kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tecavüz sanıklarını bu fotoğraf kurtardı

K.K. adlı kadını 6 aylık hamileyken kaçırıp, 3 gün boyunca tecavüz ettikleri öne sürülen iki kişiden biri, mahkemeye genç kadınla çekilen fotoğrafı "delil" olarak sundu. Bunun üzerine iki sanık tahliye edildi

Ali Demirbaş ve Suat Aydın adlı iki genç, İstanbul Gaziosmanpaşa'da K.K. adlı evli ve hamile kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı. İki zanlı, 15 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılandıkları Eyüp 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. K.K.'yı kaçırıp Tayakadın Ormanı'na götürdükleri, burada tecavüz ettikleri genç kadını 3 gün alıkoydukları öne sürülen sanıklar suçlamaları reddetti.

'ÇOCUĞUM SAKAT DOĞDU'
Duruşmada söz alan K.K. ise "Sanıkların beni kaçırıp zorla ırzıma geçtikleri tarihte imam nikahlı eşimden 6 aylık hamileydim. Üç gün boyunca karnıma baskı yaparak zorla ırzıma geçtikleri için çocuğumun elleri ve kolları sakat doğdu. Doktorlar, çocuğumun sakat doğmasına hamilelik döneminde karna yapılan baskının neden olduğunu söylediler" dedi. Mahkeme heyeti, kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi. Heyet, duruşmanın ikinci bölümünde kararı açıklamak üzereyken sanıkların avukatı Zekeriya Asan son kez söz isteyip müvekkillerinin suçsuz olduğunu söyledi ve mahkemeye delil olarak bir fotoğraf sundu.

'FOTOĞRAFI ZORLA ÇEKTİLER'
Fotoğrafta K.K.'nın sanıklardan Ali Demirbaş ile birlikte Esenler Otogarı'nda çektilen samimi fotoğrafını gören heyet, genç kadına, "Kaçırıldığını söylediğin gün bu kişiyle birlikte sarmaşdolaş fotoğraf çektirmişsin, bu ne demek?" diye sordu. K.K. "Bu fotoğrafı zorla çektirdiler. 'Bizi şikayet ettiğinde bunu delil olarak göstereceğiz' dediler" şeklinde konuştu. Heyet, sanıkları tahliye ederek, duruşmayı erteledi.

* Dilek YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır