kapat
21.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ölüme açıldılar

İki aşık, aileleri evlenmelerine karşı çıkınca Avcılar'dan sandalla açıldı. Denizin ortasında birbirlerine sarılıp suya atlayan gençler derin maviliklerde kayboldu

İstanbul Avcılar'da ailelerinin evlenmelerine karşı çıkması üzerine kaçan Mehmet Temur (18) ile Emine Yıldırım (17) denize açıldıkları sandaldan atlayarak intihar etti. Görgü tanıklarının birbirlerine sarılarak denize atladıklarını söylediği gençlerin cesetleri tüm aramalarına rağmen bulunamadı.

Avcılar Ambarlı Limanı'nda teknik operatör olarak çalışan Mehmet ile lise birinci sınıf öğrencisi Emine birbirlerine deliler gibi aşık olmuştu. Ailelerinin karşı çıkması nedeniyle bir türlü evlenemeyen ve gizli gizli görüşmek zorunda kalan genç aşıklar, yaklaşık bir hafta önce anlaşarak evden kaçtılar. O günden sonra bir daha haber alınamayan aşıkların aileleri, Sahil Güvenlik'ten gelen acı haberle bir kez daha sarsıldı.

AİLELER İNTİHARA İNANMADI
3 gün önce Ambarlı Karakolu'na başvuran ve sahilde kayık kiraladığını söyleyen bir kişi, sabah saat 11.00 sıralarında kendisine gelen biri kız biri erkek iki gencin, tekneyle denize açıldıklarını ve 7 saat geçmesine rağmen geri dönmediklerini belirtti. Çevredeki balıkçılar birbirlerine sarılan iki gencin denize atladıklarını gördüğünü söyledi.

Polisten aldıkları haber üzerine Ambarlı sahiline koşan gençlerin aileleri ise, çocuklarının intihar ettiklerine inanmadıklarını söylediler. Aileler, beş parasız olan çocuklarının, para ödemekten kurtulabilmek için bu yola başvurmuş olabileceğini ve yüzerek kıyıya çıkabileceğini iddia etti. Emine'nin henüz öğrenci olması nedeniyle, çocuklarının evlenmelerine pek sıcak bakmadıklarını belirten aileler, "Onların böyle bir çılgınlık yapabilecekleri aklımıza bile gelmedi. Evlenmelerine izin vereceğiz, yeter ki dönsünler" dediler.

İNTİHARA 7 SAATTE KARAR VERDİLER
Ambarlı Limanı'ndan sandalla açılıp intihar eden aşıkların cesetleri dalgıçların tüm aramalarına karşın bulunamadı. Sandalı kiralayan kayıkçı, "Denizin ortasında 7 saat kalınca şüphelendim. Yanlarına ulaştığımda '5 dakika sonra döneceğiz' dediler. Ben kıyıya döndüm, ama onlar daha da açıldılar. Sandala tekrar gittiğimde boştu. Birbirlerine sarılıp denize atlamışlar" dedi.

Zuhal ERGÜZEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır