kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kaymağı hazır

Galatasaray, yarın Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'nde "Tamam mı, devam mı?" maçına çıkacak. Çeyrek final için tek yol kazanmak. Pek istenmedik bir durum. Çünkü G.Saray kazanmak zorunda olduğu maçlarda (İlk grupta Ali Sami Yen'deki PSV sınavı hariç) pek başarılı olamadı. Rakibi oynatmamayı, bozmayı çok iyi beceriyor. Ama Sergen sakatlandıktan sonra oynama, gol yollarında beceri açısından sıkıntılı.

Real Madrid karşısındaki Barcelona, G.Saray'ın İstanbul'da elinden kaçırdığı Roma ve Liverpool kadar iyi değildi. G.Saray'a 1-0 bile yetiyor. Bu yüzden temkinli olacaktır Lucescu... Gol yememe düşüncesi önceki maçlar kadar olmasa da yine büyük harflerle yazılacaktır kafasına...

Barcelona, evinde G.Saray'a oyun olarak büyük üstünlük sağlamıştı: Topla oynama % 9 - % 1, korner 10-2, şut 23-10, isabetli şut 11-5... O maçtaki ilk 11'inden Andersson ve Rivaldo sakat. Cocu cezalı. Rochemback da yedek. Bunların yerine Frank de Boer, daha 20'sini bitirmemiş Motta, Overmars ve Luis Enrique oynayacak. Ayrıca Barcelona'da 46. dakikada oyuna giren ve maçın gidişini değiştiren ayaklardan Gerard da sezonu kapattı. O maçtan farklı bir futbol izlemeye hazır olun.

Lucescu'nun sol kanat tercihi önemli. Victoria oynamaz, tüm yük Ergün'e kalırsa Saviola'ya gün doğar. Perez'in de arkasında Overmars'a geniş alan bırakmaması gerek. İki kanatta iki süratli yıldız, G.Saray'ın işini zorlaştıracak ve belki de Rivaldo'nun yokluğu dezavantaj olacak!

Barca ne kadar formsuz olsa da G.Saray, Roma'daki arzulu futbolunu yinelemeden bu sezonki son şansını kullanan rakibini yenemez. Katalan ekibinin defansı Christanval ile göbekte sağlamlaştı. Ama kanatlarda Puyol ve Coco'nun yaptığı hatalar savunmayı sallıyor. Sağda Arif ve solda Hasan bu sınavın kritik adamları olur. İyi toplar getirir ve rastgele orta değil, kafayı kaldırıp gol pası üretirlerse gerekli gol ve goller bulunur.

G.Saray'ın galibiyeti, Roma Liverpool'da kaybederse grup liderliği anlamına gelecek. Üç farklı olursa Roma'nın beraberliğinde de liderlik garanti. Ve liderlik sadece prestij demek değil... Çeyrek finalde diğer üç grubun ikincilerinden biriyle eşleşme, dolayısıyla liderlerden kaçma ve ilk maçı deplasmanda oynama avantajı getiriyor. Galibiyet ekmek kadayıfı; liderlik de kaymağı olur!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır