kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dolmuş ajans

İstanbul'da Taksim-Teşvikiye dolmuş hattında çalışan şoförlerin fotomodelden farkı yok. Hepsi giyimlerine çok dikkat ediyor. Şık görünümleri, nazik davranışları kadın müşterileri büyülüyor

Dolmuşta oturmuş aracın dolmasını bekleyen iki liseli kız aralarında alçak sesle konuşuyorlar: "Direksiyondaki şu yakışıklıya bakar mısın? Niye bizim okulda böyle tiplerden hiç yok!" Gerçekten de Teşvikiye-Taksim hattında, bir zamanların Türk filmlerinde Ayhan Işık'ın, Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı şoförleri aratmayacak kadar yakışıklı delikanlılar direksiyon sallıyor.

HEPSİ OKUMUŞ ÇOCUKLAR
BU hatta çalışan şoförlerin büyük bir kısmı uzaktan veya yakından akraba. 'Bir resminizi çekelim' dediğimizde aralarından biri mutlaka "Durun" diyor: "Benim bir teyze oğlu var, o da çok yakışıklı." Bu genç kuşak şoförlerin hepsi en az lise mezunu. Bu işi yapmalarının nedeni ise dolmuşların aile mülkü olması. "Ah şu kriz olmasaydı belki de şimdi çok daha farklı yerlerde olabilirdik" diyorlar.

MÜŞTERİLER HAYRAN KALIYOR
Modayı da yakından takip ediyorlar. Ne de olsa işyerleri Nişantaşı-Teşvikiye. Harley-Davidson botları, son model gözlükleri var. Kadın müşterilerin hayran bakışlarından korunmak için direksiyona oturur oturmaz koyu renkli güneş gözlüklerini takıyorlar.

"Gerçekten de çok tatlısın" diyorlar
Ayhan Aydın durağın gözde erkeklerinden. Yaşı 25. "Askerden döndüm, baktım hat güzel, çevre güzel, kızlar da güzel, başladım çalışmaya" diyor ardından da ekliyor: "Ama benim kız arkadaşım var, o yüzden dolmuşu kullanırken sadece yola bakarım." Ayhan, dolmuştan inerken "Gerçekten çok tatlısın" diyen genç kızlara karşı da hep hazırlıklı... Ayhan'ın hayalleri de bu kısa hattın çok ötelerine uzanıyor. Fırsat bulsa Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne gidecek. Sesinin de yakışıklı şarkıcı Gökhan Özen'e benzediğini söylüyor.

Saçımı kendim keserim
Durağın bir diğer yakışıklısı Aytaç Yeşilova ise 22 yaşında ve yaklaşık 1 yıldır dolmuş şoförlüğü yapıyor. Aytaç, Ayhan'ın aksine kızlara karşı çok çekingen: "Kızlar gelip konuşmadıkça, ben hayatta ağzımı açamam. Terslerler, moralim bozulur" diyor. Mahçup tavırlarından dolayı kızların ilgisini daha da çok çekiyor. Aytaç'ın bir özelliği daha var; saç modelini kendi tasarlıyor. "İmaj değiştirmek" amacıyla sık sık farklı kesim modelleri denemeyi de ihmal etmiyor.

Kottan vazgeçmem jölesiz asla çıkmam
Durağın yakışıklılarına soruyoruz: "Peki, aranızda en yakışıklınız kim?" "Engin Abi.." diyorlar hep bir ağızdan. Engin Neis ve kardeşi Sezgin durağın esmer delikanlıları. Engin, saçlarına jöle ve briyantin sürmeyi asla ihmal etmediğini söylüyor. Müşterilere karşı daima kibar olduklarını da vurguluyor... "Mesleğimiz dolmuşçuluk da olsa eğitimli insan kendini hemen belli eder. Bizim aracımızda 'rica'sız konuşma olmaz diyor. Genellikle popüler müzik dinliyor. Süper FM, Power FM ve Metro FM radyonun hafızasında ilk sıralarda...

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır