kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Balıkla rakı içmemek günahtır

'Hamsi Gecesi'nde buluşan Ankara'nın ünlü siyasileri "Balıkla rakı içilir mi?" konusunda hemfikir: Rakısız balık yenmez!

Balıkla rakı mı içilir mi? tartışmasına Ankara'dan yanıt geldi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın düzenlediği geleneksel 'Hamsi Gecesi'ne katılan ünlü isimler bu konudaki görüşlerini açıkladılar. 600 kilo hamsinin tüketildiği gecede, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Halis Burhan "Rakı tabii ki balıkla içilir. Balığın üzerine rakı dökmezsen balık kendisini inek yedi zanneder" dedi. Ankara Emniyet Müdürü Hasan Yücesan da Paşa'ya destek vererek "Balığı rakısız içersen öbür dünyada hakkını arar. Rakısız balık yemek günahtır" diye konuştu. Devlet Bakanı Hasan Gemici ise konuya daha ılımlı yaklaştı. Konuyu kategorize etmemek gerektiğini söyleyen Gemici "Balıkla rakı özdeşleşmiştir. Ancak balıkla şarap da içilebilir. Ben balıkla rakı içerim" diye konuştu.

YILMAZ'DAN 'HAMSİ FETVASI'
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ise kokteylde adeta hamsi fetvası verdi! Başkan Yılmaz "Hamsi çok severek yediğimiz bir varlıktır. Ben hamsinin tatlılarını da severim. Protein olarak çok zengindir ve hesaplıdır. Bu nedenle herkese tavsiye ederim" dedi. Kokteylin ilerleyen dakikalarında Halis Burhan ve Hasan Yücesan kemençeci Yaşar Tepe'nin kıvrak müziğiyle birlekte horon teptiler.

Levent İÇGEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır