kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kepazelik (3)

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) ile ilgili yazılarımızda, arı kovanına çomağı soktuk demiştik.. Biraz araştırdık bu konuları.. Bakın ortaya neler çıktı, neler.. Gerek Birlik, gerekse Oda üyesi 20 binin üzerinde diş hekiminin bağlı oldukları bu iki meslek kuruluşunun neler yaptığını öğrenmeleri gerektiğini düşünerek, onları aydınlatmak istedik..

Önümde bir broşür duruyor.. Üzerinde hem TDB, hem de İDO'nun imzaları var.. Bu iki kurum, diş hekimlerine "Ey diş hekimleri, Şafak Diş Deposu'na gidin. Oradan alışveriş edin.. Çünkü peşin ödemelerde indirim yapıyor. İlişikteki formu doldurun" diyorlar.. Yani İDO, Şafak isimli bu kurumun tahsilatçısı durumuna düşüyor. Bir de üstelik "Şafak'tan alırsan bizim güvencemizde" diyor..

Bitmedi.. Gerek TDB, gerekse İDO, Türkiye'de aynı işi yapan 130 tane firma içinden Şafak isimli firmayı adeta cımbızla seçiyor.. Neden? Madem böyle bir iş yapacaklar, neden bütün depolara, örneğin geçen yıl Ağustos veya Eylül ayında çağrı yapıp, "Siz de bu kampanyaya katılın" demiyorlar? Şafak isimli deponun ne ayrıcalığı var? Bu deponun iki meslek kuruluşu ile herhangi bir özel bağlantısı mı bulunuyor? Meslek kuruluşlarının ticaret yapması, ayrıca, bir şirketin adeta taşeronu gibi davranması, doğru mudur?

Broşürdeki indirimli fiyatlara baktım.. Sonra birkaç depoyu aradım.. Hepsi de, "Peşin ödemede indirim" yapıyormuş zaten. Yani fiyatlar aynı.. Hatta bazı kalemler altında bile.. O zaman neden Şafak isimli depoya "garanti vererek" onunla özdeşleşiyor iki meslek kuruluşu? Şafak isimli deponun "Stoklarının tüketilmesi" mi sağlanacak?

Sonra bakın İDO yönetimi, size bu konuda depolardan gelen şikayet fakslarını, neden Şafak isimli depoya da iletiyorsunuz? Onlar size özel gönderilmiş, meslekle ilgili fakslar.. Ticari ahlaka uyar mı böyle davranmak?

Bitmedi TDB ve İDO'nun sayın yöneticileri, bitmedi.. Bazı depolar, üç gün sonra kapanacak paravan firma aracılığı ile malzeme satıyor.. Tabii bu sayede de fatura filan hak getire..

Bütün bu olup bitenler "kepazelik" değil mi?

Sizler birer meslek örgütüsünüz.. İşiniz, diş hekimlerimizin önünde duran dağ gibi sorunları çözmek.. Yoksa, ticaret yapmak değil.. İşiniz bu olmamalı.. Sizlerin hepsine eşit uzaklıkta durmanız gereken depolardan sadece birini seçmeniz, hiç ama hiç hoş olmadı.. Yaptığınız bu iş konusunda diş hekimlerimizden çok ciddi eleştiriler ulaştı bize..

Bakın, adı bizde saklı bir meslektaşınız bu yaptığınız için ne diyor:

"Piyasa zaten bu uygulama yüzünden allak bullak olmuş durumda. Odaların gözü depoların kazançlarında, depoların gözü de ithalatçının..."

Sizin göreviniz bu çarpıklıkları düzeltmek Birlik ve Oda'nın sayın yöneticileri..

Sonra; kalkıp diş hekimi üyelerinize, benim telefon ve faks numaralarımı verip yazımı protesto etmelerini istemişsiniz.. Esas protesto edilmesi gereken, hem de 20 bin diş hekimi yanında, depolar ve ithalatçılar tarafından protesto edilmesi gereken sizlersiniz.. Diş hekimlerinin sıkıntılarını, dertlerini bir tarafa bırakıp ticaret yapmaya kalkan sizler..

Bir de yine öğrendik ki, turizme ve sigortacılığa da soyunacakmışsınız..

Vallahi bravo.. Ben ne diyeyim artık size? Sizleri, diş hekimliği gibi çok önemli bir sağlık sorunu ile uğraşan 20 bin meslekdaşınıza havale ediyorum.. Onların gereğini yapacaklarına inanıyorum..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır