kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Bakan eşinden erotik roman
Almanya'nın Kültür Bakanı Julian Nida Rümelin'in başı eşiyle dertte. Rümelin'in kendisinden 16 yaş küçük güzel eşi Nathalie Weidenfeld'in erotik bir roman yazması başkentte tartışmalara yol açtı. Gazeteci Sascha'nın Paris'te yaşadığı aşklarının ve eşcinsel ilişkilerinin anlatıldığı "Einhundert Artan, den Mond zu sehen" (Ay'ın Yüz Hali) adlı roman Fransa doğumlu Weidenfeld'in ikinci kitabı. Sascha'nın yaşadığı cinsel ilişkilerin ayrıntılarıyla anlatılması ülkedeki muhafazakarları çileden çıkardı. Eski bir manken olan ve daha sonra yazarlığı seçen Weidenfeld, geçtiğimiz Mayıs ayında Schröder kabinesinin en yakışıklı bakanlarından biri olan Rümelin ile evlenerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Ürdün'de kadın milletvekili tutuklandı
Ürdün'de hükümeti rüşvetçilikle suçlayan kadın milletvekili Tujan Faysal tutuklandı. Faysal'ın avukatı, müvekkilinin, geçen yıl hükümetin çıkardığı ağır ceza yasası uyarınca "devletin onuru ve liderlerine zarar vermekle" suçlandığını söyledi. Müvekkilinin kefaletle serbest bırakılması için başvuruda bulunacağını belirten avukat, "Faysal, rüşvetçilik yanlısı olduğunu düşündüğü Başbakan Ali Ebu Ragıp'ın politikalarını eleştirmişti. Müvekkilim, Ürdün halkının düşüncesini yansıttığı için tutuklandığını düşünüyor" dedi. Ürdün'de 1993 yılında parlamentoya seçilen ilk kadın milletvekili olan Faysal, geçen hafta, hükümetin araçlar için zorunlu sigorta ücretini iki katına çıkarmasını eleştirmişti.

"Afgan kamplarında Türkler de var" iddiası
New York Times gazetesi dün sür manşetten verdiği haberinde, Afganistan'a giden muhabirlerinin El Kaide ve Taliban ile ilgili 5 bin sayfa bilgiye ulaştığını yazdı. Militanların sonbaharda kaçarken geride bıraktıkları bu belgelerde, cihada uyacaklarına dair edilen yeminler, bıçak ya da silahla insanların nasıl öldürüleceğini anlatan ders notları bulunuyor. Ladin'in altına imza attığı bir haritada ise "cihadın nereye yayılması" gerektiği anlatılıyor. Ladi'in ilk hedef olarak Irak'ın da dahil olduğu Arap yarımadasında cihadı yaymak istediği görülüyor. Türkiye ilk hedef arasında gözükmezken, gazete, kamplarda Türkler'in de var olduğuna dikkat çekti.

Kiliseye bomba: 5 ölü
Pakistan'In başkenti İslamabad'da dün sabah bir Protestan kilisesine düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında 2 Amerikalı'nın da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Saldırganların, Pazar ayini sırasında kilisenin arka tarafından saldırıya geçtiklerini belirten görgü tanıkları, bir kişinin içeri el bombası attığını, diğerinin de silahla taradığını açıkladı. Kilisenin ABD büyükelçilik binası yakınında olduğu belirtilirken, saldırıyı üstlenen olmadı.

ABD'nin "işkence taktiği"
Avustralya'da yayınlanan Sydney Morning Herald gazetesi, Amerika'nın bazı El Kaide militanlarını Küba'daki Guantanamo üssüne götürmeden önce Mısır ve Ürdün'e gönderdiğini yazdı. Gazete, ABD'de işkencenin yasal olmaması nedeniyle militanların önce işkencenin yasal olduğu ülkelere gönderidiğini yazdı. Militanların işkenceli sorgularından sonra Guantanamo'ya götürüldüklerini belirten gazete, "ABD yasal bir suçlamayla karşı karşıya kalmaktan kurtuluyor" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır