kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gonca böreği

Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım. Soğuyunca soyup, rendeleyelim. Yufkalardan birini masaya serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim.
Diğer yufkayı ilk yufkanın üzerine serip tekrar yağlayalım. Rendelenmiş patatesi yufkanın üzerine serpelim. Sırasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, küçük küpler halinde doğranmış hindi salamı ve kekiği ilave edelim. Yufkayı rulo haline getirelim. Ruloyu temiz bir naylona sarıp buzlukta bir müddet mekletelim. Buzlukan çıkardıktan sonra ruloyu 2 parmak eninde dilimler halinde keselim. Yağlanmış tepsiye dizip fırına verelim. 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

4 kişilik
* 2 adet yufka
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı ketçap
* 2 dilim hindi salamı
* 2 adet patates
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik, tuz

Bugün ne pişirelim
Mercimek çorbası, Gonca böreği, Profiterol

Emine BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır