kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yükseklik korkusu

Bu sezon hiç liderlik yaşayamayan F.Bahçe, 50 bin taraftarında hayal kırıklığı yarattı. Serhat ve Ogün'ün gollerine Fazlı ve Şakiri yanıt verdi. Maç boyu 52 ortadan ancak 10'unda isabet sağlayan Kanarya, 5 Aralık 1999'da yine 2-2 biten Bursa maçından beri evinde ilk beraberliğini aldı

6 haftadır kazanan F.Bahçe, 50 bin kişinin doldurduğu Şükrü Saracoğlu'nda seriyi 7'ye taşıyıp maç fazlasıyla da olsa liderliğe oturmak istiyordu. Ne var ki sahaya çıkan 11'e bakıldığında geçen haftanın yıldızları Lazetiç ve Yusuf'u göremeyen taraftarlar şaşkına dönmüştü. Nitekim bundan sonrası hiç de kimsenin beklediği gibi olmadı. 90 dakikalık kahır dolu bir karşılaşma izledi taraftarlar.

Aslında maç F.Bahçe'nin istediği erken golle başladı. 11.dakikada Rapajç soldan serbest atış kullandı. Cemal, arkadaşı Tolga'nın da gayretiyle ıskaladı. Sağ çaprazdan Serhat uzak köşeye nefis bıraktı: 1-0.

Fazlı'nın bombası
Bu andan itibaren oyuna hakim olan taraf Malatyaspor'du. Sarı-kırmızılı ekip peş peşe ataklar ve orta saha üstünlüğüyle F.Bahçe'yi zor durumlara düşürdü. 15.dakikada Makedon Şakiri sağdan ceza alanına girdi. Vurmak üzereyken araya giren Fatih, topu kornere çeldi.

34'teki F.Bahçe atağında sağdan inen Serhat, topu sıfırdan Oktay'a göndermek istedi. Ancak ortasında araya savunma girdi. 1 dakika sonra Malatyaspor hakettiği beraberlik golünü buldu. Ceza alanının hemen dışında Fazlı'nın kafasından seken top Selçuk'un koluna çarpıp Fazlı'nın önüne düştü. Malatyaspor'un en golcü isminin şutu savunmaya ve direğe çarpıp Rüştü'nün elinin dibinden ağlara gitti: 1-1.

42.dakikada sağdan Fatih ortaladı. Malatya savunması seyretti. Oktay'ın bomboş pozisyonda vurduğu cılız kafa kalesini terketmeyen Milosevski'nin kucağına gitti.

Şakiri'den şok gol
İkinci yarıya Oktay'ın yerine Lazetiç'le başlayan F.Bahçe golü yine erken buldu. 49.dakikada sağdan gelişen F.Bahçe atağında Lazetiç ortaladı. Ogün, kaleci Milosevski'den önce davranıp kafayı vurdu: 2-1.

Artık herkes F.Bahçe'nin galibiyeti kaptığını düşünürken 55'te Malatyaspor'un beklenmedik golü geldi. Mirkoviç, kendi sol taç çizgisinin önünde topu ayağından çıkarmadı. Topu alan Fazlı ortaladı. Ümit ve Rüştü'yü aşan topu Şakiri rahatça filelere yolladı: 2-2.

F.Bahçe, ikinci yarının başındaki üstünlüğünü kaybetmiş, moral olarak çökmüştü. Tüm silahlarını oyuna süren sarı-lacivertliler, 72.dakikada soldan Revivo ile geldi. Onun ortasında önce Serhat, sonra Yusuf, topu kaleye gönderemedi.

89.dakikada F.Bahçe sağdan Revivo ile gole yaklaştı. İsrailli yıldızın şutunu Milosevski çeldi. Dönen topta Mert'in elle müdahelesini hakem çarpma olarak niteleyince F.Bahçe'nin tüm ümitleri sona erdi.

Lorant'a sorgu
Maç sonunda F.Bahçeli yöneticiler şeref tribününde mini bir toplantı yaptı. Oldukça sinirli olan Başkan Aziz Yıldırım'ın teknik direktör Lorant ile antrenör Oğuz Çetin'i kulübe çağırarak uyarılarda bulunacağı öğrenildi. Bu arada F.Bahçe Birleşik Vakfı lideri Aziz Yılmaz, Ogün için "Çok ruhsuz oynadı. Bu nasıl kaptan" dedi.

İstiklal Marşı okunurken olay
Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzon-Galatasaray maçının ertelenmesini protesto etmek için İstiklal Marşı sırasında pankart açmaya çalışırken güvenlik güçleri buna müdahale etti. Bunun üzerine taraftarlar polisi ıslıklayarak protesto etti. Bu sırada güvenlik güçleriyle bazı taraftarlar arasında arbede yaşandı.

G.Saray bayrağı!
Karşılaşma öncesinde G.Saray bayrağı krizi yaşandı. Stadın localarından birine G.Saray bayrağı asıldı. Bu durum taraftarlar ve yöneticiler arasında büyük rahatsızlık yarattı. Sarı-lacivertli yöneticiler, locaya giderek sarı-kırmızılı bayrağı asıldığı yerden çıkardılar ve muhtemel bir olayı çıkmadan önlemiş oldular.

Hakeme tepki
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, maç sonrası deliye döndü. Özaydınlı hakem odasının önüne giderek bağırıp çağırdı ve hakem Serdar Tatlı'yı protesto etti. Basın Sözcüsü Atilla Kıyat da "Revivo'nun attığı gol ofsayt değildi. Yediğimiz ikinci golde de Mirkoviç'e faul yapıldı. Fakat ne olursa olsun kazanmalıydık" dedi.

"Çok gergindik"
Lorant maç sonrası şöyle konuştu: "Maça iyi başladık ve öne de geçtik. Fakat savunmada düzenli oynayamadık. Maçı kazanmak için yeteri kadar mücadele etmedik. Kanatları iyi kullanamadık. Sinirli ve çok gergindik. Ayrıca ben bu maçta oynamayan bir futbolcu için de konuşmam."

Kadıköy'ün kapıları Cimbom'a açık
G.Saray-Trabzon maçı ertelenince F.Bahçe ile sarı-kırmızılı kulüp arasında esen soğuk rüzgarlar sonrası, F.Bahçe yöneticisi Osman Yalçın, ezeli rakiplerine zeytin dalı uzattı. Yalçın, "Çeyrek finale çıksınlar, gelip maçlarını bizim statta oynasınlar. İşte muhteşem stat, işte teklif. Bunu birlikte olduğumuz G.Saraylı yöneticilere de ilettik" dedi.

'Biz de gurur duyarız'
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde elde edeceği başarılarla kendilerinin de gururlanacağını söyleyen Osman Yalçın, "Önemli olan Türkiye'nin başarısıyla biz bu konuda gerekli hassasiyeti gösteririz. 52 bin kişilik stadı doldursunlar, şovlarını yapsınlar. Zaten Ali Sami Yen de yıkılıyor. Avrupa maçları için Kadıköy'ün kapıları Galatasaray'a açık" ifadesini kullandı.

'Lucescu kim oluyor'
Bu arada F.Bahçe Basın Sözcüsü Kıyat, Trabzon-G.Saray maçının ertelenmesine Futbol Federasyonu'nun "Erteleme olmayacak" sözünü tutmadığı için tepki gösterdiklerini söyledi. Kıyat, "Yıldırım'ın sözleri utanç verici" diyen G.Saray Teknik Direktörü Lucescu için de "Sayın Yıldırım'ın muhatabı o değil. Ama geldiğinden beri başkan gibi konuşuyor" yorumunu yaptı.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır