kapat
21.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sayın Başkanım kriz var, tuvalet kağıdı bitmiş!

John Draper, diğer adıyla "hacker'ların babası". Dünyanın en eski ve en ünlü hacker'ı olarak bilinen Draper, geçtiğimiz günlerde Comsat Türkiye tarafından Swissotel'de düzenlenen SACIS 2002 Konferansı'na katılmak için Türkiye'ye geldi.

Dünyanın dört bir yanından gelen hacker'larla birlikte bilgisayarlardaki güvenlik sistemlerini nasıl kırdıklarını anlatan Draper, renkli anılarıyla katılımcıları hayli etkiledi. Hele bir anısı vardı ki... "1970 yılında MIT Üniversitesi'nde okurken Blue Box (Mavi Kutu) adı verilen bir sistem geliştirdim. Ücretsiz telefon konuşması yapabiliyor, telefonları dinliyordum. Bir gün tesadüfen dinlediğim hattın Beyaz Saray'a ait olduğunu fark ettim. Şoke oldum. Hattaki 'Beni Olimpos'a bağlar mısın?' diyordu. Bekledim. Olimpos kod adıyla konuşan biri olmalıydı. Ama sesi duyunca şaşkınlığım daha da arttı. Bu, Başkan Nixon'dı. Nixon Beyaz Saray'da, Olimpos koduyla biliniyordu. Görüşmenin gerçekleştiği telefon numarasını aldım. Bir gün sonra bu kez ben aradım. Santraldeki kıza, 'Beni Olimpos'a bağlar mısın? Çok önemli' dedim. Hemen bağladı. Sanki, Beyaz Saray'ın içinden arayan biri gibi davranmıştım.

Başkan Nixon, karşımdaydı. Ona, 'Efendim bir kriz var. Çok önemli bir kriz' dedim. O da, 'Nedir o?' dedi. Ben, 'Efendim Los Angeles'ta hiç tuvalet kağıdığımız kalmadı' dedim ve kapattım."

Seyhan SEVİNÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır