kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yenilenen VW Polo 19.6 milyara yollarda

Eskisine oranla boyu 15.4 cm uzayan yeni Volkswagen Polo Türkiye'de satışa sunuldu. Doğuş Otomotiv, yeni Volkswagen (VW) Polo'yu bölge turizmine katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır, Mardin ve Hasankeyf'in turistik ve tarihi yerlerinde 2 gün süren test sürüşü ile tanıttı.

Diyarbakır'da yapılan basın toplantısında konuşan Doğuş Otomotiv Genel Müdürü Ömer Aksaç, yeni Polo'nun 2002 yılı içinde toplam Türkiye otomobil pazarından yüzde 2.1'lik pay almasını hedeflediklerini söyledi. Polo'da standart olarak 4 hava yastığı, elektro hidrolik direksiyon, 4 kanallı ABS fren sistemi, klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü gibi özellikler sunuluyor. Araçta 75 beygirlik motorlardan itibaren, bütün modellerde arkada standart disk frenler bulunuyor.

Eskisine oranla boyu 15.4 cm. genişliği de 1.8 cm artan otomobilde Primeline, Trendline, Comfortline, Highline olmak üzere 4 farklı donanım bulunuyor.

Volkswagen Polo 19 milyar 600 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Nisan ayında satışa sunulacak 1.4 litre 75 beygir turbo dizel Polo'nun fiyatı ise 23 milyar 500 milyon lira olarak açıklandı.

1 lt benzinle 100 kilometre giden oto
Alman otomobil devi Volkswagen'in efsanevi yöneticisi Ferdinand Piech önümüzdeki ay büyük bir sürprizle veda etmeye hazırlanıyor. Piech uzun yıllar hayalini kurduğu 1 litre benzin ile 100 kilometre yol giden 2 silindirli otomobili 16 Nisan'da tanıtacak. Maksimum sürati 140 km/h olan otomobili Piech Wolfsburg-Hamburg arasında deneyecek. Henüz adı açıklanmayan araç 500 kilogramdan daha hafif olan ağırlığı ile dikkat çekiyor. Piyasaya en geç 2005 yılında sürülecek aracın fiyatının yaklaşık 40 bin euro (48 milyar lira) civarında olacağı belirtiliyor.

Nissan X-Trail Nisan'da Türkiye'de
İlk kez 2000 yılında Paris Motor Show'da konsept olarak tanıtılan dört çekerli Nissan X-Trail Nisan ayında Türkiye'de satılmaya başlanacak. 140 beygir güç üreten 1998 cc'lik motara sahip araç, ülkemize sadece otomatik vites ve benzinli motor seçenekleri ile gelecek. X-Trail'de sürücüye büyük kolaylık sağlayan All- Mode 4x4 sistemi yer alıyor. Bu sistem sayesinde yol koşullarına göre sürücü 3 sürüş pozisyonundan birini belirleyebiliyor. Örneğin Auto pozisyonunda araç yol koşullarına göre otomatik olarak dört çekere geçebiliyor veya yeniden 2 çekere dönebiliyor.

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır