kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yatağınıza soru işareti girmesin

Cinsellik, kadın ve erkek için hâlâ en çok merak edilen konuların başında geliyor. Çünkü bu konuda yeterli bilgi edinilmesi çoğunlukla ayıp kabul ediliyor. Oysa sağlıklı bir cinsel yaşamda soru işaretlerine yer olmamalı. İşte seks hakkında en çok sorulan sorular

KADINLAR
* Vajinam o kadar kuru ki, hiç zevk alamıyorum. Acaba neden?

Bir kadının cinsel ilişkiden zevk alması için vajinanın kaygan olması ve acı hissetmemesi gerekir. Vajinanın kayganlaşmasını sağlayan sıvıyı vücut ön sevişme sırasında salgılar. Ön sevişmeyi mümkün olduğunca uzatıp partnerinize beklentilerinizi açıklamayı ihmal etmeyin.

* Sık sevişmek ya da doğum yapmak vajinayı gevşetir ve cinsellikten zevk almayı engeller mi?

Uzmanlara göre vajina bir hayli gevşeyebilir, ama kısa süre sonra kendisini mükemmel bir şekilde toparlar. Bu yüzden istediğinizi kadar seks yapabilirsiniz. Ancak sık ve çok sayıda doğum yapan kadınların vajinalarının boyut ve biçim olarak kalıcı bir değişikliğe uğradığı bir gerçektir. Fakat bu değişim zevk almayı öncesine göre biraz farklılaştırsa bile engellemez. Bu durumu en aza indirgeyebilmek için doğumdan sonra özellikle pelvik kaslarınızı çalıştırmanız gerekir.

* Cinsel ilişkiye girmek istediğimde vajinam bir anda kasılıyor ve penisin içeri girmesi mümkün olmuyor. Sorun nedir?

Anlatılan belirtiler vajinismusu çağrıştırıyor. Uzmanlara göre bu psikolojik bir durum. Mutlaka bir jinekolog ve psikiyatriste başvurmak gerekiyor.

* Eşimin penisi çok büyük. Seksten sonra acı hissediyorum, hatta bazı günlerde kanama bile olabiliyor. Bu, bir sorun yaratır mı?

Uzmanlara göre penisin vajinaya göre çok büyük olması pek mümkün değil. Burada acı veren ve kanamaya yol açan vajinanın gerektiği gibi kayganlaşmamış olması. Eğer vajina gerekli kayganlığa erişemiyorsa, bazı kayganlaştırıcı kremlerin kullanılması öneriliyor.

* Kızlık zarı bozulmadan cinsel ilişkiye girmek mümkün mü?

Genelde toplumda kızlık zarı bozulmayacağı için anal ilişkiye giriliyor. Ancak bunun bazı sakıncaları var. Anüsteki kasların gevşemesine, bu da büyük abdestin kaçırılmasına neden oluyor. Hastalık kapma riski anal ilişkide de mevcut.

ERKEKLER
* Sevişme süresince penisimin sürekli sert kalması gerekiyor mu?

Böyle bir zorunluluk yok. Bir erkeğin bu tür kuruntulardan kurtulması için eşinin desteğine ve yüreklendirici sözlerine ihtiyacı var.

* Eşimin birden fazla orgazm olmasını sağlayabilir miyim?

Cinsel ilişki sırasında kadınların birden fazla orgazma ulaşabilecekleri yolundaki açıklamalar, kadınlar kadar erkekleri de heyecanlandırıyor. Kadınlar kendi hislerini bildikleri ve neyle mutlu olduklarının farkında oldukları için bu konuyu daha rahat aşabiliyorlar. Oysa erkekler eşlerinin mutlaka birden daha fazla orgazm yaşaması gerektiğini düşünürek tedirginliğe kapılabiliyorlar. Hatta bunu kendi suçları olarak düşünüyorlar. Ancak bu, neredeyse tüm kadınlar için çok zor.

* Frijitlikle orgazm olamama arasında ne fark var?

Frijitlik ender rastlanılan bir şey. Hatta bazı seksologlar, bu kavramı reddediyorlar. Tüm cinsel uyarılara tepkisiz kalan kadınlara frijit deniliyor. Bunun yanı sıra orgazm olamama çok sık rastlanılan bir olay. Üstüne üstlük orgazm olamayan kadınların çoğu da cinsel birlikteliklerinden hoşnutlar. Orgazm olamama sorunu altında yatan köken tamamen psikilojiktir. Korku, kendini rahat bırakamama, tabular, güvensizlik, bu nedenlerden birkaçı.

* Kadınlar da boşalır mı?

Fazla sayıda olmamakla birlikte bazı kadınlar da orgazm sırasında boşalırlar. Açık renkli, meniye benzeyen ama içinde sperm bulunmayan bir sıvıdır bu. Çok ender olmamakla birlikte normal bir olaydır.

* Aynı anda orgazma ulaşmak neden zor?

Partnerinizle aynı anda orgazma ulaşmak zevklerin en güzeli. Ancak birbiriyle tam anlamıyla uyumlu çiftlerin bile her zaman aynı ritmi yakalamaları mümkün olmayabilir. Eşinizle aynı anda orgazma ulaşırsanız ne mutlu size.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır