kapat
18.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Cep kullanma kursu
Karaman'da Halk Eğitimi Merkezi'nde cep telefonu kullanma kursu açıldı. Halk Eğitimi Merkez binasında, Turkcell Karaman Şubesi tarafında verilen kursa 50 kişi katıldı. Kursiyerlere sinevizyon eşliğinde telefonun tarihçesi, ilk kullanılması ile telefonda görgü kuralları hakkında bilgiler verildi. 2 saat süren kursun taşrada yaşayan gençler arasında memnuniyet yarattı.

Vasıfsız dilenciye para yok
Ekonomisi 12 yıldır krizde olan, işsizlik, yolsuzluk ve rüşvetle boğuşan Bulgaristan'da dilenci olmanın şartları ağırlaştı. Sofya Belediyesi'nin aldığı karara göre dilenciler şehirde duygusal sömürü yapamayacak. Aynı karara göre, dilenci olabilmek için bir enstrüman çalabilme şartı getirildi. Böylece Sofya sokakları yeni standarda uygun dilencilere kaldı.

Maraş Guinness'e girecek
Osmanlı döneminden beri 4 kuşaktır dondurmacılık yapan Kambur ailesininin son kuşak dondurmacısı Erdal Kambur, Guinness Rekorlar Kitabı'na geçmek için kolları sıvadı. Kambur, 2003 Haziran ayında dünyadaki tüm dondurma otoriteleri ve Guinness yetkililerini Kahramanmaraş'a çağırıp dünyanının en büyük ve en çok uzayan dondurmasını yapacak.

Bu da Murat 124 fanatiği
Konya'da fırıncılık yapan Ali Talaşlı, 3.5 milyar lira masraf ederek gösterişli hale getirdiği 75 model Murat 124 otomobilini satmak için 5 milyar lira istiyor. Ali Usta, "Otomobilimi 2 yıl önce 600 milyon liraya aldım. Merkezi kilit, deri döşeme, elektrikli renkli camlar , uzaktan kumandalı alarm, çelik jantlar, spor direksiyon simidi taktırdım" dedi.

Hırsızları ayak izi yaktı
Konya'nın Çumra Lisesi'nden 17 bilgisayar çalan 2'si öğrenci 5 kişiyi, okul bahçesinde bırakılan ayak izi yakalattı. Bahçedeki toprak zemin üzerinde hırsızlara ait olduğu tahmin edilen bir ayakkabı izinin kalıbını çıkaran polis, şüphe üzerine lise öğrencisi Hüseyin D'nin ayakkabı izini bahçedeki izle karşılaştırdı. İzler aynı çıkınca olay çözülmüş oldu.

VENÖZKAÇAK NEDİR?: Zamansız yumuşama!
Erkeklerin yatakta karşılaştıkları en büyük problemlerden biri ereksiyon sorunları. Penisin cinsel ilişki esnasında yumuşamasına tıp dilinde "venözkaçak" deniyor. Bu hastalıkta penise gelen kan durmuyor ve kaçıyor. Ürolog Dr. Hasan Kuloğlu penis içindeki düz kasları artırmak suretiyle venözkaçak tedavisinin mümkün olduğunu belirtiyor.

KAN ŞEKERİNİZ DÜŞÜKSE:!Her sabah bir elma yorgunluğa elveda
Genelde birçok kişi "Galiba kan şekerim düşük, sık sık kendimi fena hissediyorum" diye yakınır. Belki bunları kan şekerinizi ölçtürmeden tahmini olarak söylüyorsunuz, belki de gerçekten kan şekeriniz düşük. Ancak her sabah olgun bir adet elma yemeniz, sizi gün içinde daha enerjik yapacağı gibi elma doğal şeker içerdiğinden kan şekeriniz de kolayca düşmeyecektir.

GÖĞSÜNÜZÜ GERİN:!Silikon yerine su ve egzersiz
Formunu kaybetmiş göğüsleri kurtarmanın tek çaresi silikon değil. İşte cazip memeler için birkaç püf noktası: Göğüslerin en iyi dostu soğuk su. Çünkü dokuları uyarıyor, deriyi sıkılaştırıyor. Boyundan göğüs uçlarına doğru soğuk su eşliğinde yumuşak bir masaj yapabilirsiniz. Bir başka yararlı hareket de avuçları göğüs hizasında birleştirip sıkmak. Doğru seçilen sutyen de kan dolaşımı açısından önemli.

Kansere karşı lahana silahı
İngiliz araştırmacılar, lahanada kansere karşı etkili ''indoles'' adlı güçlü bir bileşimin bulunduğunu açıkladı. Dundee Üniversitesi uzmanları, etle pişirilmemesini önerdikleri lahanayı, ayrı pişirerek yemenin daha faydalı olduğunu belirtti. İndoles adlı bileşimin brüksel lahanası, brokoli, suteresi ve kırmızı turpta da bulunduğu hatırlatıldı.

Her 3 çocuktan 1'inin dişi çürük
1997-2001 yılları arasında 81 ilde yürütülen "Ağız ve Diş Sağlığı Okul Eğitim Projesi" sonuçlandı. Yaklaşık 3 milyon öğrenci ile 79 bin öğretmeni kapsayan projeden elde edilen sonuçlar şöyle: 3 milyon öğrenciden 1 milyonunun ağzında çürük diş var. Yıllık macun kullanımı, kişi başına ortalama 70 gram. Diş fırçası yenileme sıklığı, kişi başına ortalama 4 yıl. 1.5 milyon öğrencinin diş fırçası yok.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır