kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kabak bayıldı

Bugün ne pişirelim: Şehriyeli çorba, Kabak bayıldı, Tulumba tatlısı

5 kişilik
* 5 adet orta boy kabak

* 8-9 çorba kaşığı sıvıyağ

* 2 adet orta boy soğan

* 7-8 diş sarmısak

* 2 adet küçük domates

* 1 tatlı kaşığı şeker

* Tuz, karabiber

* 1 demet maydanoz

* 1 su bardağı sıcak su

5 adet orta boy kabağın uç kısımlarını kesip, kabuklarını kazıyalım. Sonra boyuna iki eşit parçaya ayıralım. Tavaya 8-9 çorba kaşığı sıvıyağı aktarıp, kızdıralım. Kısık ateşte ve kapaklı olarak kabakları arkalı önlü çok fazla yakmadan kızartalım. Kızaran kabakları yayvan bir tabağa dizelim. Çay kaşığı ile iç kısımlarını hafifçe oyarak, çukurlaştıralım.

Kabakların iç kısımlarına biraz tuz ve karabiber serpelim. Kabakları kızarttığımız yağda bu kez 2 adet orta boy küçük küçük doğranmış soğan ve 7-8 diş sarmısağı pembeleştirelim.

Soğanlara bu kez 2 adet küp küp doğradığımız küçük boy domatesleri ekleyelim. 2 dakika daha kavur-duktan sonra ateşten alalım. Şekeri, tuzu, karabiberi ve ince doğranmış 1 demet maydanozu ekleyip, karıştıralım. Kabakların iç kısmını bu içle dolduralım. Her kabağın üzerine 1 dilim domates yerleştirelim. Tencerenin kenarından sıcak suyu boşaltalım. Kabaklar yumuşayana dek pişirelim.

EMİNE BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır