kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Milletvekillerine gizlilik kalkıyor

Milletvekillerinin bugüne kadar her fırsatta yakındıkları bir konu var. O da "Bu bilgi gizlidir" sözcüğü. Parlamenterler herhangi bir konuda hükümetten resmi bilgi istiyor, ama yasalardan kaynaklanan nedenlerle ve "Gizli" denilerek yanıt verilmiyor. Başta Bankalar Kanunu olmak üzere birçok yasada gizliliğe ilişkin madde ve yaptırımlar var.

Devlet Bakanı Recep Önal, geçen hafta TBMM'de bu konuda çok önemli bir gelişmeyi aktardı. Milletvekilleri yasalardan kaynaklanan bir gizlilik de olsa artık istedikleri bilgiye ulaşabilecekler. Önal, "Milletvekili gizli bir bilgiyi açıklamamak kaydı ile istiyorsa alabilir. Kendisine kapalı zarf içinde özel mektupla bu bilgi verilir. Ama bu bilgiyi kullanamaz, aleniyete dökemez. Milletvekili, açıklanmama sözü vermek kaydı ile isterse, gizli bilgi kendisine verilecektir" dedi. Bu açıklama, TBMM'ye güven açısından da çok önemli. Artık milletvekilleri için gizlilik kalkıyor.

Ama önce söz vermek ve bu sözü tutmak kaydı ile...

Hamsi gecesinin baş konuğu Ecevit
Aynı zamanda Başbakan Bülent Ecevit'in de doktoru olan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mehmet Haberal, hamsi gecesi düzenliyor. Rize'li Haberal, 20 Mart gecesi Ankara yakınlarındaki göl manzaralı Lakesıde otelde hamsi gecesi yapacak. Gecede baklavası bile olan hamsinin her çeşidi sunulacak. Başbakan Ecevit ve yardımcısı Rize'li Mesut Yılmaz ise gecenin onur konukları...

Bitlis Kalesi'nde turizm şehidi olmak
Meclis Bitlis'in Ahlat ilçesinin tarihi ve turistik değerlerinin araştırılması amacıyla bir komisyon kurdu. Komisyon çalışmalarını tamamlayıp raporunu hazırladı. Komisyon Başkanı MHP Bitlis Milletvekili İbrahim Halil Oral, raporda ilginç bir konuya da değindi. Bitlis Kalesi "Can ve mal güvenliği" açısından tehlikeli. Çünkü kalenin civarında her an düşmesi muhtemel kayalar var. Kaleyi gezmeye gelenler, kopacak kaya kütleleri altında kalıp "Turizm şehidi" olabilir

Meclis'e gelmeyen 135 milyon verecek
DSP Bursa Milletvekili Ali Arabacı, milletvekillerinin özürsüz ve izinsiz olarak Meclis çalışmalarına katılmadıkları her gün için maaşlarından kesinti yapılmasını istedi. İçtüzük değişikliği yasalaşırsa, Meclis'te devamsız vekil kalmayacak. Çünkü bugünkü maaşlara göre, milletvekilleri, gelmedikleri her gün için tam 135 milyon lira ödemek zorunda olacaklar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır