günlerine katılacak. Mayıs ayı boyunca da Kültür Üniversitesi'nde seminerler verecek. Sunuculuk ve oyunculuk yönüyle tanıdığımız Aydın pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri okuyucularıyla buluştuğu yazılarında hayata pozitif bakmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyor. "Hayat çok zor ve ortada güzel bir şey yok aslında" diyor: "Mesele senin hayatı nasıl yoğurduğunda ve hayata nasıl baktığında. Söylediğim herşey benim içindir. Beni okuyanların da benim düşüncelerimi benimseyip benimsememe hakları vardır."

HİKAYE ALBÜMÜ SIRADA
Yakında Türkiye'nin ilk anlatı albümünü çıkartacağını söyleyen İclal Aydın çalışmasını ise şöyle anlatıyor: "Öncelikle bu bir şiir albümü değil. Beni dinleyenlere 12 bölümden oluşan bir hikaye anlatacağım. Çok değişik bir çalışma olacak. Bizim ülkemizde böyle bir çalışmaya ben rastlamadım. O yüzden sanırım bir ilk olacak."Anlatı albümünün hemen ardından ikinci kitabı sırada. O da bir öykü kitabı olacak.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır