* 5 adet orta boy kabak
* 8-9 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet orta boy soğan
* 7-8 diş sarmısak
* 2 adet küçük domates
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz, karabiber
* 1 demet maydanoz
* 1 su bardağı sıcak su
5 adet orta boy kabağın uç kısımlarını kesip, kabuklarını kazıyalım. Sonra boyuna iki eşit parçaya ayıralım. Tavaya 8-9 çorba kaşığı sıvıyağı aktarıp, kızdıralım. Kısık ateşte ve kapaklı olarak kabakları arkalı önlü çok fazla yakmadan kızartalım. Kızaran kabakları yayvan bir tabağa dizelim. Çay kaşığı ile iç kısımlarını hafifçe oyarak, çukurlaştıralım.
Kabakların iç kısımlarına biraz tuz ve karabiber serpelim. Kabakları kızarttığımız yağda bu kez 2 adet orta boy küçük küçük doğranmış soğan ve 7-8 diş sarmısağı pembeleştirelim.
Soğanlara bu kez 2 adet küp küp doğradığımız küçük boy domatesleri ekleyelim. 2 dakika daha kavur-duktan sonra ateşten alalım. Şekeri, tuzu, karabiberi ve ince doğranmış 1 demet maydanozu ekleyip, karıştıralım. Kabakların iç kısmını bu içle dolduralım. Her kabağın üzerine 1 dilim domates yerleştirelim. Tencerenin kenarından sıcak suyu boşaltalım. Kabaklar yumuşayana dek pişirelim.
EMİNE BEDER