kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Süper' yasaklansın

Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı Mustafa Öztürk, araç sayısındaki artışla yaşanan hava kirliliğine dikkat çekerek "İstanbul'da süper benzin yasaklanmalı" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İstanbul'da süper benzin satışının yasaklanmasını istedi.

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-Y Yönetim Çevresi tarafından düzenlenen, "İstanbul'da Çevre Sorunları" konulu panelde konuşan Öztürk, yaptıkları çalışmalarla kış aylarındaki hava kirliliğini bitirdiklerini söyledi. Öztürk, ancak bunun yerini taşıtların yol açtığı hava kirliliğinin aldığını bildirdi. İstanbul'da şu anda 2 milyon 310 bin adet aracın trafikte olduğuna dikkat çeken Öztürk, 10 yıl içinde bu sayının 6.5 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi.

KURŞUNSUZ KULLANIN
Prof. Dr. Öztürk, "Siz asıl o zaman seyredin hava kirliliğinin ulaştığı boyutları. Bunun ilk işaretleri geçen yıl verildi. Bunun en önemli nedenlerinden biri şehirlerarası yollarda ömrünü tüketen araçların, şehir içinde kullanılmaya başlanmasıdır. Bunların bir an önce trafikten men edilmesi gerekir" dedi. Araçlarda kullanılan yakıtlara da değinen Öztürk şöyle devam etti: "Süper benzindeki kurşun oranı kurşunsuz benzine oranla 32 kat fazla. Bu nedenle ben araç sürücülerinden süper benzin yerine, kurşunsuz benzin kullanmalarını istiyorum. Hatta, İstanbul'da süper benzinin yasaklanması gerekir."

İSKİ 238 BİN AĞAÇ DİKTİ
Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda yapılan panelde konuşan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Eldemir de İSKİ'nin 1994 yılında yüzde 6 olan çevre yatırımının, 2001 yılında yüzde 69'a kadar çıktığını bildirdi ve "Hedefimiz İSKİ'nin abone sayısı kadar yani 3 milyon ağaç dikmektir. Bugüne kadar 238 bin ağaç diktik. Abone başına bir ağaç diktiğimizde hedeflerimizden birini de gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Bülent ERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır