kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Bahçelievler kararı MHP'yi gerdi
Bahçelievler Katliamı davasında MHP'nin "terör merkezi" olarak anılması MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'yi kızdırdı. Bahçelievler'de 8 Ekim 1978'de 7 TİP'li öğrencinin katledilmesi ile ilgili Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın gerekçeli kararı yayınlandı. Kararın gerekçesinde, MHP ile ilgili şu ifade yer aldı: "12 Eylül öncesi ülkemiz sağ ve sol kamplara ayrılmış, sağda ve solda yer alan örgütler karşı görüşlüleri, devletin güvenlik güçlerini, bir kısım aydınları ve hatta tarafsız vatandaşları acımasızca öldürmüşlerdir. İşte bu örgütlerden biri de sağda yer alan, legal görünümü altında, siyasi amaçları için örgütlü, sistemli, sürekli terör kullanmayı yöntem olarak benimseyen strateji anlayışına sahip ve MHP Genel Merkezi'ne bağlı Ülkücü Gençlik Dernekleri adlı silahlı teşekküldür. Bahçelievler'de 7 kişinin katli olayı da bunların acımasız eylemlerinden biridir." Yargının konunun özünden uzaklaşarak siyasi bir yargılama yaptığını söyleyen Bahçeli, "Gerekçedeki bu değerlendirme, ön yargılı, tarafgir ve halkın oylarıyla iktidarda olan bir partiyi karalamaktan başka bir şey değildir" dedi. Nuri Sefa ERDEM

Kırbaçlı gösteri tepki aldı
Antalya'da,700 Alman turist için düzenlenen gösteride, Alman tiyatrocu eli kırbaçlı bir padişahı canlandırdı. Seferden döndüğünde eşlerinden birinin bekçiler tarafından hamile bırakıldığını öğrenip önüne geleni kırbaçlayan Alman turist Türkler'den tepki aldı. Gösteriyi organize eden Öger Tour Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bakar, "Almanlar bir mizansen koymuşlar. Biraz mizah konulmuş hepsi o kadar. Yoksa padişahı veya Türk kültürünü küçültmeye yönelik bir durum yok" diye konuştu. Erol AKKIR

Hazine arazileri satışa çıkarılıyor
İstanbul'da hazineye ait 490 bin metrekarelik arazi satışa çıkarılıyor. Hazine Taşınmaz Malları Satış Koordinasyon Kurulu, Ankara, İzmir ve Adana'nın yanı sıra İstanbul'da da Şişli, Küçükçekmece, Avcılar, Pendik, Kadıköy ve Adalar ilçelerinde bulunan arazilerin yaklaşık 70 trilyon 390 milyar liralık bedelle satışını kararlaştırdı. Kurul önceki gün yaptığı toplantı sonrasında arazilerin kapalı teklif usulüyle ihaleye çıkarılacağını açıkladı. f

Seyahat Kartı devri başlıyor
İETT toplu taşıma araçlarını kullanan 1.5 milyon İstanbullu'ya seyahat kartı vermeye hazırlanıyor. "Akıllı Kart Projesi" ile kentte belediye otobüslerinden yararlananlar indirimli veya serbest olmak üzere yalnızca iki çeşit kart kullanacaklar. Uygulamanın devreye girmesiyle sahte kartlar da ortadan kalkacak.

Kuduzla mücadele projesi start alıyor
Avrupa'da evcil hayvanlardan bulaşan kuduzun belirlendiği tek ülke olan Türkiye'de, ülkeyi kuduzdan "ari" bölge haline getirmek amacıyla dört yıl sürecek bir proje başlatılıyor. İlk olarak İstanbul'da uygulamaya sokulacak proje çerçevesinde ilk aşamada 4 bin doz ithal aşılı yiyecek kullanılacak. Tilkiler ve sahipsiz köpeklerfağızdanfaşılanarakfkuduzafkarşıfbağışıkfhalefgetirilecek. Aşılıfyiyecekfpaketleriföncelikle ormanlık bölgelere bırakılacak.

Marmaray'a ilk onay geldi
Kısa adı Marmaray olan demiryolu tüp geçişi ve Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hattının yapımı için ilk onay Japonya'dan geldi. Japon kredi kuruluşu JBIC 50 milyon dolarlık krediyi onayladı. 2005 yılında tamamlanacak dev ulaşım projesi ile İstanbul'un iki yakası ilk kez tüp tünelle bağlanacak.

Belediye rıhtımı işgalden kurtardı
Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kadıköy Rıhtımı'ndaki işgallere nihayet son verdi. Kalabalık bir ekiple rıhtıma operasyon düzenleyen Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, kaçak çay bahçelerini yıktı, seyyarların tezgahlarını kaldırdı. Aylardır süren işgalin bitirilmesiyle rıhtım yeniden nefes almaya başladı. Özel bir zabıta ekibi görevlendirdikleri rıhtımın işgaline izin vermeyeceklerini söyleyen Kontrol Daire Başkanı Ali Çolak, "Hedefimiz Kadıköy Meydanı'nı tamamen işgalden kurtarmak" dedi. Ara sokaklarda tezgah açan korsan kaset, CD satıcılarının da önemli bir sorun oluşturduğuna dikkati çeken Çolak, "Bunları kaldırmak için diğer kuruluşların da desteği gerekiyor" diye konuştu.

Eken bu hafta içinde cezaevi değiştirecek
Susurluk davası nedeniyle 6 yıl hapse mahkum edilen MİT eski görevlisi emekli Yarbay Korkut Eken kaldığı Ulucanlar cezaevinden Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılcahamam cezaevine sevk ediliyor. Eken'in bu hafta içinde cezaevi nakil işlemlerinin tamamlanacağı bildirildi. Eken 1 Mart 2002 tarihinde Ankara'da teslim olması nedeniyle geçici olarak Ulucanlar cezaevine konulmuştu. Eken'in nakli sırasında, kapalı kasa cezaevi nakil aracı kullanılırken, jandarma timleri de koruma yapacak. Eken, Ulucanlar'da kaldığı 15 günlük süre içerisinde eşi ve bazı milletvekilleri ile görüştü. Eken'i cezaevinde Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar, Milli Savunma eski Bakanı Barlas Doğu, Ankara Bağımsız Milletvekili Cemil Çiçek, MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçıkçıoğlu ziyaret etti.

Göksel ÇAĞLAV

Polisin sevgilisi AIDS'ten öldü
Çorum'un Uğurludağ ilçesinden görevli polis memuru Habib Yontar'ın çevresine "nikahlı eşim" diye tanıttığı Gürcistanlı sevgilisi Tatiana Geokhojıtash, Ankara İbni Sina Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Tatiana'nın AIDS'ten öldüğünün ortaya çıkması üzerine polis memuru Habib Yontar açığa alındı. Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde gözlem altında tutulan Yontar'a Eliza testi uygulandı. İlk sonuçlarda virüse rastlanmadı ancak testlerin süreceği bildirildi. Habib Yontar, ileri tetkikler için Ankara İbni Sina Hastanesi'ne gönderilecek. (SHA)

Öldürdüğü gencin kol saatini takınca yakalandı
6 aydır kayıp olan akli dengesi bozuk gencin, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı

İÇEL'İN Silifke İlçesi'nde 6 aydır kayıp olduğu bildirilen akli dengesi bozuk genç Ertuğrul Kaşıyukarı'nın (21) bir cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Katil zanlısı, öldürdüğü gencin kol saatini takınca jandarma tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan İrfan Kürkçü (20), sorguda Ertuğrul Kaşıyukarı'yı kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü, cesedini de Toroslar'ın zirvesindeki Oğru Yaylası'na gömdüğünü söyledi. Cesedi 5 metre karın bulunduğu yerden iş makineleriyle güçlükle çıkaran jandarma, otopsi için Adli Tıp'a gönderdi. Katil zanlısı İrfan Kürkçü ise İçel'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Neslihan ÖZBOZKURT



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır