kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Albaya tellak dayağı

Yalova Termal Kaplıca Tesisleri'nde tellak ve 10 işçinin haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. 11 işçi, skandalı tespit eden emekli Albay Recai Kamer'i öldüresiye dövdü

İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI
Atatürk'ün miras bıraktığı Yalova Termal Kaplıca Tesisleri bir skandala sahne oldu. Atatürk'ün bir yıl kalarak tedavi gördüğü ve daha sonra özel kanunla Sağlık Bakanlığı'na bıraktığı tesislerin işletme müdürü emekli Albay Recai Kamer, haksız kazanç sağlayan tellak ve işçilerin saldırısına uğrayarak yaralandı.

Termal tesislerindeki skandal geçtiğimiz hafta yaşandı. Recai Kamer, tesisin SİT alanı olan arazisi üzerinde kaçak yapılaşma tespit etti. Kamer, inşaat yasak olmasına rağmen tesise ait arazide bulunan 3 adet otel, değişik tipte villalar ve gecekonduların mühürlenmesini istedi. Kamer, Termal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün de SİT alanı içindeki kaçak yapılara göz yumduklarını ve ruhsat verdiklerini ortaya çıkardı. Yalova Kadastro Müdürlüğü'ne başvuran Kamer, sınır tecavüzlerini doğrulattı.

Bu sırada ölüm tehditleri alan Kamer, bir grup işçinin tesise ait banyo ve masaj salonlarında fatura kesmeden işlem yaparak haksız kazanç sağladıklarını ortaya çıkardı. Yapılan incelemede, tellak ve tesiste görevli olan 10 işçinin, ayda ortalama birer milyar haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.Gökay Çok adlı işçi yolsuzluk yaptığı ve muhasebeden evrak çaldığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Ancak Gökay Çok, 7 Mart 2002 günü 10 arkadaşıyla birlikte Kamer'in odasını bastı. İşçilerin saldırısına uğrayan Albay Kamer'in alnı yarıldı. Kan içinde kalan Kamer, odadan kaçtı ve ölümden kurtuldu. Olayın ardından polis ve savcılığa başvuran Kamer, işçilerden şikayetçi oldu. Kamer'e saldıran Rafet Aksoy, Recep Bahar, Yusuf Bakan, Şeref Kaş, İbrahim Akçay, Selim Akan, Yasin Gökmen, Gökay Çok, Kamil Sevengil, Güven Canikli ve Özkan Arman tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise bu işçileri serbest bıraktı.

Çifte tabanca ile geziyorum

Kamer: Tehdit aldığım için çift tabancayla dolaşıyordum. Ama bana makam odamda saldırdılar

Emeklİ Albay Recai Kamer, saldırı olayının öncesinde de işçilerden tehdit aldığını söyledi. İki tabancayla dolaşan Kamer, şöyle konuştu:

* İşçilerden ve diğer araziye bina yapanlardan sürekli tehdit alıyordum. Ortam her geçen gün geriliyordu ve bir şeyle olacağını sezmiştim. Ben silahlı saldırı bekliyordum ve çift tabancayla geziyordum. Makam odamda saldıracaklarına ihtimal vermiyordum.

* Yaşanan gerginliği Vali Bey'e aktardım. Can güvenliğimin bulunmadığını belirterek yazılı müracaat ettim ve koruma istedim. Vali Bey konuyu emniyete havale etti ama koruma verilmedi. Zaten aramamdan birkaç saat sonra saldırı oldu.

* Atatürk'ün mirasına sahip çıkmamız çok görüldü. Tesisten rant elde etmeye çalışanlar engel olununca üzerimize geldi. Hem Sağlık Bakanlığı'na hem Türksev Vakfı'na karşı direndiler. Biz kimseye bir kuruş yedirmedik, onun için insanların gözüne battık.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır