kapat
21.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadrolu bebekler annelerine kavuştu

Zeynep Kamil Hastanesi'nde terk edilen bebeklerden ikisi annelerine teslim edildi Diğerleri Çocuk Esirgeme'ye götürüldü

Geçim sıkıntısı, ahlaki değerlerdeki çöküntü ya da istenmeyen gebeliklerden ötürü terk edilen bebek sayısında artış yaşanıyor. Bakamayacaklarını anladıkları için doğumdan hemen sonra bebeklerini terkeden annelerin sayısı her geçen gün artıyor.

İstanbul'un en büyük doğumhanelerinden Zeynep Kamil Hastanesi ve Doğumevi'nde son günlerde yaşanan bir olay, kaderlerine terk edilen bebeklerin dramını ortaya koyuyor. Hastaneye doğum yapmak için yatan anne adayları, bebeğin dünyaya gelmesinin ardından hastaneden kaçıyor.

İSTEMEYENLER
Kimsesiz bebekler neredeyse bir yaşına gelene kadar hastane personeli tarafından büyütülüyor; daha sonra da Çoçuk Esirgeme Kurumu'na ya da Darülaceze Vakfı'na veriliyor. Bebeklere süt ve giyecek alan, hatta bezlerini bile ceplerindoen karşılayan hemşireler, talihsiz yavruların gerçek anne sevgisiyle büyümesi için çabalıyor. Zamanla hastanenin vazgeçilmez 'elemanları' arasına giren 8-9 aylık bebeklere "kadrolu personel" deniyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Küçükleri Koruma Şubesi'nin kimliğini tespit etmesi durumunda, bebeklerin ailelerine teslim edilmesi gündeme geliyor. Ne var ki birçok anne baba bebeklerini geri almak istemiyor.

Fakat bazan sevindirici gelişmeler de oluyor. Son olarak Zeynep Kamil Hastanesi ve Doğumevi'nde kaderine terk edilen bebeklerden ikisi annelerine teslim edildi. İsimlerini bile hastane personelinin koyduğu bebekleri alan anneler gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan anne ve babalarının almak istemediği 3 bebek Çocuk Esirgeme Kurumu ve Darülaceze Vakfı'na götürüldü.

9 AY SONRA GÖRDÜ
Tam 9 ay önce doğan ve hemşireler tarafından Sena adı takılan bebek ile 22 yaşındaki annesinin buluşması tüm hastane personelini göz yaşlarına boğdu. Eşi tarafından terk edilen Özlem Çelik'in ikinci çocuğu olduğu öğrenilen Sena'nın adının İlayda olarak değişeceği belirtildi.

Özlem Çelik aylardır göremediği kızını karşısında görünce donup kaldı. Kızını uzun süre bağrına basan anne gözyaşlarıyla bebeğini öpmeye başladı. Polislerin bularak hastaneye getirdiği genç anne, eşinin kendisini terk etmesinin ardından maddi gücü olmadığı için bu yola başvurduğunu söyledi.

Aynı hastanedeki Ceren isimli 3 aylık bebeğin annesi de polisler tarafından bulundu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bebeğini hastaneden alamadığını söyleyen Yaşar Madenlibaş, "Kızımı doğumdan sonra alamadım. Ama her hafta gelerek gizlice onu gördüm. Bir daha kızımdan ayrılmayacağım. Kızımın ismini Gülşah olarak değiştireceğim" diye konuştu.

HÜZÜNLÜ VEDA
Zeynep Kamil Hastanesi'nin personeli terkedilen bebeklere bazen aylarca bakıyor, onları besliyor. Bu arada Emniyet bebeklerin velilerini arıyor. Aileleri bulunan bebekler hemen teslim ediliyor. Bulunamayanlar ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na ya da Darülaceze Vakfı'na gönderiliyor. Zaman içinde bebeklere kendi çocukları gibi ısınan hemşireler ayrılık günü göz yaşı döküyor.

Yalçın BEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır